Huawei P20 Pro: Η καλύτερη εμπειρία φωτογραφίας που είχατε ποτέ

Huawei P20 Pro η καλύτερη εμπειρία φωτογραφίας που είχατε ποτέ, Huawei P20 Pro: Η καλύτερη εμπειρία φωτογραφίας που είχατε ποτέ

Μια φωτογραφία εξαρτάται από τον εξοπλισμό, τις ικανότητες και την εμπειρία του φωτογράφου. Στην περίπτωση των Huawei P20 και Huawei P20 Pro όλα αυτά τα έχει αναλάβει η τεχνητή νοημοσύνη. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εστιάσετε αποκλειστικά και μόνο στη φαντασία σας!

Ο ρυθμός με τον οποίο εξελίσσονται οι κάμερες των smartphones είναι εντυπωσιακός. Η Huawei αποτελεί τον μόνο κατασκευαστή μέχρι σήμερα που κατόρθωσε να παρουσιάσει μία κάμερα με πλήθος νέων τεχνολογιών σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό αλλά και με τα δικά της προηγούμενα μοντέλα.

Huawei P20 Pro η καλύτερη εμπειρία φωτογραφίας που είχατε ποτέ, Huawei P20 Pro: Η καλύτερη εμπειρία φωτογραφίας που είχατε ποτέ

Σε ό,τι αφορά τα νέα μοντέλα Huawei P20 και Huawei P20 Pro, το βάρος έχει δοθεί στις φωτογραφικές τους ικανότητες με την υποστήριξη της τεχνητής νοημοσύνης. Η νέα τριπλή κάμερα του Huawei P20 Pro διαθέτει αισθητήρα μεγαλύτερο από εκείνους του ανταγωνισμού, φωτεινότερους αισθητήρες Summilux, σταθεροποίηση εικόνας που εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα της τεχνητής νοημοσύνης και υβριδικό ζουμ 5x.

Huawei P20 Pro η καλύτερη εμπειρία φωτογραφίας που είχατε ποτέ, Huawei P20 Pro: Η καλύτερη εμπειρία φωτογραφίας που είχατε ποτέ

Τα πλεονεκτήματα της τεχνητής νοημοσύνης
Ας δούμε όμως ποια είναι τα πλεονεκτήματα της τεχνητής νοημοσύνης στη νέα σειρά P20 της Huawei.
Τα νέα smartphones, χάρη στην εντυπωσιακή επεξεργαστική τους ισχύ, είναι σε θέση να προσφέρουν προηγμένες λύσεις τεχνητής νοημοσύνης. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με τη μονάδα επεξεργασίας νευρωνικών δικτύων (NPU) που ασχολείται αποκλειστικά με τις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Η κάμερα στα Huawei P20 και Huawei P20 Pro, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, μπορεί να αναγνωρίσει αυτόματα 19 διαφορετικές σκηνές όπως ζώα (σκύλους, γάτες), ηλιοβασιλέματα, πυροτεχνήματα, φαγητό, αλλά και κείμενο σε έγγραφα σκαναρισμένα με το smartphone.

Αυτό που μπορούν να κάνουν μόνο οι επαγγελματίες, να προσαρμόσουν δηλαδή τις ρυθμίσεις μίας κάμερας βάσει σκηνής και φωτισμού μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, στα Huawei P20 και Huawei P20 Pro, μπορεί πλέον να το κάνει ο καθένας! Οι φωτογραφίες σας δεν θα έχουν να ζηλέψουν τίποτα από εκείνες των επαγγελματιών.

Huawei P20 Pro η καλύτερη εμπειρία φωτογραφίας που είχατε ποτέ, Huawei P20 Pro: Η καλύτερη εμπειρία φωτογραφίας που είχατε ποτέ

Εξαιρετικοί αισθητήρες
Ο αισθητήρας του Huawei P20 Pro είναι ανάλυσης 40 MP, έχοντας το μεγαλύτερο φυσικό μέγεθος στην αγορά. Επιπρόσθετα, στην ανάλυση των 10 MP, το smartphone θα συνδυάσει τέσσερα φωτοευαίσθητα στοιχεία σε ένα, με μέγεθος που αγγίζει τα 2 μm, το μεγαλύτερο από αυτό οποιουδήποτε άλλου σε smartphone. Κάθε φωτοευαίσθητο στοιχείο αναλογεί σε ένα pixel της τελικής εικόνας. Όσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή του αισθητήρα, τόσο περισσότερο φως περνά σε κάθε pixel. Και όπως όλοι γνωρίζουμε το φως είναι το σημαντικότερο στοιχείο στη φωτογραφία.

