Huawei CEO: Το επόμενο smartphone θα έχει 2K οθόνη

Πριν από περίπου 2 χρόνια, ο CEO της Huawei, Richard Yu, έλεγε ότι οι 2K οθόνες δεν είναι απαραίτητες. O Yu τότε έλεγε ότι το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να αντιληφθεί τη διαφορά FHD (1080×1920) και QHD οθόνης (1440×2560) και ότι η υψηλότερη QHD ανάλυση θα επιβάρυνε το κινητό με χαμηλή διάρκεια μπαταρίας.

Παρά το γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές έχουν στραφεί σε QHD, τα Huawei P9 και P9 Plus ανακοινώθηκαν πρόσφατα με οθόνη 1080p.

Τελικά όμως φαίνεται να άλλαξε γνώμη και γι αυτό ευθύνεται το Virtual Reality. Ο ίδιος επισημαίνει ότι το επόμενο smartphone της Huawei θα έχει 2K οθόνη. “Last year I would certainly not buy a 2K device as the power consumption was high and the difference to my eyes non-existent. But now I have changed my mind and my next phone will be 2K as I like VR!”, λέει χαρακτηιστικά μέσα από το post του στο Weibo. (Λογικά λέγοντας 2K εννοεί QHD).

Αυτή τη στιγμή με εξαίρεση το Nexus 6P (που είναι κατασκευασμένο από την Huawei) κανένα κινητό της δεν έχει QHD οθόνη. Να θυμίσουμε επίσης ότι ο Κινέζος ανακοίνωσε πρόσφατα το Huawei VR headset, οπότε αυτός είναι ένας τομέας που την ενδιαφέρει πλέον.

Τέλος, ο Yu λέει ότι η Huawei εργάζεται πάνω σε ένα νέο τεχνολογικό επίτευγμα, αλλά δυστυχώς δεν μας δίνει περισσότερες πληροφορίες περί αυτού. Ίσως να σχετίζεται με την βελτίωση στη διάρκεια της μπαταρίας.

huawei qhd display, Huawei CEO: Το επόμενο smartphone θα έχει 2K οθόνη

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ekimolaos

Το βρίσκω λίγο τραγικό ο CEO της Huawei να μπερδεύει το QHD με το 2K…

JohnWave

Δήλωση Samsung κατά το λανσάρισμα του S5 : “Το μέταλλο είναι κρύο και βαρύ, σχεδιάζοντας το Samsung Galaxy S5 σκοπός μας ήταν να είναι πιο ανθρώπινο, φιλικό και ζεστό και να έχει μια ευχάριστη αίσθηση αλλά και καλύτερο πιάσιμο (grip)” ->Την επόμενη χρονιά λανσάρεται το S6 με γυαλί και μέταλλο. Δήλωση Apple κατά το λανσάρισμα του iphone 5 : “O ανθρώπινος αντίχειρας δεν μπορεί να χειριστεί συσκευές με οθόνες μεγαλύτερες από 4 ίντσες. Κανένας δεν θα αγόραζε κάτι τέτοιο” ->Την επόμενη χρονιά λανσάρεται το 6 στις 4.7 ίντσες και το plus στις 5.5 Δήλωση Sony για τα μεγάλα bezels της ναυαρχίδας της : “Τα μεγάλα bezels και το πάχος οφείλονται στην αδιαβροχοποίηση” ->H Samsung με το S7 edge καταφέρνει να φτιάξει το πιο αδιάβροχο κινητό με screen/body ratio 76% Δηλώσεις Huawei κατά το λανσάρισμα του P9 : “To P9 φοράει leica κάμερα, την καλύτερη κάμερα σε smartphone” “Οι 2k οθόνες είναι αχρείαστες μια το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να αντιληφθεί τη διαφορά” -> Tα συγκριτικά tests ακολουθούν και αποδεικνύεται ότι η κάμερα του P9 δεν φτάνει στα επίπεδα του S7,G5, HTC 10. -> Η Huawei στη συνέχεια παρατά τη “δημιουργική ασάφεια” και δηλώνει ξεκάθαρα ότι η μόνη συμμετοχή της Leica… Συνέχεια »

@papaki

Εγώ είμαι υπέρ της HD οθόνης με 300ppi σίγουρα και με σωστό γυαλί στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου. Το ανθρώπινο μάτι του ανθρώπου τόσο μπορεί να δει στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου ξεκούραστα πιστεύω.

