Huawei: Δεν θυσιάζει τη μπαταρία για 4K οθόνες

Αφού τα πιο μεγάλα ονόματα έκαναν και θα συνεχίσουν να κάνουν το βήμα προς τις QHD οθόνες για τις ναυαρχίδες τους, όπως είναι αναμενόμενο κάποια στιγμή θα πάνε σε μεγαλύτερες αναλύσεις ασχέτως με το εάν πολλοί θεωρούν άχρηστη μια τόσο μεγάλη ανάλυση σε κινητό. Ήδη έχει ακουστεί ότι το LG G4 μπορεί να έρθει με 3K οθόνη.

Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι κατασκευαστές το ίδιο πρόθυμοι με την LG να αυξήσουν την ανάλυση. Για παράδειγμα πέρσι η Sony ήταν αυτή που είχε εκφράσει την αντίθεσή της με τις QHD οθόνες και υπερασπίστηκε την απόφασή της να μην την βάλει στο Sony Xperia Z3. Αυτή τη φορά βλέπουμε τη Huawei να μιλά για τις οθόνες επόμενης γενιάς στα smartphones.

O Kevin Ho, President of the Handset Product Line της Huawei, ανέφερε ότι η εταιρεία δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει 4K οθόνες στα κινητά της, τουλάχιστον όχι στο κοντινό μέλλον και ειδικά όταν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να θυσιαστεί η μπαταρία. Ο ίδιος ανέφερε ότι οι 4K οθόνες χρειάζονται πολλή ενέργεια και για να τις χρησιμοποιήσεις πρέπει να κάνει συμβιβασμούς.

Μια 4Κ οθόνη σε ένα smartphone σου δίνει μισή μέρα μπαταρίας ενώ μια 2K μπορεί να σου δώσει μια μέρα ή και παραπάνω. “Η 4Κ έχει τέσσερις φορές τα pixels της Full HD, επομένως η κατανάλωση ενέργειας είναι 4 ή 8 φορές μεγαλύτερη”.

Επιπλέον, τόνισε ότι η 4K οθόνη δείχνει εντυπωσιακή σε μεγάλα μεγέθη, όμως είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις μια 2Κ από μια 4Κ σε μικρές οθόνες κινητών που κινούνται ανάμεσα στις 5 με 6 ίντσες. Ωστόσο δεν απέκλεισε εντελώς την πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν 4Κ οθόνες: “I don’t want to say there’s no chance for 4K on smartphones, but we need to think about compromise and whether our eyes can tell the difference”.

hwawei 4k display, Huawei: Δεν θυσιάζει τη μπαταρία για 4K οθόνες

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.