Η κάμερα του Huawei P10 βαθμολογείται με 87 πόντους από το DxO

Tο Huawei P10 ανακοινώθηκε στην MWC 2017 με διπλή κάμερα από την Leica με αισθητήρες 20 Megapixel RGB και 12 Megapixel μονόχρωμο με διάφραγμα φακού f/2.2, laser autofocus και OIS.

Το κινητό πέρασε από το DxOMark όπου έγιναν δοκιμές στην κάμερα και κατάφερε να πάρει βαθμολογία 87 πόντων. Το Huawei P10 είναι κάτω από Pixel (89 πόντοι) και Samsung Galaxy S7 Edge (88 πόντοι), αλλά τα πήγε καλύτερα από το Huawei Mate 9, που είχε φτάσει 85 πόντους.

Το DxOMark αξιολόγησε το κινητό όσον αφορά τα χρώματα, την ποιότητα την υφή, τον θόρυβο κλπ. τόσo σε εικόνα όσο και σε video

Οι δοκιμές ξεκίνησαν σε εξωτερικούς χώρους. Το DxOMark αναφέρει ότι το Huawei P10 διατηρεί σε εξαιρετικό βαθμό τις λεπτομέρειες με ορατές τις μικρές λεπτομέρειες ακόμη και σε 100% crops. Το μόνο μικρό πρόβλημα είναι το underexposure σε πιο σκοτεινές περιοχές πολύ φωτεινών σκηνών.

huawei p10 dxo mark, Η κάμερα του Huawei P10 βαθμολογείται με 87 πόντους από το DxO

Η απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού είναι επίσης πολύ καλή με καλή απόδοση λεπτομέρειας και ισορροπία λευκού

Η κάμερα του P10 έχασε κάποιους πόντους από τις δοκιμές σε video. Το video είναι πολύ καλό, αλλά όχι τόσο εντυπωσιακό όσο οι εικόνες. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά features του video είναι η διατήρηση της λεπτομέρειας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

huawei p10 dxo mark, Η κάμερα του Huawei P10 βαθμολογείται με 87 πόντους από το DxO

huawei p10 dxo mark, Η κάμερα του Huawei P10 βαθμολογείται με 87 πόντους από το DxO

huawei p10 dxo mark, Η κάμερα του Huawei P10 βαθμολογείται με 87 πόντους από το DxO

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

53 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VasiliS7edge

Μια χαρά είναι για 699€ ή μήπως όχι γιατι μπορείς να πάρεις με 260€ λιγότερα το S7 που έχει λίγο καλύτερο score και λίγο καλύτερη οθόνη?

Filipp Drake

Καλά κρασιά Huawei, του χρόνου πάλι με τον κηδεμόνα σου. Πέρασε ένας χρόνος, και πάλι έβγαλες χειρότερη κάμερα από τα περσινά τοπ μοντέλα του ανταγωνισμού.
Πήρα πέρυσι το P9 λόγω κάμερας (αρκετά καλή μεν, αλλά όχι όπως θα την ήθελα) και σε έναν μήνα το έδωσα και πήρα το S7 (αν και ήθελα το HTC 10 αλλά δεν το έβρισκες ούτε στο Skroutz) και το ερωτεύτηκα…φέτος δεν με έχει συγκινήσει κάτι προς το παρόν για να σκεφτώ να αλλάξω, αν και το G6 φαίνεται ενδιαφέρουσα περίπτωση, παρόλο που στα χαρτιά η κάμερα του μοιάζει χειρότερη από το G5. Το S8 από τα leaks, με έχει ξενερώσει τρελά το μέρος που τοποθέτησαν το δαχτυλικό αποτύπωμα. Σοβαρά ρε Samsung, πως σου ήρθε να το βάλεις ψηλά, και μάλιστα δίπλα στην κάμερα;
Τέλος πάντων, αναμένουμε και τους υπόλοιπους διεκδικητές, και επανερχόμαστε.

Πέτρος Π

@VasiliS7edge : Επίσης με 175 € λιγότερα από το S7, στα 265 € μπορείς να πάρεις το Lumia 950 που έχει καλύτερη κάμερα (20 MP με οπτικά μέρη από Carl Zeiss, πραγματικά επαγγελματικών προδιαγραφών, τσέκαρε site σχετικά με την φωτογραφία…) και καλύτερη οθόνη από το S7! Επομένως άκυρο το S7…

Στο θέμα μας το Huawei φαίνεται εξαιρετικό και σίγουρα θα τα πάει πολύ καλά όπως και το P9 πέρσι! Ο ένας βαθμός +/- σε τέτοια τεστ δεν σημαίνει πραγματικά τίποτα.. Σε αυτό το επίπεδο όλες οι κάμερες των κινητών είναι πάνω κάτω τα ίδια και δεν φαίνονται καν διαφορές στις φωτογραφίες, μόνο στην ιδέα μας είναι.. Όποιος θέλει να ασχοληθεί πραγματικά με την φωτογραφία παίρνει μια φωτογραφική μηχανή και καταλαβαίνει ότι οι συζητήσεις που γίνονται εδώ για τις κάμερες στα κινητά είναι για γέλια…

ChristosT

@Πέτρος Π
[Όποιος θέλει να ασχοληθεί πραγματικά με την φωτογραφία παίρνει μια φωτογραφική μηχανή και καταλαβαίνει ότι οι συζητήσεις που γίνονται εδώ για τις κάμερες στα κινητά είναι για γέλια…]

Ψιλά γράμματα για μερικούς…ότι πεί το dxomark διαφορετικα δεν αγοράζουμε…άχαχα…
Tσάμπα τα λές…για τα τυπικά.

