Η αυτονομία του Note 9 ισοπεδώνει το iPhone Xs Max

Το κύριο πρόβλημα των iPhone ήταν, και φαίνεται πως θα είναι, η διάρκεια της μπαταρίας τους. Το PhoneBuff έκανε δοκιμή των iPhone Xs Max και Note 9 σε πραγματικές συνθήκες χρήσης και το iPhone Xs Max έδειξε να ταπεινώνεται από το Note 9, με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του να είναι απογοητευτική.

Κάθε φορά που κυκλοφορεί ένα νέο iPhone υπάρχει η ανησυχία σχετικά με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του, με τις ελπίδες για μια αισθητά βελτιωμένη αυτονομία να είναι ο κρυφός πόθος όλων των υποψήφιων χρηστών των smartphone από το Cupertino. Η εμμονή της Apple στο λεπτό και minimal σχεδιασμό των συσκευών, τις κάνει να έχουν μπαταρία η οποία αμφισβητείται για τη διάρκεια ζωής της, με τους φόβους όλων στο τέλος να επιβεβαιώνονται.

Είναι πολύ θετικό να υπάρχει νέος επεξεργαστής, αρκετή μνήμη RAM και νέα χαρακτηριστικά, αλλά τι γίνεται με την αυτονομία των συσκευών; Υπάρχουν πολλοί χρήστες που θα ήθελαν μεγάλη μπαταρία στα iPhone και ας γινόταν η συσκευή τους μεγαλύτερη σε πάχος και λιγότερο ντελικάτη, κάτι που η Apple δε δείχνει πρόθυμη να κάνει, τουλάχιστον προς το παρόν.

Το PhoneBuff πήρε τις δύο συσκευές και έκανε πραγματικά τεστ τα οποία προσομοίωσαν τη χρήση της συσκευής από άνθρωπο με τη χρήση ενός ρομποτικού χεριού με πενάκι το οποίο πραγματοποιούσε τις διάφορες λειτουργίες που θα κάναμε όλοι μας κατά τη διάρκεια μιας ημέρας. Τα αποτελέσματα της δοκιμής έδειξαν πως το iPhone Xs Max δε μπορούσε να φτάσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, με χαρακτηριστικότερο σημείο της όλης διαδικασίας να είναι η στιγμή κατά την οποία το iPhone Xs Max έσβησε από μπαταρία, τη στιγμή που το Note 9 είχε ακόμα 37% υπόλοιπο μέχρι να σβήσει.

Τα αποτελέσματα προκαλούν ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία μιας και μπορεί το Note 9 να έχει 20% μεγαλύτερη μπαταρία από το iPhone Xs Max, 4000mAh και 3174mAh αντίστοιχα, αλλά έχει μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης και ο Snapdragon 845 είναι περισσότερο ενεργοβόρος σε σύγκριση με τον A12 Bionic του iPhone Xs Max.

Η δοκιμή των δύο συσκευών έγινε με κάρτες sim από τις ίδιες εταιρείες, με τα iPhone Xs Max και Note 9 να έχουν τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις αναφορικά με τη φωτεινότητα της οθόνης, την ένταση των ηχείων αλλά και την ενεργοποίηση των εφαρμογών με την ίδια σειρά και για το ίδιο χρονικό διάστημα. Οι συσκευές δοκιμάστηκαν κατά την πραγματοποίηση κλήσεων, σύνταξης μηνυμάτων, web browsing, social media, αναπαραγωγή video στο YouTube και video games.

Η προσομοίωση με τη χρήση του ρομποτικού “χεριού” αλλά και η χρήση των εφαρμογών, η πληκτρολόγηση μηνυμάτων, η χρήση των social media, τα video, οι τηλεφωνικές κλήσεις και όλα τα μέρη της δοκιμής, αποτελούν διαδικασίες τις οποίες κάνουμε όλοι, και θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι σχεδόν ίδιες με αυτές που κάνουμε στην καθημερινότητά μας, με τις δοκιμές του PhoneBuff να είναι ό,τι πιο κοντινό στην “ανθρώπινη” χρήση των smartphone.