Χάρη λοιπόν στο μεγαλύτερο μέγεθος pixels, επιτυγχάνεται καλύτερη ποιότητα εικόνων, ακόμα και υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Ο μεγαλύτερος αισθητήρας επιτρέπει επίσης τη χρήση μεγαλύτερου ISO, με αποτέλεσμα να έχουμε ακόμη πιο καθαρές και ευκρινείς λήψεις. Συγκεκριμένα, ο συνδυασμός δεδομένων από τους δύο αισθητήρες ανάλυσης 20 και 40 MP, έχει ως αποτέλεσμα ευαισθησία επιπέδου ISO 102.400. Το Huawei P20 Pro αυτή τη στιγμή προσφέρει τη μεγαλύτερη ευαισθησία ISO της αγοράς.

Huawei P20 Pro η καλύτερη εμπειρία φωτογραφίας που είχατε ποτέ, Huawei P20 Pro: Η καλύτερη εμπειρία φωτογραφίας που είχατε ποτέ

Εντυπωσιακά φωτεινοί φακοί
Ο φακός είναι το στοιχείο που είναι υπεύθυνο για την ευκρίνεια και τη φωτεινότητα της εικόνας. Η Huawei σε αυτόν τον τομέα συνεργάζεται με τη Leica, έναν εμβληματικό κατασκευαστή οπτικών μερών. Το Huawei P20 Pro είναι εξοπλισμένο με τρεις ιδιαίτερα φωτεινούς φακούς, συμπεριλαμβανομένων δύο Summilux. Επίσης, το ευρύ διάφραγμα προσφέρει πολλαπλά πλεονεκτήματα. Οι φωτογραφίες από μικρή απόσταση, όπως π.χ. τα πορτρέτα, έχουν ένα όμορφό και φυσικά θολό παρασκήνιο που προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο θέμα, το λεγόμενο εφέ bokeh. Επιπρόσθετα, περισσότερο φως σημαίνει και μεγαλύτερες ταχύτητες κλείστρου, γεγονός που μειώνει την πιθανότητα θολών λήψεων. Αυτό αποτελεί και το μεγαλύτερο όπλο των νέων μοντέλων της σειράς Huawei P.

Huawei P20 Pro η καλύτερη εμπειρία φωτογραφίας που είχατε ποτέ, Huawei P20 Pro: Η καλύτερη εμπειρία φωτογραφίας που είχατε ποτέ

Το μεγαλύτερο ζουμ σε smartphone
Η Huawei έρχεται να ανεβάσει τον πήχη στην οπτική μεγέθυνση της εικόνας από 2x άλλων μοντέλων, σε 5x με το υβριδικό ζουμ να επιτρέπει στον χρήστη να εστιάσει στο θέμα έως και πέντε φορές. Η νέα αυτή λειτουργία αποτυπώνει κάθε λεπτομέρεια διατηρώντας την ευκρίνεια ακόμα και των μικρότερων στοιχείων, όπως π.χ. κειμένων με μικρού μεγέθους γραμματοσειρές. Στην πράξη, αυτό καθιστά δυνατή την αιχμαλώτιση μακρινών αντικειμένων σε όλο τους το μεγαλείο.

Huawei P20 Pro η καλύτερη εμπειρία φωτογραφίας που είχατε ποτέ, Huawei P20 Pro: Η καλύτερη εμπειρία φωτογραφίας που είχατε ποτέ

Εκπληκτική σταθεροποίηση βίντεο
Η σταθεροποίηση είναι εξαιρετικά σημαντική για την ποιότητα των λήψεων βίντεο. Ακόμα και η υψηλότερη ανάλυση και ποιότητα εικόνας καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι αρκετές αν η λήψη μας βγει «κουνημένη». Αυτός είναι και ο λόγος που η Huawei εξόπλισε τη ναυαρχίδα της, P20 Pro, με ένα εξαιρετικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης. Ο χρήστης είναι πλέον σε θέση να τραβά βίντεο χωρίς τρίποδο και να απολαμβάνει επαγγελματικής ποιότητας λήψεις που θα επιτύγχανε με χρήση ακριβότερου εξοπλισμού. Η Huawei του δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσει τα δικά του βίντεο κλιπ και να απαθανατίσει εικόνες υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, χωρίς τρίποδα και gimbals, έχοντας μόνο το Huawei P20 Pro στην τσέπη του.

Το Huawei P20 Pro γράφει ιστορία στη mobile φωτογραφία.

Huawei P20 Pro η καλύτερη εμπειρία φωτογραφίας που είχατε ποτέ, Huawei P20 Pro: Η καλύτερη εμπειρία φωτογραφίας που είχατε ποτέ

Sponsored

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

εχει ομως νοτς…. το προσπερναμε ! υπαρχουν και τα samsung,htc με κορυφαιες καμερες και χωρις notch

ΚώσταςD.

Πολύ καλη κάμερα και ταχύτατο! Αλλά αυτο το νότς προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου. Κλείσε apple να ησυχάσουμε.. !

Panagiotis

Ούτε εμένα μου αρέσει το νοτς άλλα ευτυχώς έχει επιλογή να το κρύβει.

