Huawei P Smart 2020: Έρχεται με Google Play από παλιά

, Huawei P Smart 2020: Έρχεται με Google Play από παλιά

Η Huawei συνεχίζει την ανανέωση των συσκευών τις για το 2020, με το P Smart 2020 να φέρνει αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με το περσινό μοντέλο. Ουσιαστικά όμως είναι ένα “περσινό” μοντέλο το οποίο είχε περάσει έγκριση για Google Play από πέρισυ τέτοια εποχή, λίγο πριν την απαφορεύσει η Αμερική στη Huawei τα Google Mobile Services του Android.

Όλα τα κινητά της Huawei που δεν έχουν Google Play, όπως τα νέα P40, είναι “νέα κινητά”. Όλα όσα κινητά κυκλοφορήσει η Huawei φέτος με Google Play είναι κινητά “από πέρισυ” και αυτό προκαλεί εντύπωση μιας και με αυτή την κίνηση η εταιρεία μάλλον μπερδέυει τους καταναλωτές και ίσως θα λέγαμε ότι δείχνει να μην πιστεύει πολύ και τα δικά της HMS (Huawei Mobile Services) αν και μαθαίνουμε από στελέχη της ελληνικής αγορά ότι το φθηνό P40 Lite E (χωρίς Google Play), πουλάει καλά.

Το τεχνικά χαρακτηριστικά του Huawei P Smart 2020 μαρτυράνε τα “περσινά” του specs. Το κινητό έκανεμ την εμφάνισή του σε online κατάστημα της Ολλανδίας, δίνοντας μας μία πρώτη γεύση από τα χαρακτηριστικά και το design του. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει με οθόνη 6.21″ τεχνολογίας LCD και ανάλυσης FHD+ (2340×1080 pixel). Εκεί βρίσκεται και το notch σε σχήμα σταγόνας να φιλοξενεί την selfie κάμερα ανάλυσης 8MP.

Ενδιαφέρει επίσης: Huawei: “Θα χρειαστούν 300 χρόνια για να ξεπεράσουμε Android και iOS”

Σχεδιαστικά, το μπροστινό μέρος της συσκευής φαίνεται να έχει μικρά bezel περιμετρικά και chin στο κάτω μέρος. Στο πίσω μέρος βρίσκεται η κύρια κάμερα ανάλυσης 13MP, συνοδευόμενη από τον αισθητήρα βάθους των 2MP και από το φλας σε κάθετη διάταξη, μαζί με τον αισθητήρα δαχτυλικού αποτυπώματος στο κέντρο.

Ο Kirin 710F τροφοδοτεί τη συσκευή μαζί με 4GB RAM. Ο επεκτάσιμος αποθηκευτικός χώρος του Huawei P Smart 2020 είναι 128GB, ενώ η μπαταρία ανέρχεται στα 3.400mAh. Τέλος, υπάρχει θύρα ακουστικών 3.5mm και NFC. Η συσκευή θα τρέχει το λειτουργικό σύστημα Android 9 με το EMUI 9.1 skin της Huawei.

Το Huawei P Smart 2020 αναμένεται να κυκλοφορήσει σε πράσινο, μαύρο και μπλε χρώμα με τιμή κοντά στα 200 Ευρώ. Το κατάστημα αναφέρει πως με την αγορά της συσκευής θα υπάρχει και δωρεάν συνδρομή τριών μηνών στην υπηρεσία Huawei Music. Λόγω επεξεργαστή και έκδοσης Android η συσκευή φαίνεται ότι θα έχει Google Play Services.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δήμος

Και χωρίς Google play και να μην είχε καμία εταιρία δεν θα μας ένοιαζε γιατί μπορούμε να βρούμε εφαρμογές και με άλλο τρόπο εύκολο υπάρχουν και άλλες εφαρμογές και πολλά app έτσι δεν είναι?

dem

το θέμα ειναι λίγο ποιο σύνθετο….. πάρα πολλά apps ένα μεγαλο μέρος τους βασίζουν στο google play framework το οποίο και ενσωματώνουν στης εφαρμογές τους……. ουσιαστικά ολα αυτά τα apps δεν ξεκινάνε καθόλου χωρίς να υπάρχουν τα gaaps μεσα στην συσκευη πχ για παράδειγμα όλες η τραπεζικές εφαρμογές εκτός από εθνική τράπεζα δεν παίζουν χωρίς τα gaaps καθόλου, και πολλά άλλα

Αλέξανδρος

Το περσινό μου p smart 2019 έχει τα ίδια speaks και καλύτερη μπαταρία ενώ είναι κατώτερο μόνο στη ram (3gb αντί 4gb του καινούργιου). Γιατί να το πάρει κάποιος σε αυτά τα χρήματα όταν μπορεί να πάρει το προηγούμενο στα 130€ πλέον;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.