Huawei: Ο CEO δήλωσε ότι το P30 Pro έχει μεγάλο chin, για να είναι πιο εύχρηστο;

Huawei P30 Pro, Huawei: Ο CEO δήλωσε ότι το P30 Pro έχει μεγάλο chin, για να είναι πιο εύχρηστο;

Ο τεχνολογικός κόσμος έχει φτάσει σε ένα σημείο που κάθε κατασκευαστής smartphone είναι έτοιμος να ανακοινώσει bezel-less συσκευές ή να δείξει την εντυπωσιακή αναλογία οθόνης προς σώμα ή απλά να περάσει στη foldable τεχνολογία.

Ιστορικά, οι κατασκευαστές τηλεφώνων κατηγορούσαν την τεχνολογία της οθόνης ή τις πλακέτες των οθονών για τα μεγάλα chin. Παράλληλα, υπήρχαν εταιρείας που έψαχναν λύση στο πρόβλημα, όπως η Apple που έκανε τα αδύνατα δυνατά για να έχει όσο το δυνατόν μικρότερο chin στις συσκευές της.

Στον αντίποδα έχουμε εταιρείες σαν τη Huawei, η οποία λέει ότι επέλεξε συνειδητά οι συσκευές της να έχουν μεγαλύτερο chin. Τα νέα Huawei P30 και P30 Pro είναι ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η εταιρεία αυτή τη στιγμή στην αγορά. Ωστόσο έχουν ιδιαίτερα μεγάλο chin και μερικοί χρήστες είναι εναντίον αυτού του σχεδιασμού.

Σε μία πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei, Richard Yu, ρωτήθηκε για τα bezel των δύο αυτών συσκευών. Αρχικά υπογράμμισε ότι το οικονομικό Huawei P30 έχει μικρότερο chin από την ακριβή έκδοση της σειράς το Huawei P30 Pro. Οπότε, σαφώς και δεν ήταν οικονομικά τα αίτια που οδήγησαν στο μεγάλο chin του P30 Pro.

Σύμφωνα με τον Richard Yu, ένα μικρό chin θα έκανε το Huawei P30 Pro λιγότερο χρηστικό, αφού οι χειρονομίες όπως το swipe up θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολες. Ο ίδιος τόνισε ότι το να μικρύνουν τα bezel είναι σίγουρα προτεραιότητα, αλλά ένα μικρό chin είναι απαραίτητο για την πιο αποδοτική χρήση των συσκευών.

Επίσης, ο Yu ανέφερε ότι οι χειρονομίες πρέπει να γίνονται απρόσκοπτα και άμεσα, χωρίς να πατήσουμε οτιδήποτε τυχαία, και κάτι τέτοιο είναι εφικτό μόνο αν υπάρχει ένα ικανοποιητικού μεγέθους chin, ειδικά σε μία συσκευή με το μέγεθος του Huawei P30 Pro.

Σίγουρα η Huawei θέλει να εξαλείψει τα bezels, διότι αφαίρεσε τελείως τους βιομετρικούς αισθητήρες προσώπου από το P30 και τους αντικατέστησε με μία μικρή κάμερα.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Rizo

Καλά,
και το Mate 30 όταν κυκλοφορήσει θα γυρίσουν και θα πουν “με νέο βελτιωμένο και πιο εύχρηστο σχεδιασμό με μηδενικό “chin”…”
Καλά το πάει και η Huawei βλέπω.. Αλλά σου λέει, αφού τα κάνουν και οι άλλοι και δεν τρέχει και τίποτα ας το πούμε κι εμείς.

παπαροκας tiamat Enûma elis

ο τύπος είναι άπαιχτος. θα μπορούσε λεει να μην έχει καθόλου chin κατω αμα θελανε αλλα προτίμησαν να βάλουν chin για να αποτρέψουν τα τυχαία πατήματα στην οθόνη!

ποσο…. μας περνανε?

Αν ο σκοπος ήταν αυτός τότε γιατι ξαναέβαλαν edge οθονη στα πλάγια !?

Γιώργος

Με τις αναλογίες οθόνης που έχουν πια τα κινητά, περισσότερο με τηλε-κοντρόλ μοιάζουν.
Με χαλάει αφάνταστα ,γι’αυτό ακόμα το mate 7 έχω κι όσο κρατήσει.

NikosAr

Ο CEO της HUAWEI … απλά θεούλης …. κάθε μέρα και ατάκα του τύπου : είμαστε οι καλύτεροι – θα γίνουμε οι πλουσιότεροι – έχουμε τα καλύτερα προϊόντα – γιατί αγοράζετε από άλλου – είμαστε Κινέζοι άρα προσκυνάτε …. πιστεύω ότι θα ακούσουμε κι αλλά νόστιμα …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.