Το Note 9 είναι ένα smartphone το οποίο μπορεί να μην έχει τη μεγαλύτερη αυτονομία σε σύγκριση με όλα τα Android smartphone αλλά και πάλι κάνει τα iPhone να δείχνουν πολύ “μικρά” όταν έχουμε να κάνουμε με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους, κάτι το οποίο είναι απογοητευτικό για μια συσκευή η οποία απαιτεί μια μικρή “περιουσία” για να μπορέσει κάποιος να την αποκτήσει.

αυτονομία note 9 ισοπεδώνει iphone xs max, Η αυτονομία του Note 9 ισοπεδώνει το iPhone Xs Max

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

44 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚώσταςD.

Λογικότατο το αποτέλεσμα! 👍

bill

φαντασου να ειχε πχ κ το νοτε 9 7νμ επεξεργαστη
οταν θα σβηνε το. ιφονε το. νοτε θα ηταν στο 80% 😂😂😂😭😭😭
well done apple (again)

giorgosgek

λογικο. Οτι ψαγμενη μπαταρια και να βαλει, οτι επεξεργαστη και να σχεδιασει , οτι οθονη και να της φτιαξει η samsung , οσο κι αν φτιαξουν στο πιο μαματο λειτουργικο που υπαρχει και καλα. Δυο χιλιαρικα συσκευη…. δωστε specs και τεχνολογια στον λαο , βαλτε μπαταριες μεγαλες, φτιαξτε νεες γενιες μπαταριας ( που δεν το κανει καμια εταιρεια)

τακης

ε ενταξει σιγα , δεν φημίζεται για την αυτονομια το αηφον ετσι κ αλλιως

forneverarrow

Όταν έχεις ένα A12 Bionic που απλά κάνει πλάκα στον SD 845… Τότε χαλάλι η μπαταρία! Στο iPhone 8 με τον A11 έχω άνετα δύο μέρες με μέσο όρο 6-7 ώρες on screen. Και μιλάμε για πολύ Instagram με Spotify από πίσω να παίζει 2-3 ώρες κάθε απόγευμα και κανένα 2ωρο youtube… Τώρα, αν κοιτάς τα benchmarks ή το λιώνεις στο Fortnite πάω πάσο…

GS

Αγαπητή Apple όταν οι περισσότερες συσκευές ναυαρχίδες ενσωματώνουν μπαταρίες 4000mah τότε εσύ σαν εταιρεία απαγορεύεται να έχει μπαταρίες τουλάχιστον κάτω 3500 mah. Ίσως εάν είχες και εσύ την ίδια μπαταρία ίσως κέρδιζες σε αυτό το τέστ. Αλλά τι λέω Apple είσαι.

chris

Σε κανινικη χρηση real life, ολοι οι youtubers λενε ακριβως το αντιθετο ομως…

JohnWave

Περίπτωση 1η (70% πιθανότητα) : Ο τυπικός/μέσος αγοραστής iphone δεν ενημερώνεται καθόλου για αυτό το συγκριτικό όπως και για οποιοδήποτε συγκριτικό και αγοράζει το iphone XS Max.

Περίπτωση 2η (29%-30% πιθανότητα) : Ο τυπικός/μέσος αγοραστής iphone, ενημερώνεται για αυτό το συγκριτικό όπως και για άλλα συγκριτικά (πχ κάμερα) και αγοράζει και πάλι το iphone XS Max γιατί έχει τη ψευδαίσθηση πως ένα logo ανεβάζει το status του και όχι η ίδια η προσωπικότητά του.

