Η Apple θα μπλοκάρει feature των iPhone αν η αντικατάσταση της μπαταρίας γίνει σε third party κατάστημα

iPhone, Η Apple θα μπλοκάρει feature των iPhone αν η αντικατάσταση της μπαταρίας γίνει σε third party κατάστημα

Σε μία αρκετά περίεργη κίνηση προέβη η Apple καθώς αποφάσισε να αποκλείσει τους χρήστες που επιλέγουν να αντικαταστήσουν την μπαταρία τους με μία non-official Apple μπαταρία και ακόμη χειρότερα αυτούς που επιλέγουν να κάνουν την αντικατάσταση σε ένα third party κατάστημα.

iPhone, Η Apple θα μπλοκάρει feature των iPhone αν η αντικατάσταση της μπαταρίας γίνει σε third party κατάστημα

Πιο συγκεκριμένα, όσοι αντικαταστήσουν την μπαταρία των iPhone XS, XS Max και XR σε κάποιο άλλο κατάστημα εκτός από το official repair τμήμα της εταιρείας, θα λάβουν ένα προειδοποιητικό μήνυμα το οποίο θα τους ενημερώνει ότι το iPhone δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν η μπαταρία είναι αυθεντική ή όχι και στο εξής δεν θα παρέχει πληροφορίες στον χρήστη για την “υγεία της μπαταρίας”.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι τα iPhone τα οποία θα αντικατασταθεί η μπαταρία τους σε third party κατάστημα δεν θα δουλεύουν κανονικά, αλλά οι χρήστες δεν θα έχουν την δυνατότητα να ελέγξουν αν η μπαταρία τους χρειάζεται αντικατάσταση ή όχι.

Όπως προδίδει και το The Art of Repair, το μήνυμα αυτό προκαλεί η ύπαρξη ενός microcontroller στην μπαταρία. Ο controller παρέχει πληροφορίες στο σύστημα όπως η θερμοκρασία, η χωρητικότητα, ο υπολειπόμενος χρόνος πλήρης φόρτισης και ταυτόχρονα χρησιμοποιείται ως τρόπος πιστοποίησης της μπαταρίας.

Η πιστοποίηση γίνεται μέσω της logic board των iPhone. Αν λοιπόν αυτός ο microcontroller λείπει τότε θα εμφανιστεί άμεσα το μήνυμα στην οθόνη του χρήστη.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Δεν συμβαίνει τώρα αυτό παιδιά .. Από το iOS 11 γίνεται και σε όλα τα I phone που φέρουν την υγεία μπαταρίας πλην του 5s που ενώ είναι ενημερωμένο στην 12 έκδοση δεν έχει το health battery

Man

Μια χαρα διαβαζει health στο ios 11 και πανω ακομα και απο copy μπαταρια. Στο λεω γιατι ειμαι μεσα σε 3rd repair και οτι μπαταρια αλλαζω εχει health info κανονικα.

AtiX

Ο τίτλος είναι παραπλανητικός… Ποιά αλλά features μπλοκάρει η apple πλην του αυτονόητου health battery λόγω έλλειψης του controller???

Man

Δες λιγο για το true tone σε iphone 8 και πανω, ακομα και original οθονη απο αλλο κινητο να βαλεις το πεταει off. Υπαρχει τροπος να το φτιαξεις. Επισης σε Χ και πανω ειτε ambient light σου χαλασει ειτε proximity και αλλαξεις και βαλεις αλλο proximity flex πες αντιο στο face id

Agnostos13

Στα ανταλλακτικά που επηρεάζουν την ασφάλεια της συσκευής έχει ένα νόημα να σε μπλοκάρει. Πχ face ID και touch ID μπορεί να είναι «παγιδευμένο» αν δεν έχει πιστοποίηση για να κλέβει στοιχεία ή η μπαταρία μπορεί να γίνει επικίνδυνη (ακραίο αλλά όχι απίθανο) αν είναι αγνώστου προελεύσεως. Μέχρι και ένα digitizer οθόνης μπορεί να «παγιδευτεί» για υποκλοπή στοιχείων!
Και φυσικά η Apple προσπαθεί να βγάλει λεφτά στηριζόμενη σε όλα τα παραπάνω…

Magicnumber

Πας κ αγοραζεις το πιο κλειστο τεχνολογικα τηλεφωνο της αγορας κ μετα το πας στον πρωτο τυχοντα για σερβις και εκπλησεσαι με τις “παραξενιες” του hardware.
Αχαρακτηριστο απλα.