Ιωάννης jb

Αυτήν εταιρία είναι το αποκορύφωμα τις κινέζικης δύναμης μου είναι αδύνατο να πιστεψω οτι είναι νούμερο 3 σε πωλήσεις!! Πιστεύω οτι τα περισσότερα smart φευγουν στην ιδια τους την κινάζικη αγορά… Οι κορυφαίες τους συσκευές δε με πείθουν, βλέπω και το περσυνό p8 να πωλείτε κοντά στα 3 κατοστάρικα.. και δε ξέρω μου φαίνεται κάπως!! Σιγά μη δώσω 3 κατοστάρικα να πάρω huawei p8 την ιδια στιγμή που το z3 κάνει λιγότερα και είναι αρκετά καλύτερη επιλογή κατ εμε!!!! Θα πω για άλλη μια φορά οτι η 2k ανάλυση είναι μια χαζομάρα και μισή ή μένεις σε fhd ή πας στο επόμενο βήμα που είναι η 4k… @JohnWave.. Είσαι λίγο λάθος για την sony.. διοτι αυτό το είχαν πει το 13 όταν βγάλαν το z1.. Μέχρι τόσο μπορούσαν!!!!! δεν είχαν παραπάνω τεχνογνωσία για να καταφέρουν να το κάνουν μικρότερο.. μέσα στα επόμενα χρόνια καταφέραν και δώσαν καλύτερα τηλ στο τομέα αυτό!!! To πρώτο z είχε εξαιρετικά περιθώρια και συνδύαζε πολλά πράγματα μαζί… To z1 είχε εξαιρετικές επιδόσεις ήταν ένα κινητο τουλάχιστον 2 φορές καλύτερο απο τον προκάτοχό του σχεδόν σε όλα… Εξού και το αρκετά μεγαλύτερο σχήμα… Πάντως για τις 2 πρώτες εταιρίες που αναφέρεις αυτά είναι αλήθεια που λες…… Συνέχεια »

Don mitso mou

Αν είναι να κάνει τη μετάβαση μόνο για χρήση απο VR, καλύτερα να πάει κατευθείαν στα 4κ με καλό frame rate. Καλό χρυσό το note5, αλλα σε vr κουράζει, κυρίως λόγω ανάλυσης. Οκ είναι entry level, καμία σχέση με vive/oculus, αλλα και πάλι η ανάλυση δεν το βοηθά.

keysmith

η χρήση αναλύσεων >300dpi είναι παραλογισμός.
η χρήση ακόμα και full hd σε μεγαλούτσικες οθόνες είναι υπερβολή.

Ανάλυση hd ready (720p) οθονών σε κινητά μέχρι 5” είναι μια χαρά και ευνοεί τις επιδώσεις και την μπαταρία.-

leo06

@ekimolaos. Που το είδες το μπέρδεμα φίλε μου? Η QHD έχει ανάλυση 2560×1440 άρα είναι 2k και πολλές φορές οι οθόνες QHD αναφέρονται ως 2k

Kostas

@Ιωάννης jb η Huawei δεν είναι απλά μια εταιρία που φτιάχνει smartphones είναι κάτι αντίστοιχο της Siemens με σχεδόν ελάχιστο ενδιαφέρον για τη λιανική αγορά,είναι 3η όπως λες (προσωπικά δεν γνωρίζω ,βασίζομαι σ αυτά που λες) χωρίς να το έχει προσπαθήσει ιδιαίτερα.