Περίπτωση 3η (0%-1% πιθανότητα) : Ο τυπικός/μέσος αγοραστής iphone, ενημερώνεται για αυτό το συγκριτικό όπως και για άλλα συγκριτικά (πχ κάμερα) και δεν αγοράζει το iphone XS Max γιατί συνειδητοποιεί ότι υπάρχουν καλύτερες overall συσκευές εκεί έξω.

Σημείωση: Οι 3 παραπάνω περιπτώσεις αφορούν αγοραστές iphone που δεν το αγοράζουν λόγω iOS. Όσοι δεν θέλουν android είναι απόλυτα λογικό να προτιμούν iphone και ας υστερεί σε διάφορους τομείς.

vasiliSΝ9

και έχεις κάποια δημοφιλή iSites που βγάζουν το iPhone XS Max με τεράστια διαφορά πρώτο!

Chris

@vasiliSΝ9
Σχεδόν όλα βγάζουν το Xs max με καλύτερη αυτονομία και δεν αναφέρομαι σε αυτά τα χαζά τεστ που παίζουν κάποιες ώρες βίντεο, τρέχουν παιχνίδια κτλ, αφορά πραγματική χρήση …

Tasos Spanos

Σε καθημερινή χρήση το xs max έχει καλύτερη αυτονομία
Όπως είχαν όλα τα iphone πάντα προβάδισμα εδώ και χρόνια
Ποτέ δεν ακούμε και δεν συγκρίνουμε με ότι λένε ΌΛΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΈΝΑ SITE
Ασφαλή συμπεράσματα μόνο από δικιά μας εμπειρία, από φίλων γνωστών ή ακόμα και έμπειρων και σοβαρών μελών σε διάφορα ελληνικά forum

Don Mitso Mou

Πραγματικά νομίζω πως το techblog το τερμάτισε το clickbait με αυτό το άρθρο. Βρήκατε το ΜΟΝΟ βιντεο που με μαγικά έβγαλε το note 9 να έχει όχι απλά καλύτερη, αλλά εξωπραγματικά καλύτερη μπαταρία απλά για τα σχόλια και τον κακό χαμό. Εγώ επειδή έχω και τα δυο, note 9 και xs max και είμαι και heavy users, και τα δυο στο μισό της ημέρας με αφήνουν, το Iphone τραβάει μισή ώρα παραπάνω.

@Giorgosdek

Τί 2, 8 χιλιάρικα μη σου πω κάνει το xs ( εγώ το πήρα 1150€ το 256g). Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει

Chris_BMW

Έχοντας δει σχεδόν όλα τα τεστ αναφορικά με την μπαταρία για το xs Max και διαβάζοντας και το άρθρο μπορώ να πω πως έμεινα έκπληκτος με το αποτέλεσμα .

Και αυτό γιατί ο αρθρογράφος ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΣΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΣΑΙΤ αναφέρει πως οι ρυθμίσεις ήταν ακριβώς ίδιες για τις δυο συσκευές ..

Το note λοιπόν για να πετύχει τέτοιο αποτέλεσμα αυτονομίας πρέπει ο κάτοχος του να ΡΙΞΕΙ την ανάλυση πιο χαμηλά ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ .

Σε κάθε άλλη περίπτωση τα δυο τηλέφωνα έχουν σχεδόν ίδια αυτονομία . Αυτό έχουν δείξει όλες οι υπόλοιπες δοκιμές στο YouTube με την ανάλυση στο Note στο τέρμα .

godis

Don Mitso Mou σε βλεπω στο αμεσο μελλον με πολλους βαθμους πρεσβυωπια.Δηλ για να καταλαβω καθε χερι καθε ματι λειτουργουν κι απο μια συσκευη;!!!

