Huawei: Θα πουλάει τους επεξεργαστές HiSilicon και σε άλλους κατασκευαστές

, Huawei: Θα πουλάει τους επεξεργαστές HiSilicon και σε άλλους κατασκευαστές

Όπως είναι γνωστό, η θυγατρική της Huawei, HiSilicon παράγει τα δικά της chipset τα οποία χρησιμοποιεί η Huawei σε δικά της προϊόντα. Τώρα η Κινεζική εταιρεία αποκάλυψε τα σχέδια της να ξεκινήσει να πουλάει chipset και σε άλλους OEM. Η HiSilicon που κρύβεται πίσω από την δημιουργία όλων των chipset της Huawei εξήγησε πως θα συνεχίσει να αναπτύσσει εξαρτήματα για την Huawei αλλά ταυτόχρονα θα συνεργαστεί και με άλλες εταιρείες.

Για αρχή η HiSilicon άλλαξε την ονομασία ορισμένων προϊόντων όπως τις κάμερες και πλέον το brand ονομάζεται Smart Vision. Ένα από τα σημαντικότερα προϊόντα της σειράς είναι ο επεξεργαστής Hi3559C ο οποίος υποστηρίζει 8K HECV βίντεο στα 30fps. Η HiSilicon όμως έχει και προϊόντα τα οποία απευθύνονται στις τηλεοράσεις και τα οποία πλέον κρύβονται κάτω από το brand Smart Media. Σε αυτά τα προϊόντα συγκαταλέγονται high-performance συστήματα τα οποία έχουν Linux καθώς και επεξεργαστές εικόνας 4K/FHD.

Τέλος, στόχος της HiSilicon είναι η εδραίωση μίας Artificial Intelligence of Things (AIoT), παρόμοια με αυτήν την Xiaomi ονόματι Xiaomiwith.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.