Huawei P10: Φωτογραφίες επαγγελματικής απόδοσης χάρη στη Leica Camera

Huawei P10 Leica, Huawei P10: Φωτογραφίες επαγγελματικής απόδοσης χάρη στη Leica Camera

Αναμφισβήτητα το Huawei P10 είναι ένα smartphone υψηλών επιδόσεων. Μεταξύ άλλων κορυφαίων χαρακτηριστικών, υπόσχεται και υψηλή φωτογραφική απόδοση, για να το καταφέρει αυτό, ποντάρει στη συνεργασία με τη Leica γιατι κακά τα ψέματα, ένα κινητό υψηλών προδιαγραφών, δεν σημαίνει ότι θα βγάζει φωτογραφίες, που θα αφήσουν τον χρήστη ικανοποιημένο, το P10 όμως τα καταφέρνει και σε αυτόν τον τομέα.

Παρόλο που η κάμερα ενός smartphone μπορεί να έχει υψηλή ανάλυση, πάλι μια φωτογραφία, για να έχει μια υψηλή απόδοση απαιτεί και τον σωστό εξοπλισμό, τη σωστή τεχνογνωσία και σύγχρονους αλγόριθμους εστίασης. Η σωστή απεικόνιση του χρώματος και του προσώπου είναι βασικά εργαλεία σε μια φωτογραφία, αποφεύγοντας ταυτόχρονα να φαίνεται τεχνητό. Η Leica αναμφισβήτητα αποτελεί έναν αληθινό μύθο στον τομέα της φωτογραφίας.

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, για τους λάτρεις της φωτογραφίας, η Leica διαθέτει κάμερες που έχουν αφήσει ιστορία. Μια από αυτές είναι η Leica M Monochrom – μια φωτογραφική μηχανή με ψηφιακό αισθητήρα η οποία δημιουργεί ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Απομακρύνοντας το φίλτρο Bayer μπροστά από τον αισθητήρα, το οποίο είναι απαραίτητο για την καταγραφή των χρωμάτων, ενισχύονται οι λεπτομέρειες της φωτογραφίας.

Αυτό συμβαίνει διότι η καταγραφή του χρώματος απαιτεί τρία pixels: το κόκκινο, το πράσινο και το μπλε, και στην περίπτωση των μονόχρωμων φωτογραφιών, κάθε pixel είναι αυτοδύναμο. Επιπλέον, η Leica M Monochrom προσφέρει ασπρόμαυρες φωτογραφίες υψηλής ποιότητας, πλούσιες σε λεπτές μεταβολές τόνων και αναδεικνύει ακόμα και τις πιο ιδιαίτερες λεπτομέρειες.

Huawei P10 Leica, Huawei P10: Φωτογραφίες επαγγελματικής απόδοσης χάρη στη Leica Camera

Πολλά smartphone όμως παραγκωνίζουν σταδιακά τις παραδοσιακές κάμερες. Για αυτόν τον λόγο το Huawei P10 είναι εξοπλισμένο με τη διπλή κάμερα Leica. Ως γνωστόν, το Huawei P10 έρχεται με διπλή κάμερα 2.0 με τη μία στα 12MP που απεικονίζει το χρώμα και μία στα 20MP που απεικονίζει μονοχρωματικές εικόνες. Συνδυάζοντας πληροφορίες και από τους δύο αισθητήρες, η εικόνα είναι μια πιο λεπτομερή και δυνατή σε χρώματα εικόνα. Παράλληλα δίνει και την επιλογή στον χρήστη να χρησιμοποιήσει μόνο τον ασπρόμαυρο αισθητήρα για να τραβήξει υψηλής ποιότητας μονόχρωμες φωτογραφίες.

Όσον αφορά στη μπροστινή κάμερα, το P10 διαθέτει ανάλυση 8 megapixel, ενώ παράλληλα είναι εξοπλισμένη με έναν φακό F / 1.9. lens. Η λειτουργία πορτρέτου Huawei P10 συνδυάζει αλγόριθμους που αναγνωρίζουν το πρόσωπο με 3D σημεία και βελτιστοποιούν τη φωτογραφία, μέσω της επιλογής να θολώνουν με ακρίβεια το φόντο (εφέ bokeh), από τον ασύλληπτα γρήγορο φακό DSLR. Ο διπλός φακός είναι εκείνος που σου δίνει τη δυνατότητα για το περιβόητο εφέ bokeh.