Don Mitso Mou

@godis
απο όσα είπα αυτό είναι το σχόλιο σου; Τα δυο είναι εταιρικά. Έχω και ένα ακόμα προσωπικό 🤔

Ισίδωρος

Να πούμε όμως ότι τo note 9 είναι στο full hd resolution και όχι στο qhd. Αν το βάλεις στο qhd το iphone xs max βγάζει καλύτερη μπαταρία

Chris

@Don Mitso Mou

Ακριβώς αυτό είπα και εγώ.
Όλα μα όλα τα τεστ (και αναφέρομαι σε real χρήση) , βγάζουν το Xs max να κρατά περισσότερο μέσα στη Μέρα , όταν το note 9 βρίσκεται σε ανάλυση qhd.
Όταν το note είναι σε fhd, τότε ναι κρατά πιο πολύ από το Xs max.

godis

Don Mitso Mou ε τι θες να κανω η καλυτερη μου ειναι οταν μπαινει Αρθρο που αφορα iphone το ποσο διασκεδαζω δεν περιγραφετε,που να ειχατε και μετοχες κιολας τι θα γινοτανε.!!!!

Don Mitso Mou

@godis

Νομίζω το πρόβλημα εδώ εστιάζεται στο ότι ο Έλληνας δεν ξέρει να κάνει διάλογο. Το γεγονός ότι εγώ μπαίνω και σχολιάζω τα κακώς κείμενα ενός αρθρου ( που το ίδιο θα έκανα και αν ανέφερε κάτι ανακριβές και για το note 9), όντας χρήστης και των δυο, εσυ το εκλαμβάνεις πως εγώ έχω μετοχές της apple και κόπτομαι ιδιαίτερα αν τη κακολογήσουν. Μακάρι να είχα τον χρόνο να Ασχοληθώ με τα κινητά που έχω, θα ήταν μία μικρή πολυτέλεια για μένα. Όπως τα αγοράζω, έτσι τα δίνω στο IT να μου τα στήσουν όπως πρέπει και αυτό είναι. By the way, έχω πολλές μετοχές της apple, όποτε σε εμένα σου επιτρέπω να το λες 😎

bill

don mitso
σιγα. τα αυγα. ρε πλουσιε με μετοχες στην αππλε
ηθελα να. ξερα ολοι οι σαπιοι wanna be λεφταδες. εδω μεσα. είναι? τι φαση πια?
να. πω αυτο που ηθελα λοιπόν
βρε ζωαδια τι. κλαίτε οι φαν της. αππλε ωωω φιλε κλεψανε το. νοτε 9 δεν εχει. την οθονη στο qhd ε και?
επισης. το. νοτε. 9.δεν.εχει.7νμ επεξεργαστη που ειναι πολυ λιγοτερο ενεργοβόρος
αρα?
δν. ξερω αν. καταλαβαινετε ποσο ηλιθιοι φαινεστε σε. καποιον τριτο
και δεν καταλαβα το. προβλημα. που ειναι?
θελω. να εχω καλυτερη αυτονομια? κατεβαζω αναλυση
μπορω? το. κανω
εσεις. που δεν. μπορειτε μοκο
επισης το νοτε 9 προεπιλεγμενο απο μαμα εχει το fhd οχι το. qhd αρα ο μεσος χρηστης δεν θα το αλλαξει ποτε σε qhd αρα ΤΑΠΑ ΠΑΛΙ

JohnWave

To GSMArena επιβεβαιώνει το συγκριτικό του Phonebuff.

Note 9 vs XS Max :
Endurance -> 97h vs 79h
3G Talk time -> 28:13h vs 16:08h
Web browsing -> 12:36h vs 11:06h
Video playback -> 16:45h vs 13:43h