Κώστας Ζ.

@JohnWave και @Ιωάννης jb, είστε και οι 2 λαθος για τη Sony ρε παιδιά…Ιωάννη jb ,οντως το ειχε πει με το Ζ1 γιατι αυτη ήταν η τεχνογνωσία της μέχρι τοτε… JohnWave, που ειναο τα στερεοφωνικά ηχεία του S7? Ωχ,δεν εχει! Γι’αυτό δεν έχει και μπεζελς αγαπητέ…

Mary

Πάντως εγω προτιμώ μέχρι FHD οθόνες στα κινητά για πολλούς λόγους, βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι αν κάποιο κινητό είναι σούπερ και το θέλω πολύ θα κολλήσω στην οθόνη αλλά γενικά το βρίσκω υπερβολή.

Και συμφωνώ με τον Johnwave απόλυτα.

Nick

Συνεχίζεται ακόμα ο μύθος με τα ελάχιστα περιθώρια που θα βγάλει η Samsung, η LG σε τηλέφωνο ναυαρχίδα που να είναι αδιάβροχο και να έχει διπλά μπροστινα στερεοφωνικά ηχεία μαζί με μπαταρία 3000mah+. Δύο τρία χρόνια τώρα όλοι εσείς οι haters (gonna hate? no matter what) της Sony λέγατε “τώρα θα δείτε τι ετοιμάζουν να βγάλουν οι μεν κορεατες (LG) εννοώντας το τότε επερχόμενο – τάχα μου αδιάβροχο – G3 που θα ήταν και αδιάβροχο και με stereo speakers μπροστά και θα είχε και τα ίδια bezels με το G2 για να ξεφτιλισουν τους Ιάπωνες που έχουν μείνει πίσω από τεχνολογία (εδώ γελάμε), η αντίστοιχα η φοβερή και τρομερή Samsung θα δώσει πόνο με το S5 – συγκριτικά με το τότε Z2 είχε σχεδόν το ίδιο body/screen ratio όντας ανθεκτικό σε πιτσιλιες και χωρίς στερεοφωνικά ηχεία – το S6, το S7, και πάει λέγοντας. Ακόμα να δούμε αυτή την συσκευή λοιπόν που θα τα έχει όλα όπως νομίζουν ορισμένοι.

Ekimolaos

@leo06
Με το να γράφεις κάτι χωρίς να έχεις ασχοληθεί καν ρεζιλεύεις τον εαυτό σου… Χωρίς παρεξήγηση, πραγματικά, αλλά είναι γεγονός…

Δεν πρόκειται να κάτσω να σου εξηγήσω τις (τεράστιες) διαφορές 2Κ με QHD (όπως και 4Κ με UHD) όταν το Google είναι δωρεάν για όλους… Πραγματικά ρε παιδιά, τόσο δύσκολο σας είναι ένα Google search; Ήμαρτον δηλαδή…

Ανακιν

Ο άλλος θέλει λέει στις 5 ιντσών 720 ανάλυση ναι ρε μεγάλε να βλέπεις τα pixels από χιλιόμετρα να πούμε δείτε μια 2κ οθόνη και μην λέτε ότι σας καπνίσει

JohnWave

@Κώστας Ζ.

Sony Xperia X Performance :
Έτος κυκλοφορίας : 2016
Stereo ηχεία : Ναι
Oθόνη : 5.0
Screen/body ratio : 66,93%

ΗTC 10 :
Έτος κυκλοφορίας : 2016
Stereo ηχεία : Ναι
Oθόνη : 5.2
Screen/body ratio : 71,13%

Γιατί εδώ δεν ισχύει αυτό που είπες περί stereo ηχείων ;

petros

john wave @” ολα σωστα…. εκτος την Sony εκει κανει τσιζ στεναχωρεις τα 20 ατομα που εχουν παρει Sony στην Ελλάδα

Chris

@petros φίλε κλαίω με το σχόλιο σου. Hahaha

Κώστας Ζ.