Δημητρης

εχει επιλογη που το κρυβει οποτε ποιος νοιαζεται; σκεφτομουν πολυ σοβαρα να παω για το xz2c μιας και οι παντες εκθιαζουν τις καμερες των νεων σονυ αλλα θελω να δοκιμασω μια φορα την huawei!!!

Apostolos

Ασύρματη φορτηση μπααα ε?

bill

@apostolos
ρε φιλε να σε ρψτησω κτ?
κ εδω κ. στο. αρθρο με. το 1+6 παλι για ασυρματη φορτιση ελεγες
τι στο. καλο εχει κολλησει το. κεφαλι σου?
τοσο κακο ειναι που δν εχει. ενα άχρηστο feature?
ελεος δλδ

Theo

Ότι καλό και να έχει το notch είναι deal breaker για εμένα προσωπικά.

IoannisBremen

Πολύ κόμπλεξ με το νοτς μάλλον επειδή δεν μπορείτε να το πάρετε. Το έχω αυτό και το note 8 το νοτε επαγγελματικό και το π20 προ προσωπικό. Η γυναίκα μου έχει το iPhone x. Το huawei ταεχει άνετα οι φωτογραφίες του δεν παίζονται. Και σαν κινητό είναι ότι καλύτερο είχα ποτέ. Το νοτς μπορείς να το κρύψεις!!!!!!! Οπότε αφήστε τις παρλαπιπες

Theo

Φίλε Γιάννη, το κόμπλεξ μάλλον το έχεις εσύ. Θα σου πω κάτι, αν βγει η xiaomi και βγάλει κινητό με 150€ ΚΑΙ notch, δεν θα το πάρω. Απλά δεν θα πάρω κάτι με notch. Μοδα είναι, έστω και κακόγουστη, και θα περάσει.

Agnostos13

Πάντως όσοι έχουν πάρει συσκευή με notch λένε οτι συνηθίζεται…

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

agnoste ετσι ειναι… ολα συνηθιζονται και αφομοιωνονται με το καιρο απο το ματι. για παραδειγμα αν πας μια βδομαδα φιλιππινες θα σου φαινονται ολοι περιεργοι. αν μεινεις δυο χρονια εκει, μετα θα σου φαινονται περιεργοι οι δυτικοι.

μεχρι κ το τεραστιο μεγεθος των συγχρονων τηλεφωνων σταδιακα το αφομοιωσαμε και δεχτηκαμε. το θεμα ειναι ομως καθε νεα αλλαγη να την επεξεργαζομαστε κριτικα αν ειναι για το πραγματικο ωφελος και καλο μας ή μαρκετιγκ των κωλοεταιρειων !

IoannisBremen

Και ακόμα μια φορά για όσους έχουν iq ραδικιού: το ΝΟΤΣ μπορείς να το κρύψεις!!!!!! Ελληνικά μιλάω νομίζω όχι κινέζικα?!? Δεν το βλέπεις μετά.

https://www.google.de/search?q=huawei+p20+pro+hide+notch&client=ms-android-huawei-rev1&prmd=sivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwikkJqfupTbAhUC16QKHQ4eB0YQ_AUIEigC&biw=360&bih=664#imgrc=JI0Xib_1mQ0U_M:

Όχι κόμπλεξ καρακομολεξ έχετε και όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Galaxy A54

Samsung Galaxy A54 5G: Κυκλοφόρησε Ελλάδα με τιμή από 499 ευρώ

Κυκλοφόρησε σήμερα στην Ελλάδα το Samsung Galaxy A54 5G με τιμή 499 ευρώ για την έκδοση 8GB/128GB και 549 ευρώ για την έκδοση 8GB/256GB.

Gear Chip Huawei

Huawei: Προωθεί τσιπ έως και 14 νανόμετρα

Η Huawei σχεδιάζει την ανάπτυξη εργαλείων λογισμικού ικανών να σχεδιάζουν τσιπ προηγμένα έως και 14 νανόμετρα, με στόχο να βοηθήσει τις κινεζικές εταιρείες να παρακάμψουν τις αμερικανικές κυρώσεις.

Reviews vivo X90 Pro Hands-on

vivo X90 Pro 5G review: Πλάσμα της νύχτας!

Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το Πλάσμα της Νύχτας, το vivo X90 Pro 5G που ήρθε να αλλάξει τη φωτογραφία στα smartphones, με ένα σύνολο που ξεχωρίζει για τις επιδόσεις του.

Smartphones Android App Store iOS

Microsoft: Δημιουργεί το δικό της App Store με “σύμμαχο” την Activision

H Microsoft φέρεται να σχεδιάζει τη δημιουργία του δικού της App Store βιντεοπαιχνιδιών για κινητά iOS και Android, με στόχο να “χτυπήσει” το δίδυμο Apple και Google.