Don Mitso Mou

Bil αυτά που γράφεις και κυρίως ο τρόπος που τα γράφεις μου θυμίζει τη μέρα που παρουσιάστηκα στο Μηχανικό και μας καλωσόρισε ο διοικητής που ανέφερε μεταξύ άλλων. . «Στρατιώτες αυτή η σειρά επιλογής είναι από τις καλύτερες. Έχουμε 250 αποφοίτους πανεπιστημίου, 128 αποφοίτους ΤΕΙ….και ένα ποιμην. Είναι ωραίο πράγμα η αίσθηση της μοναδικότητας δεν νομίζεις;

chris

@JohnWave

καλα τα τεστ του gsmareana, δεν επιβεβαιωνονται πουθενα στην πραξη…

Chris_BMW

@JohnWave

Φίλος άστο στο Note παίζουν με χαμηλότερη ανάλυση σε αυτό το συγκριτικό ..
Το αναφέρει ο ίδιος ο YouTuber κιόλας στην αρχή

Flagship killer

Μόνο η αυτονομία…. ;;;;
Πολύ άδικο άρθρο για το note…

Nickolas

@Chris

Κανένα τεστ δεν επιβεβαιώνεται πουθενά στην πράξη. Ο καθένας χρησιμοποιεί διαφορετικά το κινητό του. Μία εφαρμογή να χρησιμοποιείς που καίει παραπάνω μπαταρία αλλάζει εντελώς τα δεδομένα, όπως επίσης και η ποιότητα δικτύου από περιοχή σε περιοχή, είναι εκατοντάδες οι παράμετροι που παίζουν ρόλο.

JohnWave

@chris, τι να σου πω. Όπως και να έχει αν οι κάτοχοι iphone XS Max είναι ικανοποιημένοι με τη μπαταρία της συσκευής, εμένα δεν μου πέφτει λόγος. Τώρα για αυτόν που έχει δίλημμα μεταξύ Note 9 και XS Max και τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα το θέμα της μπαταρίας,ε ας διαβάσει όσα περισσότερα συγκριτικά μπορεί. (προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω καν όσους έχουν τέτοιο δίλημμα από τη στιγμή που οι συσκευές φορούν εντελώς διαφορετικά λειτουργικά.)

panos

Άρθρο με Iphone και έχει μόνο 26 σχόλια! Λίγα είναι. Έλα μιλήστε και άλλο. Συφιλιαστείτεεεεεεεεεε και ηδονιστείτε με τον τίτλο!!!! Ναι ναι ναι ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

John Real

Εκανα καποτε δημοσκοπηση σε 5 γνωστους/γνωστες που ειχα με iphone , οι τρεις δεν ηξεραν καν πως λεγεται το λειτουργικο συστημα που τρεχει (ισως δεν ηξεραν καν τι ειναι λειτουργικο συστημα) , ενας ηξερε οτι τρεχει ios και βρεθηκε και ενας που μου ειπε οτι εχει android!!!
Σιγα μην ξερει το 90% των χρηστων iphone τι ειναι η αυτονομια μπαταριας για να κρινουν τετοιες δοκιμες. Το σημα με το μηλο να εχει και δεν πα να θελει φορτιση 2 φορες την ημερα.

metalamania

@ισιδωρος όπως τα λες έγινε κιόλας.Στο note 9 η ανάλυση οθόνης όταν έγινε το τεστ ηταν σε fhd ενώ στο xs max σε fhd+.Πολύ λογικό να έχει καλύτερη αυτονομία με αυτον τον τροπο

Κουρκούμπας

Στα περισσότερα κερδίζει το note9 αλλά η διαφορά είναι μικρή . Το XS Max Κερδίζει επίσης σε κάποια πάλι με μικρή διαφορά.

Το συγκεκριμένο test που ανέβασε το Techblog είναι το μοναδικό που εμφανίζει τέτοια διαφορά. Θα μπορούσε να ανεβάσει και τα άλλα και να γράψει ένα άρθρο δικό του μιλώντας για τα συγκριτικά μπαταριών και όχι απλά να παραθέσει ένα άρθρο του Forbes

https://www.youtube.com/watch?v=c06HoSJdDjo

https://www.youtube.com/watch?v=zVK0yzhYW8I

https://www.youtube.com/watch?v=TmQJ0SEccOI

https://www.youtube.com/watch?v=lD9npBzlCl0

https://www.youtube.com/watch?v=T4HdURgi_5M

https://www.youtube.com/watch?v=R0ALIo5CY5o

johnk

Έχω στα χέρια μου το iphone xs max μία εβδομάδα. Είχα το samsung s6 και είπα να κάνω αλλαγή. Το κινητό είναι απίστευτο. Αυτά.

chris

Τα πραγματα ειναι απλα.