@JohnWave
Ειναι αδιάβροχο το htc 10 και δεν το θυμάμαι;

Ekimolaos

Ποιος σας είπε πως τα bezels έχουν να κάνουν με την αδιαβροχοποίηση;; Ούτε με τον συνδυασμό αδιαβροχοποίησης με stereo speakers έχουν να κάνουν. Η Sony όσο και να μ’αρέσει σαν εταιρία, στα smartphone δεν τό’χει. Είναι λες και σαμποτάρει τον εαυτό της με τα τόσα λάθη που κάνει, πραγματικά…

JohnWave

@Κώστα Ζ, έγραψες αρχικά απαντώντας στο 1ο σχόλιό μου : “Που είναι τα στερεοφωνικά ηχεία του S7? Ωχ,δεν εχει! Γι’αυτό δεν έχει και μπεζελς αγαπητέ” Σου παραθέτω στη συνέχεια μια σύγκριση συσκευών ίδιου έτους κατασκευής με stereo ηχεία. Μου απαντάς : “Είναι αδιάβροχο το htc 10 και δεν το θυμάμαι;” Ας είμαστε ρε συ όσο πιο αντικειμενικοί γίνεται με τις εταιρίες κι ας μη δεχόμαστε όποια βλακεία μας πετάνε για να δικαιολογήσουν το όποιο μειονέκτημά τους έναντι του ανταγωνισμού. Και η HTC πουλούσε το παραμύθι ότι τα χαοτικά bezels της οφείλονταν στα ηχεία και 12 μήνες μετά έφτιαξε το HTC 10 με 71% και χωρίς on screen buttons ( δες που βρισκόταν το εικονίδιο του τηλεφωνητή στο M9 και που βρίσκεται στο 10). Ανακάλυψε πιστεύεις σε 12 μήνες την τεχνολογία ; Όχι απλά στρώθηκε επιτέλους για να διορθώσει εκείνο το μειονέκτημά της όπως στρώθηκε να διορθώσει την κάμερά της. Όπως στρώθηκε η Samsung και βελτίωσε τo touchwiz και το design της, όπως στρώθηκε η Huawei και βελτίωσε τη GPU της. Όταν η Sony στα πρώτα Ζ έβαζε μάπα οθόνη που ξεθώριαζε σε μικρές γωνίες κλίσης δεν έπρεπε να πούμε τίποτα εναντίον της ; Αν δεν την έκραζε ο κόσμος θα… Συνέχεια »

vladimiros

Οκ ρε @JohnWave η Sony με τα καινουρια Χ δεν εχει καθολου καλα Screen/body ratio αλλα και παχος επισης,που τα ειχα πει και αλλη αφορα εγω..και πιο πανω συγκρινεις 5 ιντσων κινητο με 5,2 του Htc 10..και εγω θα σου πω αλλο παραδειγμα Ζ3 70.9% Htc 10 71.1% με μολις 0,2 καλυτερο το Htc..σχεδον ισα δηλαδη..
Αλλα συμφωνω φαν ξε φαν πρεπει να λες και τα παραπονα ακομα και στην αγαπημενη σου εταιρια..γιατι αλλιως συνεχιζουν τον χαβα τους!

Conor

Δεν υπαρχουνε αυτες οι αναλύσεις σε κινητά τηλέφωνα και δη σε χαμηλές ίντσες. Ότι θέλουνε σας λένε οι εταιρίες και εσείς τρέχετε να αγοράσετε τα προιόντα τους. Για να αποδώσει ακόμα και και το hd το απλό, θέλει το λιγότερο τριπλάσιες ίντσες οθόνη. Η ανάλυση θέλει τον χώρο της για να αποδώσει και πάνω απ ολα το α-ω ειναι η ταινια. Οσο καλη οθονη να εχεις στην θεωρια, δεν βελτιωνει την ποιότητα της ταινιας που εχει να κανει καθαρα με θεμα εγγραφής του στουντιο παραγωγης. Στις 5.2 ίντσες πάντως, ειναι τόσο χαμηλή η διαγώνιος που και VCD να βάλεις θα τρέξει σαν hd.