Ioannis

@ Πέτρος Π αλλα για ποιο λογο να τσιγουνευτω τα 265 και να παρω κινητο 2 ετιας με 808 επεξεργαστη και με φωτεινοτητα οθονης 328nits στη χειροκινητη ρυθμιση σε αντιθεση με τα 392 του s7 καθως και για το λογω του οτι εχει ποιο καθαρη οθονη σε συνθηκες εξωτερικης χρησης απο το Lumia οπως και αν τα πιασεις διπλα διπλα η οθονη του s7 ειναι κλασεις ανωτερη ? 1gb ram λιγοτερο? ποιο καθαρο ηχο απο το ηχειο? χωρις Fingerprint ? με μπαταρια 600 mah κατω ? μεγαλυτερη οθονη σε συνδιασμο με καλυτερο ντιζαιν? το μονο που εχει να επιδειξει το lumia ειναι η καμερα υπο προυποθεσεις πχ μερα το βραδυ ομως τι γινεται με το διαγραφμα 1.9 vs 1.7? οποτε κλεινω στο s7 edge

Γιάννης

@ChristosT

Κι εγώ δεν καταλαβαίνω ορισμένους που προσπαθούν να πιαστούν από την παραμικρή λεπτομέρεια για να ρίξουν το φαρμάκι τους. Λες και η κάμερα του S8 θα έχει μεγάλη διαφορά από του P10. Είναι σα να ψαχνεις (στην προκειμένη περίπτωση) ψύλλο στ’ άχυρα.
Θα καταλάβαινα ορισμένους αν κάνανε σύγκριση π.χ. με τις κάμερες της Xiaomi, εκεί όντως η διαφορά είναι αισθητή υπέρ των ακριβότερων κινητών.

manosz

Τι λες φιλε μου;;;; δν θα δουν διαφορα;;;;;; αφου θα την γραψουν οι ειδικοι!!!! Αφου οι ειδικοι εθαψαν το π10 τελος! Δν πανα ειναι γυμνος ο βασιλιάς..αμα λενε οι αλλοι οτι φοραει τα καλυτερα ρουχα τελος! Περιμενετε να σας πουν τι να παρετε παιδια μν βιαζεστε χαχαχαχαχαχα..

ChristosT

@Γιάννης όπου διαβάσεις sammy κάπου, για τις τρολλοσουπιές είναι αρκετό και ας είναι άσχετοι με το αντικείμενο…
Άστους να προσπαθούνε να βρούνε ποιός την έχει την μεγαλύτερη…βαθμολογία.
Απο φωτογραφία γνωρίζουν ΜΗΔΕΝ.
Κάποτε λέγανε για την Apple…αυτοί κατήντησαν χειρότεροι.
Κομπλεξισμός και ανασφάλεια.
Είναι πολλά τα λεφτά…
μετά τις ανατινάξεις πρέπει να βγάλουν την χασούρα με περσινά μοντέλα…
π.χ 7,8 λέει ο ένας…7,7 λέει ο άλλος και χαίρονται…
Βγάλε συμπέρασμα…

D.K.N

Εντάξει άκυρη η σύγκριση για το lumia. Όταν βγήκε μπορεί να ήταν μπροστά από τις άλλες ναυαρχίδες αλλά δεν γίνεται να είναι καλύτερο από τις υπάρχουσες ναυαρχιδες 2 χρόνια μετά…

Ιωάννης jb

Εντυπωσιακό σκορ αλλά έρχεται πίσω απο τα…
Google pixel…. 89
Htc 10, s7 edge και x performance…. 88

Ο θόρυβος στο βίντεο είναι μεγάλος!!!
Παίρνει σκόρ μόνο 75..
Το x performance πιάνει σκορ 96 σε αυτό το τομέα…

Αν σκεφτεί κανείς ότι η κάμερα του είναι πολυδιαφημισμένη θα περίμενε κορυφαίο σκόρ στο τομέα αυτό…
Πάνω από το 90…

Εντύπωση μου κάνει ότι το dxo έχει δώσει 88αρι στο x performance ενώ στο xz 87… Φαίνεται λόγο της μέτριας απεικόνισης των αντικειμένων στο xz…
Νομίζω ότι με τις αναβαθμίσεις αυτό άλλαξε κ πλέον το xz πιάνει άνετα 90…

Γιάννης

@D.K.N

Την σύγκριση την κάνει για να “την πει” στον VasiliS7edge, που συγκρίνει και αυτός περσινή με φετινή κάμερα. Εγώ συμφωνώ μαζί του, για τον λόγο που το έκανε. Κάποιοι είμαι σίγουρος ότι κερδίζουνε χρήματα με το να υποστηρίζουνε κάθε φορά μια και μόνο συγκεκριμένη εταιρεία… άλλες φορές Samsung, άλλες φορές Sony, άλλες φορές Apple και ούτω καθεξής

james

Όποιος ξέρει από φωτογραφία θα βγάλει καλές ακόμα και με ένα κινητό στα 5mp του 2010. Όποιος δεν το έχει ό,τι και του δώσεις θα βγάλει τον ορίζοντα στραβό, το κάδρο ό,τι να ναι κλπ. Απλά μερικά πιξελ θα είναι καθαρότερα.

