Huawei Mate X vs Samsung Galaxy Fold. Ποιό και γιατί;

Huawei Mate X Samsung Galaxy Fold, Huawei Mate X vs Samsung Galaxy Fold. Ποιό και γιατί;

Ο Φεβρουάριος ήταν ο μήνας που ξεκίνησε η μάχη για τα επόμενης γενιάς smartphones αυτά με αναδιπλούμενη οθόνη που επιτρέπουν να έχουμε στην τσέπη μας ένα smartphone με κλασσικό μέγεθος που όταν χρειαζόμαστε η οθόνη του θα ανοίγει και θα μετατρέπεται σε tablet.

Την αρχή έκανε η Samsung την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου παρουσιάζοντας το Samsung Galaxy Fold και ακολούθησε η Huawei την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου με το Huawei Mate X. Ουσιαστικά την ίδια εβδομάδα ανακοινώθηκαν τα πρώτα εμπορικά διαθέσιμα αναδιπλούμενα smartphones με τιμή που θα κυμμαίνεται από 2.000 έως 2.500 ευρώ.

Δεν είπαμε να τρέξετε να τα αγοράσετε, τι γνώμη σας θα θέλαμε για το ποιο σας τράβηξε περισσότερο το ενδιαφέρον σαν σχεδιασμός, σαν κατασκευή, τα τεχνικά του χαρακτηριστικά… και πείτε μας αν καποια στιγμή θα αγοράζατε ένα αναδιπλούμενο smartphone με τιμή στα 1000 ευρώ π.χ.

Αντίστοιχο debate άνοιξε τις προηγούμενες ημέρες σε Instagram και Fan Page. Διαβάστε τα σχόλια και εκεί, σίγουρα κάποια θα είναι δικά σας!

Huawei Mate X Samsung Galaxy Fold, Huawei Mate X vs Samsung Galaxy Fold. Ποιό και γιατί;

Huawei Mate X Samsung Galaxy Fold, Huawei Mate X vs Samsung Galaxy Fold. Ποιό και γιατί;

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
MP

Ξεκάθαρα το Samsung. Το Huawei είναι πιο όμορφο αλλά δεν εμπιστεύομαι τον τρόπο που διπλώνει η οθόνη. Εκτός του ότι παραμένει εκτεθειμένη σε γρατζουνιές, ο τρόπος που διπλώνει το Samsung μου φαίνεται πιο ασφαλής καθώς ταλαιπωρείται λιγότερο το υλικό της οθόνης. Το πρώτο μάλιστα θέλει πολύ μεγάλη προσοχή γιατί δεν τα είναι προστατευμένη με gorilla glass. Σε καμία περίπτωση δεν θα έδινα τόσα χρήματα για μια τόσο ανώριμη τεχνολογία εκτός βέβαια αν μου περίσσευαν και δεν είχα τι να τα κάνω. Πέρα από το πρακτικό θέμα, αν αγόραζα θα εμπιστευουν πιο εύκολα την Samsung και λόγω της τεχνογνωσίας της σε οθόνες και γιατί ακόμα και σήμερα η Huawei δεν με έχει πείσει 100% ότι ποιοτικά (δεν αναφέρομαι σε specs) έχει φτάσει τη Samsung.

Dimitrisdim14

Το Samsung fold είναι τεχνολογικά ανώτερο … Το να διπλώνει η οθόνη προς τα μέσα θέλει πολύ μεγαλύτερη τεχνογνωσία . Επίσης το Samsung είναι το πιο premium των 2 … Μέταλλο γυαλί… και η οθόνη προστατεύεται ! Στο Huawei η οθόνη είναι εξωτερικά … Το design είναι άθλιο και φαίνεται σαν ψεύτικο παιχνίδι από τα jumbo . Δεν το θεωρώ εντυπωσιακό γιατί παραπέμπει σε φθηνό κινεζικό . Και η πλαστική οθόνη θα γρατζουνιέται και με το άγγιγμα … σε ένα κινητό 2500 στις 2 μέρες η οθόνη θα είναι μέσα στη γρατζουνιά . Επίσης με Kirin 980 δεν πας πουθενά . Ενώ η Samsung παρουσίασε ένα τέρας με 12 γιαγαραμ και επεξεργαστή ισάξιο με τον 855. Τέρας απλά . Το fold είναι τεχνολογικά ανώτερο 20 φορές …

ΚΩΣΤΑΣ

Κανένα και για κανένα λόγο. Ευχαριστώ.

