Huawei: Θέλει να αντικαταστήσει τα Google Apps μέχρι τέλος του 2019

Huawei, Huawei: Θέλει να αντικαταστήσει τα Google Apps μέχρι τέλος του 2019

Ο αποκλεισμός της Huawei από τις ΗΠΑ έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη στρατηγική και τις κινήσεις της εταιρείας, η οποία ωστόσο δεν δείχνει την παραμικρή αδυναμία εξέλιξης και προόδου.

Θα έχει έτοιμα τα apps πριν την Πρωτοχρονιά

Εξαιτίας του αποκλεισμού, η κινέζικη κατασκευάστρια δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τα Google Apps και Services, τόσο στις δικές της συσκευές όσο και στις θυγατρικής της, Honor.

Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερη αναφορά από το Economic Times, η Huawei εργάζεται εντατικά στην ολοκλήρωση των εναλλακτικών εφαρμογών που θα αντικαταστήσουν τα δημοφιλή Google Apps στα smartphones και τα tablets της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei και της Honor India, Charles Peng, είπε στο ET ότι η εταιρεία έχει τα HMS και προσπαθεί να αναπτύξει το δικό της οικοσύστημα. Μάλιστα τόνισε ότι οι περισσότερες βασικές εφαρμογές θα είναι έτοιμες μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Αυτό που επιχειρεί η Huawei είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Το οικοσύστημα εφαρμογών της Google είναι τεράστιο και η δημιουργία εναλλακτικών εφαρμογών απαιτεί πολύ χρόνο και σαφώς αρκετό χρήμα. Ενδεικτικά, οι πιο βασικές εφαρμογές που βρίσκουμε σε ένα κινητό Android είναι το Google Maps, το YouTube, το Gmail και το Google Play Store.

Με στόχο την ανάπτυξη του δικού της οικοσυστήματος, η Huawei συνομιλεί με τους προγραμματιστές των 150 κορυφαίων εφαρμογών στην Ινδία, με στόχο να τους πείσει να τις προσθέσουν στο App Gallery, το οποίο είναι η εναλλακτική λύση του Google Play Store.

Για να πραγματοποιηθεί η ενσωμάτωση των εφαρμογών στο App Gallery απαιτείται τα apps να χρησιμοποιούν τις HMS. Έτσι, η Huawei πρέπει να προσφέρει ισχυρά κίνητρα στους προγραμματιστές για να μπουν σε τόσο κόπο, ώστε να τροποποιήσουν κατάλληλα τις εφαρμογές τους. Ενδεικτικά, η εταιρεία έχει επενδύσει 1 δισ. δολάρια Αμερικής στο συγκεκριμένο έργο, τα οποία σκοπεύει να προσφέρει εν μέρη και στους προγραμματιστές.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μανωλης

Μπράβο στην Huawei!! Ελπίζω να περνούν παραδείγμα και εκεί στην Samsung να φύγουμε επιτέλους απο το android και να μην εξαρτομασε σε τρίτους και ειδικά στους αμερικανούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.