Huawei P10 Leica, Huawei P10: Φωτογραφίες επαγγελματικής απόδοσης χάρη στη Leica Camera

Πρόσθετες λειτουργίες φωτογραφίας
Εκτός από την ασπρόμαυρη φωτογραφία, η συσκευή διαθέτει λειτουργία παρέλευσης, αργή-κίνηση ή σάρωση αρχείων, και λειτουργίες πιο απαλού φωτισμού.
Απαλός φωτισμός σημαίνει παρατεταμένη αναπαράσταση, η οποία σε αντίθεση με την κλασσική κάμερα, καταγράφει καρέ-καρέ την εικόνα με τη δυνατότητα ζωντανής αναμετάδοσης. Έτσι και εσύ με τη σειρά σου μπορείς να καταλάβεις τα δευτερόλεπτα αναπαράστασης που χρειάζεσαι για να βγάλεις μια τέλεια φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
stratis

βαλε ενα sponsored δεν ειναι ντροπη..

Κώστας Βλαχάκης

stratis, Το αναφέρουμε στο URL σαν “native” article, έτσι ομομάζονται τα “sponsored” όταν το κείμενο είναι του συντάκτη που το υπογράφει. Το κείμενο είναι δικό μας.

Blats

Εγώ πάντως δεν τρελάθηκα με την κάμερα του p10….κατόπιν δικιάς μου δοκιμής παντα το Νοκια lumia 930 μοντελο του 2014 που έχω έβγαζε πιο ωραίες φωτογραφιες σε σχέση με το P10 (2017) του φίλου μου…
Το p10 είχε πιο ωραία χρωματα όμως,αλλά με χαλαγε που δεν υποστηρίζει ζουμ όταν είναι ρυθμισμένο στα 20 mp

JohnWave

Όσα λέει το άρθρο δεν αφορούν τη φωτογράφηση στο αυτόματο όπου το P10 είναι κατώτερο από τα S8, Pixel, G6, U11 αποδεδειγμένα μέσα από πολλά συγκριτικά tests.

Darth

σε manual και το Mate 9 Και το p10 /plus θερίζουν πραγματικά σε auto όχι και τόσο

δυστυχώς ελάχιστοι ξέρουν χρήση του manual…..

JohnWave

@Darth, δεν είναι θέμα γνώσης πάντα. Είναι θέμα ταχύτητας/πρακτικότητας/ευκολίας. Φαντάσου να είσαι διακοπές στο εξωτερικό πχ , να έχεις του κόσμου τα όμορφα πράγματα να φωτογραφήσεις και να πρέπει σε κάθε φωτογραφία να ρυθμίζεις ISO και shutter speed. Λέω σε κάθε φωτογραφία γιατί και λίγο να αλλάζει ο γύρω φωτισμός άλλο ISO και άλλο shutter speed θα πρέπει να βάλεις για να πετύχεις καλό αποτέλεσμα. Aν είσαι μόνος και έχεις όλο το χρόνο ok. Aν είσαι με παρέα; Έπειτα αν είναι να μπεις στη διαδικασία του manual δεν θα ήταν καλύτερο να έχεις μια dslr και ένα τριπόδι; Ελπίζω να με καταλαβαίνεις. Οι κάμερες των κινητών είναι για shoot & go. To αντίθετο δλδ από τις dslr. E σε αυτό το shoot & go, το θέμα είναι να έχει το κινητό μια κάμερα που να μπορέσει να δώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό και η συντριπτική πλειοψηφία των συγκριτικών tests γίνεται στο αυτόματο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.

Smartphones Android Smartphones Apple featured

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας.

Smartphones Android Android Smartphones

Ασύρματη φόρτιση Qi2: Σε ποιο Android smartphone θα τη δούμε πρώτα

Η ασύρματη φόρτιση είναι απαραίτητη δυνατότητα για πολλούς χρήστες smartphone, ενώ άλλοι δεν ασχολούνται καθόλου και προτιμούν την ενσύρματη.