Huawei P40: Θα είναι dual boot με Android και Harmony OS;

, Huawei P40: Θα είναι dual boot με Android και Harmony OS;

Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Αμερικής και Κίνας έφερε την Huawei στην δυσάρεστη θέση να αποκλειστεί από την Αμερική με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει την πλήρη έκδοση του Android η οποία υποστηρίζει τα Google services. Η Huawei όμως ήταν προετοιμασμένη και κυκλοφόρησε το δικό της Harmony OS ωστόσο αυτό δεν έχει ενσωματωθεί ακόμη σε κάποιο smartphone της εταιρείας.

Τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κινεζικός κολοσσός ετοιμάζεται να τροφοδοτήσει τα smartphone που υπάρχουν ήδη στην αγορά με dual boot υποστήριξη. Αυτό σημαίνει ότι τα smartphone της εταιρείας θα συνδυάζουν το Android και το Harmony OS και ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει ποιο από τα δύο θέλει να χρησιμοποιήσει. Ωστόσο, το πλάνο αυτό βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο και ίσως το πρώτο smartphone που θα φέρει dual boot υποστήριξη είναι το P40 που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2020.

Βέβαια, για να επιλέξουν οι χρήστες ένα νέο λειτουργικό σύστημα όπως το Harmony OS θα πρέπει αυτό να είναι αποδοτικό και συμβατό με τις περισσότερες εφαρμογές και τα αξεσουάρ.

Μία άλλη αναφορά, υποστηρίζει ότι το Harmony OS θα βρίσκεται στο 2% των smartphone που υπάρχουν στην αγορά ξεπερνώντας ακόμη και το Linux. Επιπλέον, η Huawei προώθησε και το ARK Compiler ο οποίος υποστηρίζει μεγάλες γλώσσες προγραμματισμού όπως η Java, JavaScript, C, C++ και Kotlin.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.