Κώστας Ζ.

@JohnWave,
Κανενας φανατισμος φίλε αλήθεια!
Πριν πω το οτιδήποτε, να πω πως κανενα κινητό δεν είναι τέλειο! παντα καποιο θα έχει κατι παραπάνω απο κάτι αλλο, και πάντα κάτι θα απουσιάζει ενω κάποιο άλλο θα το εχει! κόλπο των εταιρειών είναι για να υπάρχει ανταγωνισμός.

Σε ρώτησα αν το htc 10 είναι αδιάβροχο και εσύ μου λες οτι είναι άσχετο εν ολίγοις, ομως δεν είναι καθόλου άσχετο! τα HTC είχαν τεράστια bezels και δεν ήταν αδιαβοχα αλλα είχαν στερεοφωνικά ηχεία. το HTC 10 έχει μικρότερα bezels γιατι αφαίρεσαν τα ηχεία και παλι ΔΕΝ ειναι αδιαβροχο! γι’αυτο και το καταφερε και τα μίκρυνε.
Η Sony κρατάει τα μεγάλα bezels γιατι είναι αδιάβροχο (αυτό φαίνεται να μην είναι πρόβλημα αφου η samsung τα καταφερε με το S7! ) ΟΜΩΣ η Sony εχει και στερεοφωνικα ηχεία στα κινητά της ακόμη! πως να μικρύνουν τα bezels έτσι; Λογικός μου φαίνομαι, αν όχι, βοήθησε με!
Φιλικά!

One

Vr headset μόνο στο Z5 Premium. Ακόμα και η qhd ανάλυση είναι λίγη.

JohnWave

@vladimiros, δεν βρήκα συσκευή στις 5.0 ίντσες αδιάβροχη και stereo γι’ αυτό έβαλα το HTC 10 που είναι πολύ κοντά στις ίντσες. Συμφωνούμε πάντως στην ουσία του πράγματος. @Κώστα Ζ, στην 1η σου απάντηση, έβγαλες εκτός το θέμα “αδιαβροχοποίση” και είπες ότι το κακό screen/body ratio οφείλεται στα ηχεία. Τουλάχιστον έτσι όπως το έγραψες, αυτό κατάλαβα γιατί ήσουν ξεκάθαρος. Μετά το συγκριτικό παράδειγμα που έφερα το γύρισες πίσω στην αδιαβροχοποίηση. Με την τελευταία σου απάντηση, καταλαβαίνω ότι λες πως φταίει ο συνδυασμός αδιαβροχοποίηση+στέρεο ηχεία. Ok, σε αυτό πάω πάσο γιατί δεν έχω συσκευή προς σύγκριση. Πάντως πιστεύω ακράδαντα πως μπορούσε η Sony να επιτύχει καλύτερο screen/body ratio πολύ καλύτερο από αυτό του X Performance. Δεν θεωρώ ότι η μια εταιρία ανακαλύπτει σε 12 μήνες το μέταλλο που οι άλλες έχουν, η άλλη την καλύτερη GPU που οι άλλες έχουν , η άλλη την καλύτερη κάμερα που οι άλλες έχουν και η άλλη τα καλύτερα bezels. Απλά βλέπουν κόστος σχεδίασης και παραγωγής και κάθε χρόνο αποφασίζουν ανάλογα. Θεωρώ δεδομένο πως αν έλεγες στη Sony ή σε οποιαδήποτε εταιρία “φτιάξε τώρα συσκευή ίδια με το x performance με καλύτερα bezels” θα μπορούσε άνετα να το κάνει. Δεν ανακάλυψε ξαφνικά η HTC τον… Συνέχεια »

George

Ξερω γω εχουν για σλογκαν “Make it Possible” για 2Κ οθονη την στιγμη που υπαρχουν smartphones με 4K οθονη

Κώστας Ζ.

