Huawei P40 Pro: Με την ταχυφόρτιση 40W φορτίζει πλήρως σε 59 λεπτά

Huawei P40, Huawei P40 Pro: Με την ταχυφόρτιση 40W φορτίζει πλήρως σε 59 λεπτά

Ο Κινέζος κατασκευαστής παρουσίασε πρόσφατα τα νεότερα flagships P40. Όπως πράττει με όλα τα smartphones της σειράς P, η εταιρεία προωθεί τα Huawei P40 τονίζοντας ιδιαίτερα της φωτογραφικές τους ικανότητες. Ωστόσο, ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα Huawei P40 Pro και P40 Pro+ υποστηρίζουν γρήγορη φόρτιση 40W. Πόσο αποτελεσματική είναι αυτή η φόρτιση για μία μπαταρία 4.200mAh, όπως αυτή που διαθέτουν τα P40 Pro;

Η ταχύτητα φόρτισης

Σύμφωνα με το PhoneArena που πραγματοποίησε τις σχετικές δοκιμές, η μπαταρία του Huawei P40 Pro φορτίζει πλήρως μέσα σε 59 λεπτά. Ενώ στα πρώτα δέκα λεπτά αναπληρώνει το 30% της χωρητικότητας της. Πιο αναλυτικά, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι σε 10 λεπτά το smartphone αναπληρώνει το 30% της μπαταρίας, στα 25 λεπτά έχει φορτίσει στο 50%, για το 80% θέλει 15 λεπτά ακόμη, ενώ η πλήρης φόρτιση επιτυγχάνεται 19 λεπτά αργότερα.

Τα 90Hz δεν καταναλώνουν πολύ μπαταρία

Ο ιστότοπος σημειώνει ότι στις δοκιμές που πραγματοποίησε η κατανάλωση της μπαταρίας με την οθόνη στα 90Hz είναι ελαφρώς αυξημένη, σε σύγκριση με τα 60Hz. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι στα 60Hz μέσα σε μία ώρα χρήσης καταναλώθηκε το 10% της μπαταρίας. Αντίστοιχα, με την οθόνη ρυθμισμένη στα 90Hz η κατανάλωση για το ίδιο screen time αυξήθηκε μόλις κατά 2%. Πρέπει να σημειώσουμε ότι η φωτεινότητα της οθόνης ήταν ρυθμισμένη στην αυτόματη προσαρμογή.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ιωάννης jb

Ταχυφορτιση και βλακειες κ εκεί που μπορεί να αντεξει 5ετια στην 2ετια να θέλει αλλαγή η μπαταρία!
Αν δε γίνει και κανένα ολοκαύτωμα! Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε για συσκευές που έσκασαν

Anonymous

Ο λόγος για την γρήγορη φόρτιση είναι για περιπτώσεις που βιαζομαστε και θελουμε να γεμίσει γρήγορα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Τώρα αν το αφήνεις σπίτι ή το βράδυ να φορτίσει ε εκεί βάζεις ένα άλλο καλώδιο ή φορτιστή και φορτίζει αργα χωρίς να πιέζεις την μπαταρία

Τακης

Υπαρχει επιλογη ( samsung τουλαχιστον) αν θες να το φορτιζεις αργα και βασανιστηκα. Ακουγαμε παλια γιατι υπηρχαν καποιες αστοχιες που δεν εφταιγε η μπαταρια αλλα η κατασκευη της συσκευης , εγω τα τελευταια χρονια που παιρνω κινητα με γρηγορη φορτιση δεν εσκασε κανενα .

Stifler

Θα ήθελα πολύ να μου πεις από που προέρχεται αυτό… Υπάρχει κάποια τεχνική / επιστημονική τεκμηρίωση η απλά σου το είπε ένας φίλος που ξέρει έναν φίλο που ο φίλος του είναι ειδικός?
Τεχνολογικό φόρουμ είναι οπότε ας έχει άποψη επί τεχνικών θεμάτων κάποιος που είναι η δουλειά του.
Σαφώς και δεν ισχύουν αυτά που αναφέρεις εσύ αλλά και κάποιοι παρακάτω. Όπως επίσης δεν ισχύει το ότι μόλις αγοράσεις την συσκευή πρέπει να κάνεις πλήρη φόρτιση Χ ώρες.
Αλλάζουν οι εποχές παιδιά και μαζί και οι τεχνολογίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.