Greg

Το ποιο σωστό σχόλιο έκανες φίλε μου, η Apple έχει ένα από τα ποιο κλειστά λογισμικά της αγοράς, τόσο κλειστό που η συσκευή δεν φορτίζει αν ο φορτιστής και το καλώδιο δεν είναι της Apple ή δεν έχει την άδεια της Apple, τόσο κλειστό που αν τα ακουστικά δεν είναι Apple ή δεν έχουν την άδεια της Apple δεν θα συνδεθούν ποτέ με το Apple κινητό σου, τόσο κλειστό που για έναν απλό και μέσο χρήστη είναι αδύνατο να στείλει και να δεχθεί αρχεία από έναν υπολογιστή ή ένα άλλο κινητό αν δεν είναι Apple, και όλα αυτά εξαιτίας του κλειστού λογισμικού iOS, καλή η ομορφιά, καλή η ποιότητα κατασκευής αλλά ένα Smartphone ή ένα LapTop ή ένας υπολογιστής δεν είναι μόνο αυτά, έχει πολλά περισσότερα από πίσω και αν δεν ξέρεις τι θέλεις και τι χρειάζεσαι μετά εκπλήσσεσαι και παραξενεύεσαι που δεν μπορείς να κάνεις ούτε και το ποιο απλό.

SUPS

Συμφωνω και εγω οτι στη σημερινη εποχη αν εχεις σκοπο να χαλασεις μεχρι και 1000 ευρω σε κινητο πρεπει να σκεφτεις την υποστηριξη και τις τιμες ανταλλακτικων αν παθει κατι οπως στα αυτοκινητα..Σαν να εχει παρει καποιος mercedes και να παραπονιεται μετα οτι μια απλη πλακετα αν χαλασει θελει 1000 ευρω στην αντιπροσωπεια και σε ενα απλο συνεργειο μπορει να βρει μια ιμιτασιον με τα μισα λεφτα…

KnightRider

Εγώ απορώ ακόμα πως το ανέχονται αυτό το πράγμα οι apple fans ….

Kostas

Και εσύ τα ανέχεσαι απλά το brand που είσαι “fan” δεν είναι clickbait

KnightRider

Ακόμα και fan να ήμουν δεν θα συμφωνούσα με τίποτα αυτήν την άθλια αντιμετώπιση ως προς τους χρήστες.
Εδώ τώρα μιλάμε για ένα κινητό που πληρώνεις 1000€ και εκτός το ότι είναι τέρμα κλειδωμένο μετά από ένα χρόνο ^όλως τυχαίως^ θέλει κάποιο service με normal χρήση (εφόσον ειδικά έκανες αυτές τις ^αναβαθμίσεις λογισμικού^)

Chris_BMW

Σταματήστε επιτέλους τις ανακρίβειες και τα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ . Αιντε ..
Που θα μας πείτε ότι τα I phone μετά από ένα χρόνο θέλουν Σέρβις γιατί δεν δουλεύουν σωστά . Να εκφέρετε γνώμη σε κάτι και για κάτι που χρησιμοποιείτε και όχι να λέτε το μακρύ σας κ το κοντό σας γιατί δεν γουστάρετε τις πρακτικές μιας εταιρίας .
Έχουμε πάρει 10 I phone για εμάς κ την γυναίκα μας όλα αυτά τα χρόνια και θα έρθει ο ιππότης να μας πει ότι μετά από ένα χρόνο δεν δουλεύουν

Υ.Γ Έδωσα το 8 πλας στη γυναίκα μου . Μέχρι πριν λίγες μέρες είχε ένα 6s αγορασμένο day one κοντεύει τα τεσσάρα χρόνια ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑΤΟΣ καθημερινα κ το μόνο που έχω αλλάξει είναι μπαταρία στα δυο χρόνια .
iOS 12 φοράει και έλα να ΔΟΥ δείξω ποσό smooth δουλεύει και ποσό σφαίρα είναι .

