Huawei P8: Επίσημα με οθόνη 5.2″ Full HD και πάχος μόλις 6.4 χιλιοστά

Η Huawei ανακοίνωσε σήμερα από το Λονδίνο την νέα της ναυαρχίδα Huawei P8 με μεταλλική unibody κατασκευή και οθόνη 5.2 ιντσών Full HD. Έχει πολύ καλή αναλογία οθόνης συσκευής με την οθόνη να καταλαμβάνει το 78.3% χάρη στα πολύ λεπτά bezel.

To Huawei P8 έχει πάχος μόλις 6.4 χιλιοστά, θα κυκλοφορήσει σε σαμπανιζέ, χρυσό, γκρι και μαύρο χρώμα.

Τρέχει Android 5.0 Lollipop με EMUI 3.1, έχει διαστάσεις 144.9×72.1×6.4 χλστ., ζυγίζει 144 γρ,, έχει οκταπύρηνο επεξεργαστή HiSilicon Kirin 930 2GHz (64-bit), μνήμη RAM 3GB, ενσωματωμένη μνήμη 16GB, κάμερα 13 Μegapixel με OIS, δεύτερη κάμερα 8 Μegapixel και μπαταρία 2680mAh.

Η κάμερα του Huawei P8 είναι η πρώτη σε smartphone που χρησιμοποιεί RGBW αισθητήρα με 4 τύπους sub-pixels – κόκκινο, πράσινο, μπλε και λευκό. Αυτό βοηθά την κάμερα να ανταποκριθεί σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ έχει και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας. Μπορεί να περιστραφεί μέχρι 1.6° , το διπλάσιο από την κάμερα του iPhone 6, ενώ η Huawei επισημαίνει ότι έχει συμπεριλάβει έναν ανεξάρτητο επεξεργαστή εικόνας ποιότητας DSLR.

Ο οκταπύρηνος επεξεργαστής Kirin 930 δεν καταναλώνει πολλή ενέργεια ενώ η Huawei υπόσχεται ότι η νέα της ναυαρχίδα διαρκεί 2.3 μέρες με την 2680mAh μπαταρία, ανεξάρτητα με το πόσες εφαρμογές είναι εγκατεστημένες.

Η τιμή του είναι 500 ευρώ και τα 64GB κοστίζουν 100 ευρώ παραπάνω.

huawei p8 official, Huawei P8: Επίσημα με οθόνη 5.2″ Full HD και πάχος μόλις 6.4 χιλιοστά

huawei p8 official, Huawei P8: Επίσημα με οθόνη 5.2″ Full HD και πάχος μόλις 6.4 χιλιοστά

huawei p8 official, Huawei P8: Επίσημα με οθόνη 5.2″ Full HD και πάχος μόλις 6.4 χιλιοστά

huawei p8 official, Huawei P8: Επίσημα με οθόνη 5.2″ Full HD και πάχος μόλις 6.4 χιλιοστά

huawei p8 official, Huawei P8: Επίσημα με οθόνη 5.2″ Full HD και πάχος μόλις 6.4 χιλιοστά

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vai

Μικρη η μπαταρια του για μια 5αρα και βαλε οθονη και ειδικα σε ενα λειτουργικο που τρεχουν ολα στο παρασκηνιο του οπως και μια lollipop που ειναι για κλαματα.

Lefteris

Μπαταρία μικρη οντως αλλά και ROM μικρή γιατί;

Miko

Πολύ καλό με φοβερή κάμερα… Σίγουρα το SoC δεν είναι απο τα πιο δυνατά, σύμφωνα πάντα με τις φήμες, αλλά δεν έχει σημασία για τον μέσο χρήστη. Εντυπωσιασμένος ως τώρα με την κάμερα και όσο για την μπαταρία παίδες, σημασία παίζουν πολλά και όχι μόνο η οθόνη για την διάρκεια της.
Περιμένω να δω τιμή… μακάρι να είναι χαμηλή.

δημήτρης

να ρωτησω κατι…επειδη θελω να αλλαξω κινητο(εχω z1)…εσεις πιο θα μου προτινατε?θελω ενα κινητο με καλυτερη καμερα η ιδια…(πειτε μου και κινητα που δεν εχουν βγει ακομα!!)…τα huawei αξιζουν??