Όλα τα κινητά πλέον έχουν πολύ καλές κάμερες. Το 87, 88, 89 είναι απλά για να μετράνε ποιος την έχει… καλύτερη

Ιωάννης jb

Το lumia 950 αν μετρηθεί θα πιάσει σκόρ κοντά στο 90…
Ανετα θα ξεπεράσει το 85αρι!!!!
Εχει 2 χρόνια που κυκλοφόρησε??
Πάμε καλά??
Δεκέμβριο του 15 κυκλοφόρησε!!!
Ούτε να μετρατε ρε δε ξέρετε θέλετε κ να σχολιασετε μετά

Γιάννης

@ιωάννης jb

Τι 87, τι 88, τι 89… τι 30, τι 40, τι 50 αγάπη μου….

Παπαροκας tiamat

Ειναι γνωστο πια οτι το dxo τα παιρνει….

Δε θα ξεχασω την αναδειξη το z5 ως καλυτερου…. η ακομα καλυτερα του πιξελ ως καλυτερου λιγα λεπτα μετα το λανσαρισμα του απο τη google.

Το μονο πραγματικο ενδιαφερον ειναι οι επιμερους αναλυσεις που κανει στα διαφορα σημεια του βιντεο και της φωτογραφιας, οπου και κρυβεται και ολη η αληθεια κατα ποσο αξιζει ενα κινητο….

Οι αριθμοι του, οι βαθμοι λενε ψεματα κ εχει να κανει κατα ποσο του εσταξαν ευρω! Οι γραπτες αναλυσεις του λενε την αληθεια

Chris_BMW

@James

Θα συμφωνήσω ναζί σου οτι πλέον όλες οι ναυαρχίδες (πλην μερικών κινεζικών) έχουν πανω κάτω ισάξιες κάμερες …
Αλλα ! Τον καλύτερο φωτογράφο να μου φέρεις και να του δώσεις οποιοδήποτε κινητό του 2010 καλύτερη φωτογραφία απο μένα που είμαι άσχετος με περσινή όμως ναυαρχίδα δεν θα βγάλει οτι ρύθμιση και αν κάνει ..
Μη λέμε κ ο,τι θελουμε …

Chris_BMW

Μαζί σου ήθελα να πω … άκου εκει ναζί ..

vladimiros

Μια χαρα πηγε φετος το P10 στο Dxomark,περσι το P9 ηταν αρκετα χαμηλα επειδη δεν ειχε καθολου καλο βιντεο,τωρα στην πραγματικοτητα δεν ξερω πως ειναι,το P10 σκοραρε 87 δηλαδη οσο του Ζ5 που εχω εγω,αλλα πιστευω αν τα βαλω διπλα διπλα το Huawei θα ειναι αρκετα καλυτερο στις φωτογραφιες,εδω συγκρινα το Ζ5 μου με τις αδερφης το Α5 (16) που το πηρε τωρα προσφατα,και το Α5 να βγαζει καλυτερα το βραδυ,και ελαχιστα καλυτερα την ημερα,ναι καλα ακουσατε,να πω την αληθεια ξενερωσα λιγο ενα Μind range κινητο να βγαζει καλυτερα απο το Ζ5…αλλα σε βιντεο μπορω να πω ειναι αρκετα καλυτερο το δικο μου κοντραρει ανετα οποιοδηποτε κινητο..
Γιαυτο για το Dxomark θα ελεγα να μην το εμπιστευομαστε και τοσο πολυ,γιατι αλλα βλεπουν τα ματια μας και αλλον νταλον βλεπουμε εδω..

james

Chris_BMW εξαρτάται τι εννοείς φωτογραφία. Αν απλά σηκώσετε την κάμερα και βγάλετε ό,τι υπάρχει μπροστά σας και μετά μετρήσετε τα Pixel, σίγουρα η δική σου μπορεί να είναι καθαρότερη. Μιλάω για φωτογραφία που έχει θέμα, γωνία λήψης, καδράρισμα. Εκεί θα χάσεις. Τελικά του άλλου θα είναι πιο ωραία. Κάθε μέρα στα σοσιαλ βλέπω φωτογραφίες από κόσμο με ναυαρχίδες που απλά διαφημίζουν τα μεγκαπιξελς τους και τίποτα παραπάνω.

Ιωάννης jb

Tiamat.. Ναι σίγουρα!! Οταν δεν μας αρέσουν τα αποτελέσματα τα παίρνουν! Οταν μας αρέσουν είναι καλοί εκεί στο dxo!
Οταν διάφορα site βγάζουν κορυφαία την οθόνη του s7 δεν είναι πληρωμένα!!
Δεν είναι δυνατόν να πληρώνονται..
Αφού κ οι υψηλά υφιστάμενοι της Samsung είναι τα καλύτερα παιδιά ποτέ δεν έχουν κατηγορηθεί για δωροδοκία!!

