Huawei P30 και P30 Pro: Το επόμενο update ενεργοποιεί το DC dimming και βελτιώνει τον in-display fingerprint scanner

Huawei P30 Pro, Huawei P30 και P30 Pro: Το επόμενο update ενεργοποιεί το DC dimming και βελτιώνει τον in-display fingerprint scanner

Τα Huawei P30 και P30 Pro άρχισαν να παίρνουν σταδιακά μία ενημέρωση λογισμικού η οποία ενεργοποιεί το DC dimming. Αυτό σημαίνει ότι τα flagship smartphones της Huawei θα ενταχθούν στην συνεχώς αυξανόμενη λίστα κινητών με OLED οθόνες που άφησαν πίσω τους το PWM για το DC dimming.

Για όσους δεν γνωρίζουν τη διαφορά το PWM ενεργοποιεί και απενεργοποιεί ραγδαία τα pixels ώστε να μειώσει τη φωτεινότητα της οθόνης. Αυτό δημιουργεί ένα στιγμιαίο τρεμόπαιγμα στο οποίο μερικοί άνθρωποι έχουν ευαισθησία και τους προκαλεί πονοκεφάλους.

Το DC dimming από την άλλη μειώνει το ρεύμα που στέλνεται σε κάθε pixel, μειώνοντας έτσι την φωτεινότητα αλλά κρατώντας την οθόνη μόνιμα ανοιχτή, οπότε δεν δημιουργείται το τρεμόπαιγμα.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά αφού το χρώμα που εκπέμπουν οι OLED οθόνες είναι χαμηλού ρεύματος, κάτι που σημαίνει ότι οι κατασκευαστές πρέπει να αντισταθμίσουν την αλλαγή, διαφορετικά η ακρίβεια χρώματος της οθόνης χάνεται.

Huawei P30 Pro, Huawei P30 και P30 Pro: Το επόμενο update ενεργοποιεί το DC dimming και βελτιώνει τον in-display fingerprint scanner

Σύμφωνα με τις σημειώσεις έκδοσης, η λειτουργία DC dimming είναι από προεπιλογή ενεργοποιημένη και οι χρήστες μπορούν να την απενεργοποιούν μέσω των ρυθμίσεων.

Προς το παρόν, η ενημέρωση είναι διαθέσιμη μόνο στην Κίνα, αλλά σύντομα θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως. Το συνολικό μέγεθος της ενημέρωσης είναι 400 MB και πέρα από το DC dimming βελτιώνει τον in-display fingerprint scanner.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Reindeer

Έχουμε κανένα νέο από το θεμα που εχει δημιουργηθει με την Google;; ειχα αποφασίσει να αγοράσω το p30 pro και το καθυστερώ μετα τις κυρωσεις που ανακοινωθηκαν.

Κώστας Βλαχάκης

Reindeer, Τώρα εξελίσσεται όλο αυτό. Ότι μαθαίνουμε και διαβάζουμε το γράφουμε. https://techblog.gr/mobile/huawei-mate-20-pro-google-to-prosthese-ek-neoy-sti-lista-ton-syskeyon-tis-android-q-beta/

Νίκος

Μη σε πάρω στο λαιμό μου, αλλά νομίζω οι συσκευές που βρίσκονται στην αγορά αυτή τη στιγμή δεν έχουν θέμα, λόγω της παράτασης που έχει πάρει η Huawei για 90 μέρες. Με επιφύλαξη στο λέω πάντα. Αν τελικά αποφασίσεις την αγορά, το Ρ30 το βρίσκεις από 498€ και το Ρ30 pro από 780€…

Reindeer

Νίκος ευχαριστώ για την γνωμη σου. Το πρόβλημα για εμενα ειναι οτι συνηθως αγοραζω συσκευή καθε 2 χρονια περίπου και με ενδιαφερει παρα πολύ η υποστήριξη. Καλά η τιμή του P30 εχει πιάσει πάτο 😉!!!!

Δημήτρης Μαρ

Παιδιά έχω ενεργοποιήσει τα εικονικά πλήκτρα στο pro για μετάβαση από οθόνη σε οθόνη και ορισμένες φορές ενώ βρίσκομαι σε κάποια εφαρμογή που δεν βρίσκεται στην αρχική οθόνη που εχω ορίσει και πατάω το πλήκτρο O σαν να εμφανίζει bug καθως δεν με πηγαίνει στην αρχική που έχω ορίσει αλλά πρέπει να το ξανά πατήσω εκ νέου και τότε με πάει κανονικά.

Το έχει κάνας άλλος αυτό? Η ειναι κάποιο θέμα που πρέπει να το δουν στο σέρβις?

Costas Georgiou

Παιδιά η Huawei παραμένει ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphones με μεγάλη διαφορά από τον 2ο και το θέμα με την Google λύθηκε οριστικά. Ασύγκριτα πλεονεκτήματα τα:
-> Mate 20 Pro
-> P30 Pro
-> P30
-> P30 lite
είναι πολύ μπορστά και με διαφορά πλέον οι Κινέζοι από την στιγμή που το θέμα με την Google έχει μπει σε διαδικασία επίλυσης.

Ο Τραμπ ο ίδιος είπε ότι το θέμα λύθηκε ή τέλος πάντων οτι δουλέυουν με οριστική πρόθεση επίλυσης και οι δύο πλευρές και θα το λύσουν και ότι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κινέζο πρωθυπουργό.

“Ο Τραμπ γνωστοποίησε την πρόθεσή του, με τον συνήθη τρόπο: μία ανάρτηση στο Twitter, στην οποία και χαρακτηρίζει τον Σι «φίλο μου». Υπόσχεται δε ότι «θα συμβούν καλά πράγματα στο μέτωπο του εμπορίου». ”

από ναφτεμπορική [https://ctrl.naftemporiki.gr/finance/story/1348254/tramp-tilefoniki-epikoinonia-me-ton-si-gia-tin-emporiki-diamaxi ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.