Huawei: Παραδέχεται ότι αρνήθηκε την κατασκευή των Pixel phones

Η Google άφησε πίσω τη σειρά Nexus για να πάει στα Pixel smartphones, στα οποία έχει η ίδια πλέον τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Αντιθέτως, στα Nexus συνεργαζόταν με κάποιο κατασκευαστή που αναλάμβανε τα smartphones.

Ένας από τους συνεργάτες της στο παρελθόν ήταν η Huawei, η οποία ακούστηκε ότι θα συνεργαζόταν με την Google, αλλά τελικά την κατασκευή των Pixel και Pixel XL την ανέλαβε η HTC.

Μετά την ανακοίνωση των Pixel κυκλοφόρησαν οι πληροφορίες ότι η Google ήταν πράγματι σε συζητήσεις με την Huawei, αλλά η δεύτερη αρνήθηκε. Ο λόγος ήταν ότι η Google επέμενε να μην βάλει κανένα άλλο brand πέρα από το δικό της. Όταν τα στελέχη της εταιρείας άκουσαν ότι δεν θα μπει το logo της Huawei, απέρριψαν την πρόταση.

Όλα αυτά ήταν φήμες, που όμως τελικά επιβεβαιώθηκαν από την Huawei. O Colin Giles, Huawei Vice President του Consumer Business Group, μίλησε στο γερμανικό WinFuture επιβεβαιώνοντας την είδηση. Για την Huawei ήταν μη αποδεκτό το γεγονός ότι η Goole ήθελε μόνο το δικό της brand στα Pixel, δεδομένου ότι ο Κινέζος κατασκευαστής προσπαθεί να κάνει το όνομά του όσο γίνεται πιο γνωστό στις ανεπτυγμένες αγορές.

Αν δεχόταν να κατασκευάσει τα Pixel και να μην αναφερόταν πουθενά, δεν θα πετύχαινε το σκοπό της. Θα ήταν απλώς μια εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή των κινητών της Google χωρίς να κερδίζει αναγνωρισιμότητα. Επομένως, επέλεξε να μην συνεχιστεί η συνεργασία με την Google που ξεκίνησε με το Nexus 6P.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ο Giles αναφέρει πως η Huawei δεν βλέπει την Google ως άμεσο ανταγωνιστή. Φυσικά όμως αν η σειρά Pixel πουλήσει, αυτό μπορεί να αλλάξει.

huawei pixel phone, Huawei: Παραδέχεται ότι αρνήθηκε την κατασκευή των Pixel phones

huawei pixel phone, Huawei: Παραδέχεται ότι αρνήθηκε την κατασκευή των Pixel phones

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.