Η Apple στέλνει σε τρίτους τα δεδομένα που καταγράφει η Siri

Apple, Η Apple στέλνει σε τρίτους τα δεδομένα που καταγράφει η Siri

Πριν μερικές ημέρες η Google μπήκε στο στόχαστρο διότι αποκαλύφθηκε πως προσλαμβάνει ειδικούς οι οποίοι ακούνε προσωπικές συνομιλίες, που ηχογραφήθηκαν σε άσχετες στιγμές από τον Google Assistant. Βέβαια, η εταιρεία είπε ότι πράττει κάτι τέτοιο ώστε να έχει αρκετά δεδομένα και να μπορεί να βελτιώνει την απόδοση του ψηφιακού της βοηθού.

Φαίνεται ότι δεν παρακολουθεί μόνο η Google τους πελάτες της. Η The Guardian ανακάλυψε μία αναφορά η οποία λέει ότι η Apple έχει προσλάβει υπαλλήλους που ακούνε και αναλύουν τα ερωτήματα που γίνονται στη Siri. Τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για την εταιρεία, αν κάτι τέτοιο αναφερόταν στην πολιτική απορρήτου που αποδέχονται οι πελάτες της.

Η πολιτική απορρήτου της Apple αναφέρει μόνο ότι καταγράφονται αποκλειστικά μη προσωπικές πληροφορίες, χωρίς να διευκρινίζει τη φύση αυτών. Οι καταγραφές αυτές αφορούν ερωτήματα αναζήτησης για ποικίλα θέματα, και μέρος των δεδομένων που συλλέγει η εταιρεία τα μοιράζεται με τρίτους.

Σύμφωνα με την πηγή της The Guardian, οι καταγραφές δεν συνδέονται με συγκεκριμένα Apple ID, ωστόσο, αρκετές έχουν διάρκεια δευτερολέπτων και αφορούν προσωπικά δεδομένα. Κάποιες από αυτές αποκαλύπτουν ευαίσθητα δεδομένα, όπως η τοποθεσία, δεδομένα εφαρμογών και τα στοιχεία επικοινωνίας.

Επιπλέον, οι υπαλλήλου της Apple κάνουν ποιοτικό έλεγχο σε καταγραφές που αποκαλύπτουν ιατρικά στοιχεία, αφορούν συμφωνίες ναρκωτικών ή περιέχουν ηχογραφήσεις ζευγαριών που κάνουν σεξ.

Η The Guardian επικοινώνησε με την Apple, η οποία είπε ότι λιγότερο από το 1% των ημερήσιων ερωτημάτων στη Siri στέλνονται για ανάλυση. Ωστόσο, εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν συσκευές της Apple και τη Siri. Αυτό σημαίνει ότι η συντηρητική εκτίμηση του 1% που έδωσε η Apple μεταφράζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες εγγραφές.

Ενδιαφέρον είναι ότι η Google στη δική της περίπτωση είχε δηλώσει ότι μόνο το 0,2% των καταγραφών του Assistant αναλύονται. Ποσοστό αισθητά μικρότερο από αυτό της Apple.

Συνεχίζοντας η πηγή ανέφερε ότι ορισμένες από τις ενεργοποιήσεις της Siri είναι τυχαίες και οι υπάλληλοι εκπαιδεύονται για να ταυτοποιούν και να ακούν τις συγκεκριμένες καταγραφές.

Ωστόσο, στην πολιτική απορρήτου δεν αναφέρεται ότι οι ερωτήσεις διατίθενται σε τρίτους, ούτε υπάρχει κάποιος τρόπος οι χρήστες να αποφύγουν την καταγραφή της δραστηριότητας τους. Με δεδομένο ότι η Apple εστιάζει ιδιαίτερα στην προστασία της ιδιωτικής ζωής των πελατών της και της διαφάνειας, φαίνεται ότι αυτή η παράλειψη αποτελεί σκόπιμη κίνηση της εταιρείας.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tasos Spanos

Από την στιγμή που έχεις smartphone, internet, email, Viber, Facebook και λοιπά πρέπει να γνωρίζεις ότι Όλα σου τα δεδομένα είναι διαθέσιμη σε αυτές τις εταιρείες
Τώρα τι αναγράφετε στην πολιτική απορρήτου και τι όχι είναι ψιλά γράμματα

Οποίος δεν επιθυμεί να γνωρίζουν πράγματα για την προσωπική του ζωή δεν έχει παρά μόνο να τα αφήσει όλα αυτά στην άκρη και να μείνει σε σπηλιές

christ

ε πες τα ρε μεγαλε! Μας εχουνε πρηξει τα ουμπαλα με τα δεδομενα μας, τις φωτογραφιες μας και δεν ξερω γω τι αλλο! Οποιος δεν θελει ας σβησει fb,instagram και αρκετα! Ο αλλος ανεβαζει ολη μερα το που ειναι τι κανει τι τρωει τι ταινια βλειπει, στελνει ντικ πικς, αλλα μολις ακουει οτι το faceapp(ενα παραδειγμα) ανεβαζει τις φωτο στο cloud τρελαινεται! ΩΩΩ πρεπει να στην σβησω αυτην την εφαρμογη!!!

nikos2019

Να δούμε πότε θα μάθει η Siri ΕΛΛΗΝΙΚΑ…. ίσως το προλάβουν τα παιδιά μας.

Chris_BMW

Το πιο εύστοχο σχόλιο … Σε κάθε νέα έκδοση του iOS αυτό κοιτάω κ κάθε χρόνο απογοήτευση …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.