George

Συγχαρητήρια. Πιστεύω ότι το σχόλιό σου είναι απόλυτα ειλικρινές, και φυσικά έχεις κάθε δικαίωμα να είσαι ευχαριστημένος με τα iPhone. Θα σου πω όμως και την δική μου εμπειρία με το Xiaomi Redmi Note 5 dual camera AI που αγόρασα πέρσι το καλοκαίρι, περίπου πρίν ένα χρόνο δηλαδή. Το κινητό μετά από έναν ολόκληρο χρόνο “ξεζουμίσματος” με ατελείωτη χρήση, εξακολουθεί να δουλεύει άψογα, χωρίς καθόλου “κολλήματα” η καθυστερήσεις. Δουλεύει “smooth”, όπως και το δικό σου iPhone. ‘Εχει πλέον αναβαθμιστεί σε Android 9, ενώ εξακολουθεί να παίρνει ενημέρωσεις ασφαλείας. Η μπαταρία δεν έχει χάσει στο παραμικρό την απόδοσή της, η οποία είναι εκπληκτική. Έχω τραβήξει χιλιάδες φωτογραφίες και δεκάδες βίντεο, και πραγματικά έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος με την απόδοση της κάμερας. Με φίλο μου που έχει το iPhone 8, τραβούσαμε ταυτόχρονα φωτογραφίες τόσο σε καλό φωτισμό, όσο και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και στην συνέχεια δείχναμε τις φωτογραφίες σε γνωστούς μας, ζητώντας τους να μαντέψουν ποια είναι η φωτογραφία που έχει τραβηχτεί με το iPhone, και ποια με το Xiaomi. Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, δεν μπορούσαν να μαντέψουν σωστά, διότι απλά οι φωτογραφίες και από τα δύο κινητά είχαν σχεδόν απόλυτα την ίδια ποιότητα. ‘Αρα, όπως και εσύ, έχω κάθε… Συνέχεια »

George

Άλλη μια είδηση για τα iPhone, που επιβεβαιώνει για μια ακόμη πολλοστή φορά, ένα άκρως επιτυχημένο σχόλιο που είχα διαβάσει πριν κάτι χρόνια εδώ στο techblog από κάποιον αναγνώστη που το είχε γράψει: “Στα iPhone, αυτό που με θυμώνει είναι ότι ενώ έχεις σκάσει έναν σκασμό από χρήματα για να το αποκτήσεις, η Apple σου συμπεριφέρεται σαν να εξακολουθεί να είναι το κινητό δικό της. Με απλά λόγια σου λέει. ΟΧΙ κύριε, δεν θα το κάνεις ΕΣΥ το iPhone που αγόρασες ό,τι θέλεις. ΕΓΩ ως εταιρεία, θα εξακολουθήσω να το διαχειρίζομαι. Και είτε γουστάρεις, είτε δεν γουστάρεις, θα κάνω ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να σε αναγκάσω να κινηθείς προς αυτή την κατεύθυνση.” Δεν είναι λοιπόν τυχαία η συνεχής πτώση των πωλήσεων iPhone, και η συνεχής άνοδος εταιριών όπως η Xiaomi, η Huawei, καθώς επίσης και των θυγατρικών τους Redmi και Honor. Επίσης καθόλου τυχαία δεν είναι η επίσημη επίθεση της κυβέρνησης των Η.Π.Α προς την Huawei. Είναι όμως πια πολύ δύσκολο, για να μην πω αδύνατο, για την Apple να μπορέσει να ανατρέψει το εις βάρος της κλίμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.