Huawei P50 και P50 Pro: Φωτογραφικά άρτια, αλλά όχι 5G

, Huawei P50 και P50 Pro: Φωτογραφικά άρτια, αλλά όχι 5G

Ήρθε, επιτέλους, η στιγμή της επίσημης παρουσίασης του Huawei P50 και P50 Pro, όπου το 5G λάμπει διά της απουσίας του… Από την άλλη μεριά, είναι εμφανές ότι η Huawei ενδιαφέρθηκε εδώ περισσότερο για τον τομέα της κάμερας.

Στην περίπτωση του Huawei P50 έχουμε μία απλή οθόνη 6.5 ιντσών, με τεχνολογία OLED, με συχνότητα ανανέωσης 90 Hz και ανάλυση 2770×1224 pixels, ενώ το Huawei P50 Pro είναι εφοδιασμένο με κυρτή οθόνη διαγωνίου 6.6 ιντσών σε ανάλυση 2770×1228 pixels, εννοείται OLED, αλλά εδώ η συχνότητα ανανέωσης είναι στα 120 Hz.

Όπως προαναφέρθηκε, η έμφαση δίδεται στις κάμερες, με το P50 Pro να έχει κύρια κάμερα στα 50 Megapixel, με f/1.8 και οπτικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας. Δίπλα του υπάρχει αισθητήρας 40 Megapixel monochrome για τις λεπτομέρειες και ακόμα ένας τηλεφακός στα 64 Megapixel με f/3.5, οπτικό ζουμ στο 3.5x και ψηφιακό ζουμ στο 200x.

, Huawei P50 και P50 Pro: Φωτογραφικά άρτια, αλλά όχι 5G

Η διαφορά στο απλό Huawei P50 είναι ότι δεν υπάρχει ο monochrome αισθητήρας των 40 Megapixel, ενώ ο τηλεφακός είναι στα 12 Megapixel, έχει οπτικό ζουμ στο 5x και ψηφιακό στα 80x. Στην μπροστινή κάμερα δεν υπάρχουν διαφορές, αφού έχουμε selfie κάμερα στα 13 Megapixel, με οπτικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας και f/2.4.

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά έχουμε επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 888, με μνήμη RAM 8GB στο P50 και εσωτερική μνήμη 128 ή 256 GB. Στην περίπτωση του Huawei P50 Pro έχουμε τη χρήση και ενός Kirin 9000 στην Κίνα, ενώ η μνήμη RAM είναι στα 8 ή τα 12GB, με την εσωτερική μνήμη να φτάνει στα 512 GB.

Οι μπαταρίες είναι στα 4100 mAh στο P50 και στα 4360 mAh στο P50 Pro, μαζί με Harmony OS. Στην περίπτωση του P50 η τιμή θα είναι γύρω στα 700 ευρώ και στα 950 ευρώ στην περίπτωση του P50 Pro.

Ο λόγος που το Huawei P50 series δεν έχει δυνατότητα σύνδεσης 5G, εκτιμάται ότι έχει να κάνει με τους περιορισμούς που αντιμετωπίζει η Huawei στο θέμα των προμηθευτών της, λόγω του εμπάργκο στις ΗΠΑ.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βασιλης

Κι οπως εχω πει και παλιοτερα,τα smartphone αρχιζουν να γινονται ολο και περισσοτερο φωτογραφικες μηχανες.Εδω εχουμε ενα παραδειγμα ,ατυχες για μενα,οπου αφηνετε το 5g,το μονο ισως σημειο που αξιζει καποιος ν αλλαξει συσκευη(αν ειναι στο 4g) ,για να βγαζει ενα κλικ παραπανω καλυτερες φωτο,που αναθεμα αν θα ξεχωριζει τ αποτελεσμα σε μια οθονιτσα των 6″.Τετοια υστερια κι ενα αδιακοπο ραλι για τις καλυτερες φωτο,το βρισκω ανουσιο κι αφηνονται αλλα σημεια που θελουν βελτιωσεις,σφυριζοντας αδιαφορως.

Γιωργος

Της απαγορευουν να φτιαχνει συσκευες με 5G πλεον γι αυτο δν εχει… Επισης γι αυτο χρησιμοποιεί την 4G εκδοση του snap 888… Οχι γιατι ηθελαν να δωσουν παραπανω σημασια στην καμερα… Απαγορευση για 5G εχει.