Πιάσε ένα z5, δούλεψε το λεπτομερώς για 2-3 μήνες κ μετά έλα να τα ξαναπουμε

Ιωάννης jb

vladimiros.. Κάτσε βγάλε κάτω από ίδιες συνθήκες 10 φωτογραφίες… Μετά βάλε να τις δεις σε μία καλή οθόνη… Κάνε ζουμ, δες χρώματα, σύγκρινε χρώματα, σύγκρινε τα αντικείμενα, σύγκρινε….
Αν είναι καλύτερο το a5 σε 2 photos απο τις 10 εμένα να μου τρυπήσεις τη μύτη

vladimiros

@Ιωάννης jb Τι να πω φιλε μου,σε μεγαλη οθονη οχι δεν τα εβαλα,τα συγκρινα διπλα διπλα ακριβως ιδιες φωτο εννοειτε,και το βραδυ το Ζ5 με καταλληλες ρυθμισεις αλλιως το αλλο ξεφευγει,λες για ζουμ και φυσικα εκανα ποιο λεπτομερεια στο Α5,αστο το εψαξα πολυ σε λεω..αλλα σε βιντεο οπως ειπα το Sony ειναι πολυ καλο!

ev3rflow

Εγώ περιμένω να δω την επίδοση του P10 Plus το οποίο θεωρητικά έχει καλύτερα χαρακτηριστικά σαν κάμερα, να δούμε και αυτό τι ψάρια θα πιάσει.

Γιάννης1992

87 πόντους το p10.φαντάσου το p10 plus με χαμηλότερο διάφραγμα και ois

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ν

Το καλύτερο κατά την γνώμη μου ειναι απο την στιγμή που ειναι να δώσεις ένα μεγάλο ποσο πάρε μια κάμερα που ειναι μακράν καλύτερη αν κάποιος θέλει κινητό για φωτογραφίες και με ποιο λίγα λεφτά παίρνει ένα κινητό.

JohnWave

Κάποια δεδομένα πράγματα που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας : 1. Το score του dxomark αποτελεί συνδυασμό φωτογραφίας και video. Αν κάποιος πχ ενδιαφέρεται μόνο για φωτογραφία δεν πρέπει να κοιτά το συνολικό σκορ αλλά το σκορ της φωτογραφίας με την επιμέρους ανάλυσή του. 2. Τα scores του dxomark πρέπει να λαμβανόνται υπόψη μόνο από όσους βγάζουν φωτό σε manual mode με το κινητό τους και με τρίποδα γιατί έτσι τα τεστάρει το dxomark. 3. Oι μεγάλες διαφορές στις κάμερες των κινητών φαίνονται στις λήψεις στο αυτόματο.Στο αυτόματο υπάρχουν σαφείς διαφορές σε θόρυβο,dynamic range και χρώματα. Όποιος ενδιαφέρεται λοιπόν για ποιότητα φωτό στο αυτόματο, αγνοεί τα scores του dxomark και διαβάζει όσα περισσότερα συγκριτικά tests μπορεί ώστε να βγάλει σωστό συμπέρασμα. 4. Αν κάποιος δεν βλέπει διαφορές στις λήψεις στο αυτόματο στις κάμερες των smartphones, πχ να μην τον χαλά ο μπλε ουρανός που γίνεται λευκός ( κακό dynamic range ) ή να μην τον ενοχλεί ο περισσότερος θόρυβος, τότε κακώς ασχολείται με κάμερες κινητών. 5. Η πλειοψηφία των κατόχων κινητών και compact μηχανών τραβά στο αυτόματο και θέλει άμεσα να λαμβάνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα χωρίς να μπαίνει στη διαδικασία να αλλάζει ρυθμίσεις. Νομίζω όσα έγραψα είναι δεδομένα πράγματα… Συνέχεια »

paok4270

To Πιο μη αντικειμενικο site οσον αφορα τις βαθμολογιες.
Καταρχην μεσα στη λιστα υπαρχει το Lumia 950?

Πέτρος Π

@JohnWave : Όταν αξιολογούμε την κάμερα ενός κινητού νομίζω ότι πρέπει να γίνεται σφαιρικά, δηλαδή και στο auto και στο manual, και σε διάφορες συνθήκες, και με χαμηλό φωτισμό, και με ήλιο, και σε τοπία και σε πρόσωπα κλπ κλπ… Αλλιώς δεν έχει νόημα… Επίσης νομίζω ότι δίνεις υπερβολικά μεγάλη σημασία στο διάφραγμα, που δεν είναι παρά μόνο ένας αριθμός… Μέχρι πριν και λίγο καιρό δεν αναφερόταν καν στα χαρακτηριστικά, και ούτε ήξερε καν κάποιος τι είναι εκτός από αυτούς που ασχολούνται με τη φωτογραφία! Κοιτούσαν όλοι μόνο τα megapixels, γεγονός που αποδείχτηκε ότι ήταν ανόητο, αφού τα megapixel από μόνα τους δεν σημαίνουν τίποτα! Ακριβώς το ίδιο θα γίνει και με το μέγεθος του διαφράγματος σε κάποιο καιρό… Γενικά υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα όπως η ποιότητα των φακών… Για το λόγο αυτό κιόλας τα κινητά της Nokia (και τελευταία της Microsoft με τα 950) είναι τόσα χρόνια εκτός συναγωνισμού, αφού χρησιμοποιούν φακούς Carl Zeiss! Και πάλι λέω ότι όλες οι συσκευές που μιλάμε των 700 € έχουν εξαιρετικές κάμερες για τον μέσο χρήστη… Αν βάλεις δίπλα διπλα φωτογραφίες των P9, S7, G5, IPhone κλπ κλπ δεν υπάρχει πιθανότητα να καταλάβεις από ποιο κινητό έχουν τραβηχτεί! Όλα τα υπόλοιπα… Συνέχεια »