Dimathens

απο 499…

manosv

παρακολουθησα ολη την παρουσιαση μιας και απο περσυ που εχω το ρ7 ειμαι σχεδον απολυτα ικανοποιημενος απο την εταιρεια και το κινητο.το design του ρ8 μου αρεσε,αν και δεν το θεωρω ανωτερο απο το ρ7 ακομα και απο πλευρας χρησης υλικων που θα ειναι ολο μεταλλικο.επεξεργαστης καλυτερος απο το ρ7 αλλα μου εκανε εντυπωση που το παρουσισαν σαν kirin 930 / 935.οσον αφορα τη μπαταρια ειναι στα 2600mah,και υποστηριζουν πως θα κραταει στανταρ 1-1,5 μερα.οσον αφορα τη φωτογραφικη μηχανη δειχνουν να εχουν κανει πολυ καλη δουλεια και υπαρχουν 2 εκδοσεις του ρ8 με 2 τιμες στα προτυπα του i-phone.στα 16gb με τιμη 500 ευρω και στα 600 με 64gb εσωτερικη μνημη.παιρνουν καρτες μνημης μεχρι 128gb και μπορουν να ειναι dual sim.η μεγαλη εκπληξη ομως ηταν η παρουσιαση του ρ8 max με 6,8″ οθονη.οι αντιστοιχες τιμες του ειναι μολις 50 ευρω παραπανω απο το π8 στα 16 και 64 gb εσωτερικη μνημη.τελος,απο αυριο θα ξεκινησει η διαθεση του σε 30 χωρες,αλλα οχι και στην ελλαδα που θα ειναι σε 30 μερες απο σημερα.

νικος

παιδια εγω εχω το ascend mate 7 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.καλο και το p8 αλλα δεν το αλλαζω.

Alex

Ας πουμε οτι το ντιζαϊν δεν ειναι (μερικως) κοπια του iPhone 6, δηλαδη ειναι πρωτοτυπη ιδεα τους, η εφαρμογη της καμερας και οι φακελοι, γιατι ειναι αντιγραφη 1:1 ??

Σοβαρά δεν ντρεπονται οι ανθρωποι που σχεδιαζουν αυτα τα πραγματα?
Εχουνε κανει τοσες σπουδες και υποτηθεται εχουν ανωτερη αισθητικη,
αλλα οοοχι αστα στην ακρη αυτα και ας αντιγραψουμε το πιο πετυχημενο ντιζαϊν..
..για αυτο δεν πληρωνομαστε?

ΓΕΛΙΟΙ.

Dkstarlet

φίλε μου αν θες κινητό με καλή τιμή και καλή ποιότητα τότε πάρε Huawei P8. έχω το P7 kai G750 και τα δυο είναι φοβερά!!! δεν ξέρουν τι πάει να πει επανεκκίνηση, κρασαρισμα και φόρτιση…είναι πολύ καλά και αξίζουν πραγματικά….αν πάλι θες κάτι πιο επώνυμο και πάντα μέσα στην εξέλιξη πάρε MOTOROLA Nexus 6 πολύ καλό αλλά μεγάλο κινητό….η αν θες περίμενε το LG G4 θα έχει τέλεια φωτογραφική….και να ξέρεις ότι με αυτό που έχεις θα είναι η μέρα με την νύχτα…χαχαχαχα Ζ1

George N.

Μόνο με αυτό θα αλλάξω το υπέροχο p6 που έχω!

Γιάννης σε λέω

Πολύ καλό! Αν ποτέ γυρίσω σε Android, κάποια ναυαρχίδα της Huawei θα χτυπήσω. Νορμάλ τιμές, ποιότητα κατασκευής και εμφάνιση. Καμία σχέση με καβαλημένα καλάμια, όπως Samsung.

GiannisMix

Κορυφαίο… Εντυπωσιακό… Επιτέλους μια συσκευή μετα το 920 και το 930 που αξίζει καιε ευρώ…

z125

Στην περιγραφη κατι δεν κολαει

LG G2 διαστασεις 138.5 x 70.9 x 8.9 mm με 75.9% screen-to-body ratio

Huawei P8 διαστασεις 144.9×72.1×6.4mm με 78,3% screen-to-body ratio

και τα δυο κινητα στις 5,2 ιντσες,μπορει καποιος να το εξηγησει???

zona8

71.4% (και όχι 78.3%) είναι η αναλογία οθόνης-συσκευής.

GiannisMix

λογικά θα εχει δίκιο ο zona8, αλλά οπως και να έχει οι μεγαλύτερες διαστάσεις σε ύψος και πλάτος θα μπορούσαν να οφείλονται στη καμπύλη του μετάλλου περιμετρικά, το οποίο αυξάνει σε χιλιοστά τις διαστάσεις ωστόσο δεν επηρεάζει τα bezels καθώς δε θεωρείται επιφάνεια.

zona8

@GiannisMix

Έχω φτιάξει ένα προγραμματάκι για να βρίσκω την αναλογία.
Καλά, κοίταξε, οι αριθμοί από μόνοι τους δε λένε και πολλά. Για παράδειγμα, έστω ότι έχουμε από τη μια ένα κινητό χωρίς καθόλου πλαϊνά bezels, αλλά με εντελώς “τετράγωνο” σχεδιασμό, και από την άλλη ένα κινητό που έχει πλαϊνά belels, αλλά οι γωνίες του είναι πιο στρογγυλεμένες. Το δεύτερο θα βολεύει πολύ περισσότερο στο κράτημα απ ότι το πρώτο, και ας είναι πιο φαρδύ

GiannisMix

@zona8
συμφωνώ. εχω lumia 920 και z1 compact. στο χέρι το 920 ειναι πολυ πιο βολικό λογο σχεδιασμού..