Konstantinos

Παιδιά ξεκάθαρα το Huawei έχει καλύτερη χρήση στην πράξη, σου προσφέρει περισσότερες επιλογές και τεχνολογικά είναι ανώτερο γιατί σου προσφέρει την tof κάμερα που είναι το μέλλον 😊

Nickolas

Καθαρά από άποψη εμφάνισης και πρακτικότητας θα επέλεγα Huawei, μεγάλη οθόνη όταν είναι κλειστό, μοιάζει με smartphone, πολύ λεπτό όταν είναι σε μορφή tablet, ανεκτό πάχος ως smartphone και μπορείς να χρησιμοποιείς την κυρίως κάμερα για βιντεοκλήσεις και selfie.

Από εκεί και πέρα αρχίζουν και περιπλέκονται λίγο τα πράγματα. Το Samsung φαίνεται στιβαρό αφού η οθόνη διπλώνει στη μέσα πλευρά, σου δίνει και κάποια έξτρα όπως η αντίστροφη ασύρματη φόρτιση, επίσης το software φαίνεται έτοιμο και το multitasking με τις τρεις εφαρμογές πολύ καλό. Η εξωτερική οθόνη δε με τρελαίνει, το κάνει να φαίνεται κάπως ξεπερασμένο και σε μορφή tablet οι κάμερες κόβουν την οθόνη με άσχημο τρόπο. Επίσης υποτίθεται κυκλοφορεί σε ένα μήνα περίπου και δεν άφησαν να το αγγίξει κανένας, αντίθετα με το Huawei που ακόμη και ο Κώστας εδώ το πήρε για λίγο στα χέρια του. Δε ξέρω δε μου φαίνεται και πολύ ενθαρρυντικό όλο αυτό για την ποιότητα της οθόνης.

Το μόνο σίγουρο και τα δυο είναι μηχανήματα για γκατζετάκιδες που έχουν να τα σκάσουν. Σε καθημερινή χρήση λόγω της τεχνολογίας της οθόνης και χωρίς κάποιου είδους προστασία θα γίνουν και τα δύο μαύρα χάλια από τις γρατζουνιές.

Darth

για καθημερινή χρήση κανέναν και τα δυο είναι ανώριμα
για χαβαλέ (αν σου τα χάριζαν) και τα δυο κάνουν
εμφανισιακά το huawei ειναι καλύτερο
σαν specs παρομια

με λίγα λόγια σε μερικά χρόνια όταν φτάσει σε φυσιολογικό επίπεδο η τεχνολογία

NikosAr

@ΚΩΣΤΑΣ +
Κανένα και για κανένα λόγο. Ευχαριστώ.

Konstantine

Το Huawei φαίνεται πιο εντυπωσιακό σαν σχέδιο. Αυτό & μόνο. Το Samsung από την άλλη φαίνεται πιο πρακτικό & στιβαρό, θα έλεγα πιο ολοκληρωμένο.
Οπότε τείνω πιο κοντά στο fold, εκτός από το design, όπου εκεί κατ’ εμέ, το mate x.

Νίκος Φλούλης

Samsung μου αρεσει πιο πολύ

Γεωργιάδης Ιωάννης

Συγχαρητήρια και στις δύο εταιρείες για την πραγματικά ωραία και διαφορετική προσέγγιση.. Υψηλή τιμή απόκτησης, αλλά πάντα έτσι συμβαίνει όταν κάτι ανοίγει παράθυρο στο μέλλον… Περιμένοντας προτάσεις κι από άλλες εταιρείες.. που θα οδηγήσουν σε πτώση τιμών, κάνοντας τις συσκευές προσιτές σε όλους μας…

Aris

Το Huwaei γιατί αυτοί που έχουν τα λεφτά να το πάρουν θα έχουν άλλα τόσα να πάρουν και άλλο ένα εάν γρατζουνιστει!

Σπύρος

Ποιο ωραίο είναι το Samsung Galaxy fold

Λευτέρης

To Samsung κλειστό είναι απλά απαράδεκτο έως και μη χρηστικό
Πιο ωραίο σαν σχέδιο κατ εμε και με την ποιότητα οθόνης Samsung θα είναι εντυπωσιακό ανοιχτό
Προς το παρόν όμως θα επέλεγα Huawei, δεν του λείπει τίποτα και όταν είναι κλειστό είναι όντως τηλέφωνο, όχι αυτό το άσχημο πράγμα που είναι το σαμμυ
Πάντως είναι και νέο και όμορφο τα foldables!