JohnWave

@Πέτρο Π, θα σου απαντήσω κάνοντάς σου μια ερώτηση : Θέλω πχ να αγοράσω αυτήν την περίοδο ένα smartphone. Τα 3 βασικά κριτήριά μου είναι : -> Να είναι περσινή ναυαρχίδα android -> Nα έχει πολύ καλή οθόνη με όχι μέγεθος phablet -> Να έχει την καλύτερη κάμερα στο αυτόματο ( γιατί σε αυτό τραβώ με το κινητό) σε καλό και χαμηλό φωτισμό. Με βάση τα παραπάνω κριτήρια ποιες συσκευές θα μου πρότεινες ; Σημείωση 1η : Ως προς το θέμα “ποιότητα φωτογραφίας” . λόγω επαγγέλματος δεν ανήκω στο μέσο όρο που όντως συμφωνούμε πως δεν βλέπει διαφορές. Ξέρω να διακρίνω διαφορές σε dynamic range, χρώματα και θόρυβο χωρίς να μου τις υποδείξει κάποιος οπότε λάβε το υπόψη σου στις συσκευές που θα μου προτείνεις. Σημείωση 2η : Μην μου απαντήσεις “πάρε Lumia 950”. Eίπαμε θέλω android συσκευή γιατί αυτό το λογισμικό με εξυπηρετεί περισσότερο. Το αν εσένα σε βολεύουν τα windows, κανένα πρόβλημα. Εμένα με βολεύει το android. Σημείωση 3η : Μην μου απαντήσεις “τράβα στο manual όπως με την dslr σου”. Είπαμε με το κινητό θέλω να παίρνω το καλύτερο αποτέλεσμα στο αυτόματο. Περιμένω συγκεκριμένη απάντηση με 2-3 προτάσεις αγοράς. Εγώ έχω καταλήξει σε τρεις συσκευές αλλά θέλω… Συνέχεια »

Πέτρος Π

@JohnWave : Δεν μπαίνω εδώ για να προτείνω σε άλλους κινητά, πόσο μάλλον περσινές ναυαρχίδες android με κάμερες που να είναι ειδικά καλές στο αυτόματο… Απλά το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται σε κάμερα κινητού και αυτό αφορούσε το σχόλιό μου… Το P10 έχει μία εξαιρετική κάμερα και γενικά φαίνεται πολύ αξιόλογη συσκευή…

Ανδρεας Κ

αμα θελετε φωτογραφικη μηχανη πηγαινετε και δωστε 1000 ευρο να παρετε….γτ μας εχετε ζαλισει τον ερωτα…! πλεον τα φλαγκσιπ εχουν πολυ μικρες διαφορες στις καμερες.. υπαρχουν πιο σημαντικα πραγματα σε μια συσκευη…μπαταρια ,λογισμικο,μνημη,οθονη… αντε γτ η ασχετιλα εχει ξεφυγει

bezilys

@Ιωάννης jb το παρακάνεις σιγά μην πιάνει 90 το xz 88 σαν το X performance θα πιάνει….

ChristosT

“Είπαμε με το κινητό θέλω να παίρνω το καλύτερο αποτέλεσμα στο αυτόματο.” Αυτό δεν συμβαίνει σε καμία κάμερα δηλώνοντας οτι είσαι του αντικειμένου θα το ήξερες. 1-Κάθε φακός και λογισμικό έχει τα υπέρ και τα κατά. 2-Ακόμη, απο την στιγμή που θέλεις κινητό, η επιλογή μόνο με κάμερα δεν είναι επιλογή κινητού αλλά κάμερας..πάς στο 3 τότε. 3-Άν θέλεις μόνο κάμερα τότε dslr και εκεί με τα υπέρ και τα κατά. 4-Γνωρίζεις οτι με ένα κινητό πάντα θα έχει το λιγότερο καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με κάτι εξειδικευμένο που αποζητάς. Πάραταυτα, βγάζοντας 30 φωτογραφίες με τελείως διαφορετικό θέμα (all day), εγώ θα σου πρότεινα OP3T, HTC 10, LG G5, S7, MOTO Z. Άλλο έχει oversharpening, overexposure, άλλο έχει καλύτερο dynamic range, άλλο παρουσιάζει oversaturate, άλλο πιό θερμά χρώματα κλπ…και όλα αυτά σε διαφορετικά θέματα και συνθήκες. Το Lumia 1020 έχει μία ξεχωριστή και πολύ δυναμική κάμερα. Άν έπαιρνα κινητό με κριτήριο ΜΟΝΟ κάμερα, τότε θα συμβιβαζόμουν με win και θα το έπαιρνα. Aυτά ώς άποψη. Όποιο και να πάρεις, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ που ξέρεις οτι δεν είναι αυτό που θέλεις (ώς άνθρωπος του αντικειμένου), αυτομάτως συμβιβάζεσαι και με οποιοδήποτε. Στα κινητά υπάρχει και η εμπειρία χρήσης, ταχύτητα, υποστήριξη κ.α. Δεν… Συνέχεια »

