Η Apple επιβεβαιώνει το πρόβλημα στο μικρόφωνο των iPhone 7 και 7 Plus με iOS 11.3

apple πρόβλημα μικρόφωνο iphone 7 7plus ios 11.3, Η Apple επιβεβαιώνει το πρόβλημα στο μικρόφωνο των iPhone 7 και 7 Plus με iOS 11.3

Κάτοχοι των iPhone 7 και iPhone 7 Plus παραπονιούνται για πρόβλημα με το μικρόφωνο των συσκευών τους κατά της διάρκεια των τηλεφωνικών συνομιλιών. Αυτό το πρόβλημα επιβεβαιώνεται και από την Apple, μιας και σχετικές οδηγίες σχετικά με αυτό, “διέρρευσαν” από εξουσιοδοτημένα κέντρα επισκευής των iPhone. Το πρόβλημα αφορά όσες συσκευές έχουν λειτουργικό σύστημα iOS 11.3 και έπειτα.

Το πρόβλημα αυτό δημιουργήθηκε από τη στιγμή που τα συγκεκριμένα iPhone αναβαθμίστηκαν σε iOS 11.3, με το μικρόφωνο να μη λειτουργεί και με τη σειρά του να απενεργοποιεί τη λειτουργία ανοικτής ακρόασης κατά την πραγματοποίηση μιας κλήσης αλλά και κατά τη διάρκεια μιας FaceTime video συνομιλίας.

Η σημείωση από την Apple προς τους εξουσιοδοτημένους επισκευαστές αναφέρει πως το πρώτο που θα πρέπει να κάνουν είναι να αποσυνδέσουν κάθε συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο iPhone μέσω σύνδεσης Bluetooth. Σε περίπτωση που το πρόβλημα παραμένει, θα πρέπει να προβούν σε συγκεκριμένα διαγνωστικά τεστ και εαν τα αποτελέσματα δείξουν πως υπάρχει πρόβλημα, τότε θα πρέπει να αντικαταστήσουν το μικρόφωνο της συσκευής.

Φαίνεται πως το πρόβλημα δεν πρέπει να είναι αποκλειστικά εξ αιτίας σφάλματος του iOS αλλά και θέμα hardware, με την Apple να αντικαθιστά δωρεάν το μικρόφωνο στις συσκευές αυτές που βρίσκονται εντός εγγύησης, ενώ για όσα iPhone είναι εκτός εγγύησης θα πρέπει να ζητήσουν από το εξουσιοδοτημένο, από την Apple, κέντρο επισκευής να το αλλάξει δωρεάν.

Δεν είναι γνωστό ακόμα γιατί η αναβάθμιση σε iOS 11.3 απενεργοποιεί το μικρόφωνο σε ορισμένα iPhone 7 και iPhone 7 Plus, με την Apple να διαπιστώνει πως το πρόβλημα στο software δημιουργεί πρόβλημα στο hardware και για αυτό το λόγο προτρέπει όσους αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό, σε αντικατάσταση του μικροφώνου της συσκευής τους.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

1000€ πληρώνεις κι μετά ξεκινάνε τα προβλήματα στη πορεία !!

Agnostos13

@Knightrider:
Τι σε κόφτει; Αφού δεν τα δίνεις!

wave

@KnightRider εσένα τί αγγούρι σου μπαινει αφού ακούς apple και αφρίζεις! Ασε μας καημένε σε πήρε ο πόνος για τα 1000 ευρώ.

Makis

Είναι ζήτημα λίγων 24ώρων να το φτιάξει με την 11.3.1….

ΝΙΚΟΣ

Ώχου..Πάλι με τους άμπαλους του software ασχολείστε;

ΚΝ

Η εταιρεία της Apple συνεχώς δείχνει σημαντικές αδυναμίες. Αποτελεί ένα φάντασμα του παλιού της εαυτού με τις βιασυνες να δίνει άχρηστες αναβαθμίσεις συνεχώς χωρίς καλό έλεγχο. Καιρός να σοβαρευτεί γιατί το ισχυρό μπραντ που έχει δε θα κρατήσει αιώνια με τόσα προβλήματα που έχουν οι συσκευές της.
Αν σκεφτεί κανείς ότι πριν 2-3 χρόνια είχες ios και δε σε αγχωνε τίποτα. Τώρα έγινε αργό δυσλειτουργικο με πολλά λάθη και συνεχείς αναβαθμίσεις για να διορθωθούν τις απροσεξιες τους. Είναι να απορεις συσκευές με android των 200-250 λειτουργούν απροβληματιστα χρόνια ενώ iPad iPhone έχουν θέματα ακόμα και μοντέλα 2ετιας 3ετιας.

@papaki

Η Apple παρόλες τις υπεράνθρωπες προσπάθειες για να έχετε το καλύτερο smartphone σε αναβαθμίσεις τα καταφέρνει μέσα από το δύσκολο αυτό έργο της να βγει ασπροπρόσωπη προς το φως η εικόνα της επιτυχίας μετά από 5 σίγουρα κοπιαστικές πολύ δύσκολες αναβαθμίσεις με συνεχείς ελέγχους για να μην έχετε κανένα απολύτως στο software πρόβλημα. Μην αγχώνεστε η Apple θα είναι για πάντα υπερήφανη για εσάς. Και σας εύχετε η αγαπημένη μας Apple με όλη την καρδιά καλή επιτυχία.

NikosAr

@ papaki troll
Ρε φίλε Κορεάτη … όχι άλλο google translate
Τυφλώθηκα

Agnostos13

@ΝΙΚΟΣ:
Κάνενας δεν ασχολείται φίλε! Όλα καλά!
Ξανακοιμήσου…θα σε φωνάξουμε όταν βγει νέο άρθρο για την Apple…

Chris_BMW

@Agnostos13

Έχει βγει .. και ειναι μια καλη ευκαιρία εκτός απο τον ίδιο να δει και πόσοι άλλοι ασχολήθηκαν μονο (!) το τελευταίο 3μηνο ..

Ξυπνά τον !!! 😂

KnightRider

@wave και @Agnostos13

Δεν είναι ότι δίνω εγώ τα 1000€ κι ούτε με τσούζει προσωπικά αλλά αυτή η εταιρία είναι για γέλια και μας το παίζουν no1 εταιρία ενώ είναι όλο προβλήματα και bugs.

Αυτό που απορώ και μου την δίνει είναι ότι ακόμα ο κόσμος εξακολουθεί να είναι χαρούμενος ενώ έχουν συμβεί τόσα προβλήματα (πιο πολύ με το iOS).

Ειδικά όταν διάβασα την σημείωση από την Apple προς τους εξουσιοδοτημένους επισκευαστές είναι λες και το ανακοινώνουν σε 5χρονα παιδάκια.

Agnostos13

@KnightRider:
Δεν υπάρχει software που να μην έχει bugs. Ανθρώποι φτιάχνουν τον κώδικα, όχι θεοί! Μην είμαστε υπερβολικοί. Το θέμα είναι τα προβλήματα να patch-άρονται άμεσα…
Bug-free λογισμικό/λειτουργικό δεν υπάρχει!

ΥΓ. Το iOS11 θεωρήθηκε από τις πιό buggy εκδόσεις του iOS μέχρι σήμερα. Αλλά παρόλα αυτά παραμένει στεθερό και βελτιώνεται κάθε τόσο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.