Ιωάννης jb

Πολύ κακές υλοποιήσεις, θα επέλεγα το Samsung!
Δυστυχώς εδώ και 8 χρόνια δε ζει ο μεγάλος Στιβ Τζομπ και το αυτό το λέω γιατί αν ζούσε πιστεύω πως θα μας είχε δώσει κάτι το πραγματικά εντυπωσιακό…
Θυμηθείτε μόνο αυτό που κατάφερε με το iPhone οι ανταγωνιστές χρειάστηκαν περισσότερα από 3 χρόνια για να φτιάξουν capacitive touchscreen

oneos

Έχετε δώσει ποτέ ένα πιάτο φαγητό σε κάποιον που δεν έχει φάει 3 μέρες; Καθαρό ρούχο σε κάποιον που αγωνίζεται να διατηρήσει ίχνος αξιοπρέπειας; Έχετε δει μάτια να σε ευγνωμονούν; Για ποια κ@λ@τηλέφωνα των 2.500,00 χιλιάδων μου εκφράζετε και “άποψη” μωρέ… Υπάρχει και Θεός!

Σπύρος

Πολύ καλά κινητά και τα δύο, σίγουρα η επόμενη τεχνολογία στα κινητά αλλά πάρα πολύ ακριβά. Πρέπει η τιμή τους να πέσει όχι μόνο στα 1000 ευρώ αλλά και αρκετά κάτω από αυτή.

VasilisN9

Για να ξεκαθαρίσει το τοπίο, η Huawei έκανε την χάρη στην Samsung να βγάλει αυτήν την επιλογή γιατί την είχε σαν concept αλλά το R&D έκρινε ότι αν και φαινομενικά καλύτερη επιλογή ίσως δεν ήταν ο χρόνος για κάτι τέτοιο. Οποτε άφησε την Κινεζική να κάνει το πείραμα. Αν πετύχει θα κάνει το ίδιο και η Samsung. Μην τσακωνεστε.

Mp

Φυσικα Galaxy fold πιο πρακτικο ποιο ποιοτικο ποιο ανετο στο χερι σιγουρα ποιο γρηγορο με καλητερη οθονη,δεν εκτιθεται η οθονη οταν ειναι κλειστο μονο να μην ειχε εκεινη τη σαχλαμαρα πανω δεξια.το Huawei μοιαζει σαν να ειναι σε beta μορφη.

Stathis

H απάντηση είναι απλή.. αν είχε κάποιος τόσα λεφτά για πέταμα τότε θα μπορούσε σίγουρα να πάρει και τα 2 και να μην μπαίνει σε διλήμματα. Τα δοκίμαζε ένα μήνα και χάριζε όποιο δεν του έκανε (και το πιθανότερο είναι να χάριζε και τα 2).
Για εμάς τώρα, κανένα απ τα 2.. αν θα περίμενα κάτι στο μέλλον είναι rollable και όχι foldable κινητά.. η οθόνη να κρύβεται σε ένα απλό μικρό καρουλάκι μέσα στο κυρίως σώμα και ούτε άνοιξε κλείσε ούτε τίποτα τέτοιο. Είναι όλα ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο.

Solon

To Samsung επειδή διπλώνει προς τα μέσα. Το θεωρώ πολύ βασικό. Η οθόνη στο Huawei είναι πολύ εκτεθειμένη και επίσης είναι πολύ υπερτιμημένο.
Εάν ήταν ποιο λεπτά τα 2 αναδιπλούμενα θα αγόραζα ένα από αυτά αλλά από την στιγμή που και τα δύο είναι παχιά για τα σημερινά δεδομένα δεν θα προχωρήσω σε κάποια αγορά.
Θα περιμένω την επόμενη γενιά που θα έχει λύσει τα αρχικά προβλήματα και θα έχει ίσως προτάσεις από περισσότερες εταιρίες. Ωστόσο η άποψή μου είναι ότι τα αναδιπλούμενα θα αργήσουν πολύ να γίνουνε φθηνά. Θεωρώ πως οι 2 επόμενες γενιές θα έχουν την ίδια τιμή και μόνο μετά από 3 χρόνια θα δούμε προτάσεις γύρω στα 1.500€.

Αλέξανδρος

Samsung ξεκάθαρα, απλά η μπροστινή οθόνη, είναι πολύ μικρή. Το πάχος δε με ενοχλεί ιδιαίτερα, αλλά σίγουρα στις επόμενες γενιές θα γίνει πιο λεπτό.
Αν είχε προβλέψει ότι δε θα αρέσει στον κόσμο η μπροστά οθόνη, πιστεύω ακόμη και στην τιμή που είναι, θα είχε ζήτηση (όπως και από μένα προσωπικά). Για να το δούμε και από κοντά και φυσικά, μήπως και κάνει κανένα Note έκπληξη με μεγάλη μπροστινή οθόνη, αναδιπλούμενο και με πενάκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.