Huawei Mate XT: Περισσότερες από 2,8 εκατομμύρια κρατήσεις για το τριπλά αναδιπλούμενο smartphone

Huawei Mate XT, Huawei Mate XT: Περισσότερες από 2,8 εκατομμύρια κρατήσεις για το τριπλά αναδιπλούμενο smartphone

O ιστότοπος της Huawei στην Κίνα αποκαλύπτει ότι η εταιρεία έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 2,8 εκατομμύρια κρατήσεις για το νέο τριπλά αναδιπλούμενο smartphone της Mate XT.

Η εταιρεία άρχισε να δέχεται κρατήσεις το Σάββατο και το τηλέφωνο θα παρουσιαστεί επίσημα στην Κίνα σε μερικές ώρες. Τα χαρακτηριστικά της συσκευής, η τιμή και άλλες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστά στην εκδήλωση παρουσίασης.

Η Huawei έχει ήδη κυκλοφορήσει αναδιπλούμενα όπως το book-style Mate X5 και το Clamshell Pocket P50. Η εταιρεία ερευνών TechInsights λέει ότι οι αποστολές αναδιπλούμενων τηλεφώνων αυξήθηκαν κατά 85% κατά το δεύτερο τρίμηνο σε ετήσια βάση.

Η Huawei έκανε δυναμική επιστροφή στην Κίνα μετά το μπλόκο που της επέβαλαν οι ΗΠΑ, απαγορεύοντάς της να χρησιμοποιήσει τσιπ τελευταίας τεχνολογίας.

Η εταιρεία έπρεπε να χρησιμοποιήσει τσιπ Snapdragon που είχαν τροποποιηθεί για να μην υποστηρίζουν δίκτυα 5G προκειμένου να τροφοδοτήσει ναυαρχίδες όπως τα τηλέφωνα P50, Mate 50 και P60. Στη συνέχεια, η Huawei παρουσίασε τη σειρά P60 που τροφοδοτείται από το εγχώριο τσιπ Kirin 9000s 7nm που υποστηρίζει 5G. Ήταν το πρώτο κινητό με Kirin που υποστηρίζει 5G που κυκλοφόρησε η Huawei μετά το Mate 40 το 2020.

Το μόνο μειονέκτημα για τη Huawei είναι ότι το χυτήριο που παράγει τα νέα τσιπ Kirin, η SMIC, δεν μπορεί να αποκτήσει τον πιο πρόσφατο εξοπλισμό, πράγμα που σημαίνει ότι τα τσιπ της είναι δύο γενιές πίσω από τα τσιπ 3 nm που παράγονται φέτος από την TSMC και τη Samsung Foundry.

Το τσιπ που θα χρησιμοποιεί το Mate XT παραμένει άγνωστο ωστόσο η τροφοδοσία των δύο τελευταίων ναυαρχίδων τους (της σειράς Mate 60 και Pura 70) με τσιπ δύο γενιών πίσω δεν φάνηκε να επηρεάζει τη σχεδίαση και το σύνολο χαρακτηριστικών των συσκευών.

Όσο για την τιμή του Mate XT, μπορεί να σημειώσει ρεκόρ φτάνοντας έως και τα 28.440 κινεζικά γιουάν ή 4.000 $.

 

 

 

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Pro: Θα χρησιμοποιήσει το chip 2nm της Apple το 2025

Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει τσιπ 2 nm το 2025, πάνω στην ώρα για την κυκλοφορία του iPhone 17.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Πιστοποιημένη από τον FDA η λειτουργία ανίχνευσης της υπνικής άπνοιας

O FDA παρείχε πιστοποίηση για το Hearing Aid των AirPods και τώρα πιστοποιεί τη λειτουργία ανίχνευσης της υπνικής άπνοιας του Apple Watch.

Smartphones Apple featured iPhone 16 Pro Max

iPhone 16 Pro: Η αντικατάσταση της μπαταρίας του θα κοστίσει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο iPhone

Η Apple αποφάσισε να αυξήσει την τιμή για την αντικατάσταση της μπαταρίας στα premium iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro XL: Απέτυχε σε τεστ κάμψης – Έσπασε στα δύο

Το Google Pixel Fold είχε αποτύχει στο τεστ κάμψης του JerryRigEverything και τώρα ήρθε η ώρα να δοκιμαστεί ο διαδοχός του, το Google Pixel 9 Pro Fold.