μαν

Αμμαν την πατησανε,πως το δεχτηκαν αυτο?? ακου 4g

Konstantine4U

Μία ερώτηση έχω να κάνω. Κάποια ενημέρωση για P50 pro plus υπάρχει, θα βγει τέτοιο μοντέλο? Επειδή δεν ακούστηκε κάτι, αν έχετε κάποια πληροφορία.

Last edited 2 years πριν by Konstantine4U
Στέλιο

Τα μάτια Ε.Τ σε κινητό τηλέφωνο

kc

Σοβαρα τωρα; ενδιαφερει κανεναν αυτο το τηλεφωνο;

Παναγιώτης

Όσο πουλάει η καλύτερη κάμερα τόσο θα εστιάζουν στον εκεί τομέα
Εξάλλου είναι το ατού της εταιρίας και ίσως ένας από τους λίγους λόγους όπου η εταιρία αξακολουθει να υπάρχει

baioss

Η οποία ακόμα και στην Κίνα, είναι ανύπαρκτη πλέον.

https://m.gsmarena.com/canalys_q2_smartphone_shipments_in_china_declined_by_17_-news-50290.php

Ιωάννης jb

Αισθητικά άθλιο!!!
Πρώτη φορά που δεν αντιγράφουν Apple ή Crapsung και φάνηκε το γούστο των Κινέζων..
Αναρωτιεμαι κ εγώ το ίδιο με τον φίλο παραπάνω! Αν δλσ υπάρχει άνθρωπος που σκέφτεται να πάρει αυτό το εξάμβλωμα!

JohnWave

Έχει που έχει το μειονέκτημα με τις google υπηρεσίες, έρχεται και η αναγκαστική απουσία 5G και το πράγμα δυσκολεύει ακόμα περισσότερο για τη Huawei. Εντωμεταξύ τα 2 τελευταία χρόνια μερικοί ανταγωνιστές ανταγωνιστές της την έφτασαν στις λήψεις νύχτας και τη ξεπέρασαν στο zoom, οπότε δεν μπορεί να βασιστεί ούτε στα δύο ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που είχε παλιότερα όσο αφορά την κάμερα. Δεν βλέπω φως. Άργησε και να κυκλοφορήσει με αποτέλεσμα η τιμή πώλησής του να είναι πλέον πολύ κοντά σε αυτή που πωλείται το S21 Ultra. Όλα στραβά.

Γιαννης
Geek87

Παιδιά το 5G το δοκίμασα για ένα μήνα και εκ τότε το εκλεισα. Δεν σου δίνει τίποτα παραπάνω από το 4G, έχουμε απλά κινητά τηλέφωνα, όχι τηλεχειριζόμενες χειρουργικές μηχανές. Από την άλλη τεράστια κατανάλωση μπαταρίας. Στο iPhone 12 βέβαια το 4G έχει τεράστια βελτίωση, ψάξτε το.
Τώρα αυτό είναι όντως άσχημο και η τιμή φαίνεται κάπως ψηλή γενικότερα σε όλες τις συσκευές της Huawei, φοβάμαι δεν θα επιβιώσει μ’αυτα που ζητάει

Ιωάννης jb

Ακόμα δε βγήκε το dxomark το δίνει 145!
Πρώτο το εξάμβλωμα!
Τι κάνει το χρήμα..

Chris_BMW

Χαχαχχαχχα και μετά λίγο πριν βγει το άλλο Κινεζικό τσαομι 147…

Και οι κινέζο λάτρεις εδώ προσκυνάνε

Nick

σιγά τα αυγά που δεν έχει 5G…. Και εγώ που έχω στην συσκευή μου, με την voda ακόμα δεν έχω καταφέρει πουθενά στην αθήνα να πιάσω…ακόμα και στο 4G είμαστε τραγικοί στην χώρα μας (τουλάχιστον η vodafone, οι άλλοι δεν ξέρω). αααννννν και όοοττττταααννν θα γίνει main stream το 5G και πιάνουμε παντού… τότε το συζητάμε για το αν είναι σημαντική έλλειψη…

Update: πέρασα απο 2 διαφορετικά καταστήματα της Vodafone…. και μέσα στην ειλικρίνεια τους μου είπαν πως ούτε οι ίδιοι ξέρουν πότε θα λειτουργεί σωστά και σε αποδεκτή εμβέλεια το 5G…

οπότε μην είμαστε λάτρεις χαρακτηριστικών που δεν έχουν προς το παρόν σημασία

Last edited 2 years πριν by Nick

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.