Miko

500 euro… δεν το λες και φτηνό αλλά ούτε και ακριβό. Θέλω να πιστεύω οτι τα αξίζει τα λεφτά του.

παπαροκας tiamat

Που θα παει ρε μαγκες αυτη η ιστορια που ‘ επεβαλε ‘ η apple?

Λεπτο παχος με καθε κοστος…

Γιώργος

@παπαροκας tiamat
Οι Κινέζοι την ξεκίνησαν την μόδα πολύ πριν την Apple, πχ. Vivo , Oppo , Gionee:
https://androidadvices.com/top-5-thinnest-designed-android-smart-phones/

zona8

@παπαροκας tiamat

Τη στιγμή που η apple ειχε το iphone 5 στα 7,6 mm, η huawei έβγαλε το p6 στα 6.2 mm, δηλαδή 1.4 mm (ή αλλιώς σχεδόν 20%) λεπτότερο. Οπότε, με τοσο μεγάλη μείωση στο πάχος, δε μπορείς να πεις και τόσο πως η huawei ακολούθησε την τάση που “επέβαλε” η apple. Από την άλλη, για τη samsung που όταν η apple έβγαλε το iphone 6 στα 6.9 mm η samsung έφτιαξε το s6 στα 6.8 mm, μια χαρά μπορείς να το πεις.

Σε κάθε περίπτωση, κι εγώ δε “συμφωνώ” με την κατασκευή υπέρλεπτων κινητών εις βάρος της αυτονομίας, αλλά τι να κάνουμε; Όσο πουλάνε, θα συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο. Στην τελική, ευτυχώς, επιλογές υπάρχουν πάρα πολλές. Τώρα, το να περιμένουμε να υπάρξει αυτό που θεωρεί ο καθένας από εμάς ξεχωριστά ως ιδανικό, είναι λιγάκι ανούσιο.

δημήτρης

Dkstarlet…μονο και μονο που λες οτι το ζ1 δεν ειναι καλο θα κανω ακριβως το αντιθετο απο αυτο που ειπες…ειμαι απολυτα ικανονοποιημενος με το ζ1 σε ολα τα θεματα!!! 🙂 δυσκολα θα φυγω απο την σονυ! 🙂

Αποστόλης Ρόδος

@Dkstarlet …. Θέλω και εγώ από αυτό που πίνεις 🙂

dimitris

Το κινητο τα σπαει.θυμαστε πως ξεκινησε η huawei και εφθασε να ανταγωνιζεται εταιρειες γιγαντες.ο σχεδιασμος θυμιζει iphone οπως και του samsung s6.τι να κανουμε;η apple χαραζει τον δρομο.η τιμη ειναι λιγο υψηλη αλλα οταν θα πεσει θα ειναι super.τετοια τηλ.αυξανουν τον ανταγωνισμο με κερδισμενους τους καταναλωτες.

foivos1k

Δεν ξερω πως και είστε αρκετοι, τοσο ικανοποιημένοι απο το p7… Ενα κακιστο smartphone, γεματο κολληματα (και επανεκκινησεις). Απογοητευση σκετη. Με τα ιδια λεφτα μετανοιωσα οικτρα που δεν πηρα g2 ή καποιο lumia. Με τις συγχρονες του ναυαρχιδες, δεν υπαρχει συγκριση. Επιφυλασsομαι για το p8.

παπαροκας tiamat

Σαν κινητο ειναι 23.783 επιπεδα ανω του p7. Η Huawei εδωσε το καλυτερο της εαυτο σε τεχνολογια και design και πιστευω οταν ερθει ελαδα θα γινει της (μπιπ!!) το καγκελο αλλα θα κανουν παλι τη (μπιπ!!) να φερουν μονο τη μικρη 16αρα εκδοση!

pete

499 ευρώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Νομίζω ότι κάπου έχει χαθεί η μπάλα. Είναι γελοίο οποιοδήποτε κινητό να κοστίζει πάνω απο 300-350 ευρώ!

ster

απιστευτο κινητο,απιστευτες επιδοσεις..οι καινεζοι ερχονται και σε 10 χρονια το πολυ θα εχουν ερθει τα πανω κατω..

PAP

@Λορένα Σιούτη

ειναι σιγουρα 78.3 το Screen-to-body ratiο?στο gsm arena και στο phone arena λεει 71.6.!
Το ζαχαρωνω παντως.! 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.