JohnWave

@Πέτρο Π, επομένως δεν μπορούμε να συζητούμε μαζί για κάμερες. Από τη στιγμή που βρίσκεις εξαιρετική αυτή του P10 χωρίς καν να έχουν γίνει συγκριτικά tests, αυτό μου δείχνει ότι όλες τις κάμερες θα τις βρίσκεις εξαιρετικές οπότε γιατί να το συζητάμε. Δεν σε υποτιμώ, ελπίζω να καταλαβαίνεις πως σου το λέω. Πχ προσωπικά λόγω χρήσης δεν έχω πρόβλημα με τη διάρκεια της μπαταρίας κάθε συσκευής. Όλες μου κάνουν. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα μπω να κοντράρω κάποιους που ψάχνονται πολύ με το θέμα “μπαταρία”. Καλά κάνουν και ψάχνονται γιατί τους ενδιαφέρει στην καθημερινή τους χρήση. Εμένα δεν με ενδιαφέρει τόσο, οπότε και δεν κοντράρω ποτέ κανέναν για θέματα μπαταρίας. @ChistosT, τα κριτήρια με τα οποία επιλέγει ο καθένας κινητό δεν μπορείς να τα ορίζεις ούτε εσύ, ούτε εγώ για τον άλλον. Το καταλαβαίνεις ελπίζω αυτό. Εμένα είναι η κάμερα σημαντικό κριτήριο στην επιλογή συσκευής. Στο ότι οι κάμερες των ναυαρχίδων έχουν τα καλά τους και τα αρνητικά τους συγκρινόμενες μεταξύ τους συμφωνούμε. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες κάμερες που δίνουν ξεκάθαρα καλύτερο overall αποτέλεσμα σε σχέση με άλλες. Προσωπικά από τις android περσινές ναυαρχίδες βάζω ως top αυτές των G5,S7,Pixel. To S7 όντως κάνει over sharpening ( γι’ αυτό άλλωστε… Συνέχεια »

ChristosT

[Ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια, τη δική του ιεράρχηση και δεν υπάρχει λόγος να του επιβάλουμε τα δικά μας.]
Πού ακριβώς είδες στα λεγόμενά μου την “επιβολή”?
Είπες σχεδόν οτι σου είπα.
Την ενόχλησή σου δεν κατάλαβα…

Σου είπα…άν αγοράσεις κινητό ΜΟΝΟ ώς βασικό κριτήριο την κάμερα…τότε δεν επιλέγεις κινητό ΑΛΛΑ κάμερα υποδεέστερη.
Άν θέλεις κινητό ΚΑΙ κάμερα…ΤΟΤΕ πρέπει να συμβιβαστείς με κάτι μέτριο σε γενικές γραμμές σε ΣΧΕΣΗ με τις dslr.
Όπως βλέπω προτείνεις σχεδόν ότι πρότεινα, με την παραδοχή οτι όντως συμβαίνουν τα παραπάνω. (Άλλο έχει oversharpening, overexposure, άλλο έχει καλύτερο dynamic range, άλλο παρουσιάζει oversaturate, άλλο πιό θερμά χρώματα κλπ…και όλα αυτά σε διαφορετικά θέματα και συνθήκες.).
Αυτό λέγεται λογική.
Όχι επιβολή.

Bill

Christos αν κ γενικά δε συμφωνώ με της απόψεις σου εδώ μέσα
Τωρα θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου στο θέμα της κάμερας. Εγώ προσωπικά επιλέγω εμπειρία χρήσης ταχύτητα μπαταρία οθόνη πάει λέγοντας..

Πέτρος Π

@JohnWave : Αν δίνεις τόσο σημασία στην κάμερα, τότε τι κάθεσαι και ασχολείσαι με τα Samsung και σκας 700 άρικα… Με τόσα χρήματα παίρνεις φωτογραφική μηχανή που θα βγάζει 20 φορές καλύτερες φωτογραφίες, και δεν θα χρειάζεται να κάνεις συμβιβασμούς όπως κάνεις τώρα με τις κάμερες των κινητών… Πολύ κακό για το τίποτα νομίζω… Αναλύσεις επί αναλύσεων και συγκριτικά για κάμερες με ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους.. Για τον ψαγμένο χρήστη όλα αυτά είναι για γέλια…

JohnWave

@ChristosT, τα περί επιβολής κριτηρίων το είπα από τη φράση σου “Δεν επιλέγεις ποτέ με γνώμονα την κάμερα”. Τώρα συμπλήρωσες το “μόνο” οπότε δεν διαφωνούμε. Όσο αφορά τις συσκευές με τις καλύτερες κάμερες συμφωνούμε με τη διαφορά ότι από τα 5 που πρότεινες, τα S7 και G5 τα έχω σαφώς πιο ψηλά καθώς αποδίδουν πολύ καλύτερα σε χαμηλό φωτισμό λόγω μεγάλου διαφράγματος ενώ παράλληλα έχουν πολύ καλό dynamic range. Και οι δυο μας επίσης δεν προτείνουμε το P10 για λήψεις στο αυτόματο. Επίσης συμφωνούμε ότι οι κάμερες των κινητών δεν συγκρίνονται με τις dslr αλλά προσωπικά θεωρώ ότι κάποιες συσκευές έχουν ξεπεράσει τις compact των 300€ ( πλην του zoom). Oπότε αν κάποιος δεν θέλει να κουβαλά μαζί του στις διακοπές του πχ κινητό και compact κάμερα, μπορεί να επιλέγει ένα από τα 2-3 κινητά με την καλύτερη κάμερα και να κάνει τη δουλειά του χωρίς να κουβαλά μαζί του και φωτογραφική και γλιτώνοντας αρκετά χρήματα. Αντί πχ για 390€ για το G5 + 300€ για φωτογραφική, παίρνεις σκέτο το G5 και είσαι μια χαρά. @Πέτρο Π, ποιος σκάει 700άρικα; Επικοινωνείς ; Αγοράζω περσινή ναυαρχίδα στα 380-390€ πουλώντας την προπέρσινη στα 180-200€. Κάνε την αφαίρεση και μην πετάς ότι σου… Συνέχεια »

ChristosT

Υπάρχουν compact μηχανες αξεπεραστες στα 300-500 ευρώ…
Σε άλλο αρθρο μακάρι να τις αναλυσουμε…
Εχω 2 εκ των οποιων μια Olympus που παρα τα χρονια της και τα 7,1 mp πολλά απο αυτά τα κινητά θα ντρεποντουσαν να πούνε έχω 12 ή 16mp…
Aυτά.

