Η Apple μεταφέρει την παραγωγή των ακριβών iPhone στην Ινδία λόγω της διαμάχης των Η.Π.Α με την Κίνα;

Apple μεταφέρει παραγωγή ακριβών iPhone Ινδία διαμάχης Η.Π.Α Κίνα, Η Apple μεταφέρει την παραγωγή των ακριβών iPhone στην Ινδία λόγω της διαμάχης των Η.Π.Α με την Κίνα;
Μπορεί να ήρθε η στιγμή να έχουμε τα πρώτα flagship iPhone κατασκευασμένα στην Ινδία, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά, με υψηλόβαθμα στελέχη της Apple να ετοιμάζονται για συναντήσεις με την κυβέρνηση για τα πλάνα επέκτασης της μονάδας παραγωγής που έχει ήδη η Foxconn στη χώρα.
Η Apple συνεργάζεται με την εταιρεία Wistron για την παραγωγή των iPhone SE και iPhone 6s στην Ινδία για να πωλούνται εντός της χώρας, και φαίνεται πως θα ξεκινήσει τη συναρμολόγηση των iPhone της σειράς iPhone X, μέσω της Foxconn η οποία φημολογείται πως θα επενδύσει τεράστια ποσά για να μπορεί να φτιάχνει τα ακριβά iPhone μέσω επέκτασης της δικής της μονάδας.
Η παραγωγή των ακριβών iPhone από τη Foxconn στην Ινδία αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2019 με την επένδυση να φτάνει τα 356 εκατομμύρια δολάρια για την επέκταση της μονάδας παραγωγής. Σύμφωνα με το Reuters, δεν είναι γνωστά ποιά ακριβώς μοντέλα θα κατασκευάζονται στην Ινδία μιας και το μόνο που αναφέρεται είναι πως θα είναι της σειράς iPhone X, ενώ δεν είναι γνωστό το αν τα ακριβά iPhone θα προορίζονται για όλες τις διεθνείς αγορές ή μόνο για την Ινδία.
Τέλος, δεν είναι γνωστό το τι ωθεί την Apple σε αυτήν την κίνηση, με το μυαλό όλων να πηγαίνει στην αβεβαιότητα μεταξύ της εμπορικής συνεργασίας Η.Π.Α και Κίνας, με την Apple να θέλει να αποφύγει τη υψηλή φορολογία του 25%, που ο Πρόεδρος των Η.Π.Α, Ντόναλντ Τραμπ, θα επιβάλει στα προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα. Ένας άλλος λόγος ίσως είναι η επιθυμία της Apple για το άνοιγμα Apple Stores στην Ινδία με την κυβέρνηση να θέτει σαν προϋπόθεση το 30% της παραγωγής των iPhone από την Apple να γίνεται στην Ινδία.
Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.