@JohnWave,εχεις δικιο,δεν ημουν ξεκάθαρος και φταίει ο συνδυασμός των δυο,κατ’εμενα. Γι’αυτο σου ξαναλεω πως υπάρχει λόγος που η Sony διατηρεί μεγάλα τα bezels…

Συμφωνώ και στο οτι η καθε εταιρεία στο παρουσιάζει ετσι ωστε να φανει ασήμαντο. Ποσο άσχημο ομως να σε κοροϊδεύει μεσα στα μούτρα σου; τυπου “οι 4 ιντσες ειναι οι καλύτερες, κανεις δεν θα αγοραζε κινητο με περισσότερες” και την επόμενη χρονια βγαζει κινητό στις 4.7 και 5.5….Οπως επισης αλλη γνωστη εταιρεία, θεωρούσε το γυαλι περιττό,όπως είπες, και ξαφνικα αρχιζει να το χρησιμοποιεί… το καλο με την Sony για εμένα ειναι οτι ποτε δεν με κοροϊδέψε και δε με κρατησε φυλακισμενο στο android οπως μου κανει η samsung με το knox…

Ιωάννης jb

@Κώστας Ζ.. Που είμαι λάθος?? Εσυ είσαι λάθος!!!! Το κινητό θα μπορούσε να έχει και καλύτερα περιθώρια αλλά αυτά ήθελε να έχει η sony και αυτά έβαλε… Δεν είναι λόγος το οτι συνδυάζει 3 πράγματα!! είναι τελείως λάθος να το λέει κάποιος αυτό… Είναι πολύ πιο πιθανό το να έχει λίγο μεγαλύτερα περιθώρια, επειδή έχει νέα υλικά και γενικά διαφορετική φιλοσοφία απο τα z… παρά αυτό που λες.. Αν και νομίζω πως όλα αυτά είναι αηδίες και η sony απλά επέλεξε αυτο το design σιγά μη κάτσει και να μας ρωτήσει αν μας αρέσουν τα περιθώρια!!!!! Είμαι σίγουρος οτι οι 9 στους 10 καταναλωτές με το που πιάσουν την συσκευή θα δώσουν τα ευσημα στην sony για το θέμα εμφάνιση και οτι αυτο συνεπάγεται Και το iphone 6-6s εχει πολύ μεγαλύτερα περιθώρια αλλά αυτό δεν το εμπόδισε να κάνει πωλήσεις πέρα απο κάθε πρόβλεψη… Στη τελική η αναλογία τις οθόνης είναι 68% θα έλεγα πως είναι αρκετά καλή και φυσικα αυτό θα βοηθάει τον χρήστη στο να μην ακουμπάει συνέχεια την οθόνη κατα λάθος με το που το πιάνει… Υπάρχουν ερευνες απο τις εταιρίες και μεγάλο ποσοστό του κόσμου θέλει να έχει πλαινα περιθώρια η συσκευή του για αρκετούς λόγους!!!… Συνέχεια »

Κώστας Ζ.

@Ιωάννης jb, συμφωνώ με οσα γραφεις,αλλα ρε Johny, μου φαινεται πολυ λογικό αυτο που σου ειπα! Καπου πρέπει να χωρέσουν τα ηχεια! Στο z3c που δεν φοράει και τα καλύτερα stereo,θα μου πεις, καταφεραν και τα χωρεσαν παρ’ολ’αυτα… ειναι και πιο χοντρο ομως…δεν ειμαι τελικά σίγουρος τι ισχύει….αλλα εμενα δεν με ενοχλούν τα bezels και μαλλον ανηκω στην κατηγορία που προανεφερες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.