JohnWave

Galaxy S6 συγκρινόμενο με τη compact Sony RX100 (Mark II) των 650€ :¨
https://www.androidguys.com/2015/08/12/samsung-galaxy-s6-vs-sony-rx100-how-good-is-todays-smartphone-camera/

Έτσι σαν μια γρήγορη απάντηση 🙂

JohnWave

@ChristosT, γράψε στο google Samsung Galaxy S6 vs Sony RX100, μπες στο πρώτο αποτέλεσμα και δες συγκριτικό. Να πούμε ότι είναι η RX100 mark II των 650€. Αυτό σαν γρήγορη απάντηση. Τα συζητάμε όπως είπες σε κάποιο άλλο θέμα ποιο σχετικό.

JohnWave

*πιο

D.K.N

@Ιωάννη jb πότε ανακοινώθηκε το lumia, Δεκέμβριο και κυκλοφορησε κατευθείαν η κανα 4μηνο-5μηνο πριν τον Δεκέμβριο? Σχετικά με τον χρόνο ηταν η διευκρίνηση οτι δεν ξερουμε να μετραμε. Σχεδόν 2 χρόνια μιας και πιανεσαι απο λέξεις. Το οτι ειναι πολυ καλη συσκευή εννοειται αυτό δεν την μειωνω σε καμία περίπτωση. Απο ολες τις εταιρειες μου αρέσει κάτι.Και η οθόνη ειναι θεμα γούστου εννοείται αλλα δεν μπορουμε να λεμε οτι η οθονη του s7 δεν ειναι απίστευτη η οτι δεν αξιζει την υψηλη βαθμολογια τουλάχιστον . Να είμαστε και λιγο αντικειμενικοι.

D.K.N

@Γιαννη συμφωνω οτι σε τιμές πρεπει να συγκρίνουμε ιδιας χρονιάς μοντέλα ως επι το πλείστον .

ChristosT

@JohnWave διάβαζε λίγο τί είπα.
Ανέφερα OLYMPUS…
τυχαία σου λέω…δές την Stylus 1s που έχει 490 ευρώ με 12mp.
Κάτσε να δείς τι βίντεο και φωτογραφίες τραβά, ακρίβεια και πιστότητα χρωμάτων, zoom μέγεθος κ.α…η Olympus έχει ένα σωρό Compact και είναι απο τις Top εταιρείες σε αυτό λόγω φακών και αισθητήρων.
Το S6 καλό για τα χρήματά του αλλά μην λέμε ένα Samsung Galaxy S6 vs Sony RX100 και νομίζουμε οτι ισχύει σε όλες τις εταιρείες και μοντέλα.
Εγώ σου είπα έχω με 7.1mp και το S6 κάθεται και την χαζεύει…να ζουμάρεις στο pc διαρκώς και να μην πιξελίζει η φώτο.
Απο χρώματα και λεπτομέρεια;
Απλά…ΜΟΝΑΔΙΚΑ.
Και μιλάμε για μηχανή του 2004:)
Η Sony ΔΕΝ ΕΧΕΙ ποιοτικές Compact και φακούς σε όλες τις κατηγορίες ασχέτως εύρους τιμών.

Δές και Olympus Stylus 100ee με 50X οπτικό χωρίς να χάνεις ούτε σε βίντεο ούτε σε φώτο.
Είναι τραγικό να συγκρίνουμε καμερούλες κινητών με Compact ΚΑΙ DSLR…
Οι πρώτες φτιαχτήκανε για αυτό και το δεύτερο για άλλα 100 πράγματα με ΜΗΔΕΝΙΚΗ δυνατότητα zoom και αξιόλογη ποιότητα σε manual mode.(άσχετα άν δεν σε ενδιαφέρει).
https://www.dpreview.com/sample-galleries/7218376527/olympus-stylus-sp-100ee-samples#page=1
Δές φωτογραφίες και κλάψε…απο μηχανή 500 ευρώ.
Άν πάμε και σε Canon νομίζω θα δούμε και άλλα όμορφα πράγματα…

Enki

Mερικοι εδω μεσα δεν ξερεται καν οτι η samsung εχει τεραστια τεχνολογια με αλγοριθμους σε καμερα.φυσικα και θα ειναι χαωδεις η διαφορα του s8 απο το p10!

JohnWave

@ChristosT σου έφερα συγκεκριμένο συγκριτικό με compact όχι απλά των 300€ αλλά των 650€ που αποδεικνύει πως κάθε άλλο παρά τραγική είναι η σύγκριση. Σε θεωρητικές συγκρίσεις δεν μπορώ να σου απαντήσω όπως καταλαβαίνεις γιατί δεν έχω τις φωτό τη μία δίπλα στην άλλη όπως στο link που σου έδωσα. Σε αυτό που συμφωνούμε είναι ότι οι κάμερες των κινητών υστερούν στο zoom ( το είπα και πιο πριν).

Πέτρος Π

@JohnWave : Το συγκριτικό που έβαλες δεν μας λέει και τίποτα.. Ο τύπος που κάνει τη σύγκριση λέει ότι δεν είναι επαγγελματίας και ότι έχει βάλει όλες τις ρυθμίσεις στο auto… Άρα τι ακριβώς να μας πεί?? Σαν να σου λέει κάποιος ότι έκανα test drive με μία Ferrari και με ένα Hyundai, με περιορισμό τα 40 χιλιόμετρα την ώρα και δεν είδα διαφορά…
Επίσης όπως σωστά αναφέρει και ο ChristosT δεν σημαίνει και τίποτα ότι έχει 650 € , η Sony ποτέ δεν είχε τις εξαιρετικές μηχανές… Υπάρχουν πολύ καλύτερες Olympus, Nikon, κλπ κλπ και με λιγότερα χρήματα…
Εντάξει δεν λέω, καλές και οι κάμερες στα κινητά, αλλά όχι ότι φτάνουν και στα επίπεδα των μηχανών… Ειδικά αφού λες ότι ασχολείσαι και επαγγελματικά, πραγματικά απορώ γιατί το ψειρίζεις τόσο πολύ το θέμα με τις φωτογραφικές των κινητών…

JohnWave

@Πέτρο Π, είναι αλήθεια ότι τι ψειρίζω πολύ με τις κάμερες των κινητών γιατί για μένα η κάμερα, η μπαταρία και τα bezels είναι αυτά που έχουν απομείνει προς βελτίωση εδώ και 2-3 χρόνια. Oι κατασκευές έχουν γίνει ποιοτικές, οι οθόνες έχουν φτάσει στο Θεό, οι επεξεργαστές με τις ram είναι υπεραρκετοί σε δύναμη, οπότε δεν έχει απομείνει κάτι άλλο για μένα να κοιτώ. Εξάλλου και οι ίδιες εταιρίες αν το έχεις προσέξει εκεί έχουν μεταφέρει τη μάχη τους. Στις κάμερες και τα bezels.

Πέτρος Π

@JohnWave : Θα συμφωνήσω μαζί σου στο τελευταίο σχόλιο… Η αλήθεια είναι ότι τα κινητά έχουν κορεστεί τελείως το τελευταίο διάστημα… Νομίζω μόνο οι μπαταρίες έχουν μείνει ακόμα 5 χρόνια πίσω… Αν είχαν ακολουθήσει και οι μπαταρίες τις εξελίξεις θα έπρεπε να είχαμε αυτονομίες από 1 βδομάδα χαλαρά, έως και κάνα μήνα… Να και κάτι στο οποίο συμφωνήσαμε πάντως.. Χαχα 🙂

ChristosT

Τί θα γίνει Techblog…θα δημοσιοποιησετε απο εχθές τα σχόλια που γίνανε;
@JohnWave άν φιλοτιμηθούνε να βγάλουν και τα άλλα σχόλια θα δείς οτι προσωπικά θεωρώ οτι το s6 Και γενικά καμία κάμερα κινητού δεν με ικανοποιεί.
Για ένα μέτριο αποτέλεσμα καλές.
Παραπάνω και γενικά το καλύτερο…Compact, DSLR…

ChristosT

[“Camera phones are fine for photographing static subjects in good light but dedicated cameras are still superior with moving subjects and in low or difficult lighting. “Their larger sensors ensure that image quality is better in all kinds of light, the battery life is usually better, the flash more powerful and the lenses generally offer at least 10x zoom, none of which phones can compete with.” Ian Savage from Jessops agrees. “Compact cameras still have their place for the keen photographer who requires excellent quality and creative control,” he says. “Excellent image quality is primarily determined by the lens quality and size of sensor, compact cameras are able to house both, whereas mobile phones have limited capability due to their slim line design.” Aperture and sensor size are crucial. The wider the aperture the more light can come in and a bigger sensor means the camera should perform better in low light. High-end smartphones tend to offer these, but they still aren’t as good as high-end cameras and you will pay more.] Kαι ένα απόσπασμα με λεπτομέρειες, γιατί κάποιος να προτιμήσει Compact ή DSLR (γενικά) έναντι camera smartphone… Πηγή: https://home.bt.com/tech-gadgets/smartphone-cameras-vs-compacts-is-it-still-worth-buying-a-compact-camera-11363960940202 Ενδεικτικά αναφέρω…κάμερες όπως Nikon P900 και Canon PowerShot SX60 HS… Συνέχεια »

JohnWave

@Πέτρο Π, χαχα όντως. Νομίζω ότι συμφωνούμε και σε κάτι άλλο ( δεν θυμάμαι αλλά νομίζω ως προς τα μεγέθη των συσκευών).

@ChristosT και μένα δεν δημοσιοποιήθηκε. Για το σκοπό που θέλω εγώ την κάμερα του κινητού ( φωτογραφίες κτιρίων, δρόμων, αξιοθέατων στο εξωτερικό) είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα όπως και όσοι φωτογράφοι που συναναστρέφομαι. Δεν κάνω zoom βέβαια. Τις compact των 200-300€ δεν τις εκτιμώ καθόλου αν κρίνω από όσες έχουν γνωστοί μου. Αποδίδουν καλύτερα στο zoom φυσικά αλλά σε όλα τα άλλα δίνουν κατώτερο αποτέλεσμα. Με DSLR δεν συγκρίνω φυσικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.