Σε ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα τεστ, κερδιζει το Note με μικρη διαφορα οταν εχει αναλυση FHD και χανει από το xs max οταν το βαζουν σε QHD.
Περα απο τα τεστ, σε REAL LIFE χρηση ολοι οι διασημοι yourubers λενε οτι το Xs max εχει καλυτερη μπαταρια.

Περιττό να ξαναπω οτι ειναι παντελως αστοχο εως τραγικο να μην εχεις το Note 9 σε φουλ αναλυση…

Αυτα

jo

ότι και να λετε το σαμμυ 9 μαμαει…τελος

bill

chris μιλησε μας. λιγο για το. προβλημα που φανερα εχεις
εγω λεω το. τεχμπλοκ να κανει ενα αρθρο για τον κρις
chrisgate 2018

Chris

@bill
Κάτι για το συγκεκριμένο θέμα έχεις να πεις ;;

Agnostos13

Μήπως να κάνουν μια σύγκριση και με το power save mode;

bill

chris αμα διαβασεις τα. σχολια θα. διαβασεις. κ. την αποψη μου

chris

@bill

το οτι το note 9 δεν εχει επεξεργαστη 7nm και ειναι πιο ενεργοβορο, μα φυσικα αυτο λεμε! Το συγκρινουμε σα συσκευη με ό,τι διαθετει οχι με οτι μπορει να διαθετει μελλοντικα.

Το οτι μπορεις να αυξησεις την αυτονομια του note βαζοντας το σε FHD, οκ, μπορεις να τη να αυξησεις ακομα περισσοτερο βαζοντας battery saving mode 😉

Αδιανοητο βεβαια να δινεις 1000€ για ενα samsung που διαθετει τις καλυτερες οθονες και να το γυρνας σε FHD. Μαλλον σα λαθος αγορα το βλεπω

Agnostos13

@chris:
Άσε τα παιδιά να λένε οτι έχουν την καλύτερη ανάλυση στην οθόνη (και ας την δουλεύουν under-scale για να προλαβαίνουν να φορτίσουν το βράδυ). Το θέμα είναι αν κερδίζεις στα ΥΠΕΡ-ΑΤΟΥ και όχι τι κάνεις στην πράξη!

bill

chris δωσε εμφαση σε 2 πραγματα
1) δεν το γυρνας σε fhd ΕΙΝΑΙ ΣΕ FHD το γυρνας σε qhd δεν ειναι απο μονο του qhd αρα ο μεσος χρήστης οπως πρωειπα δεν θα το. βαλει. ποτε. qhd γτ πολυ απλα. δεν. ξερει
2)κ οπως. λες οτι διαθετει το καθενα
το 1 διαθετει λιγοτερο ενεργοβορο επεξεργαστη το αλλο διαθετει επιλογη να. ριξει την αναλυση
επειδη δεν σαφηνει η μαμα αππλε. να το κανεις δεν μας νοιαζει και πολυ προβλημα σας

agnwste13
αληθεια τωρα μιλας. για. φορτηση ΕΝΑΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΠΠΛΕ?
οχι φαστ τσαρτζ στο κουτι
σαπια μπαταρια που θες. τουλάχιστον 2 φορες την μερα φορτιση
τοσα χρονια κυκλοφορειτε με το ονομα wallhangers
και. βγηκες τωρα να πεις. για αυτονομια
μπεεεεεεεε

Agnostos13

@bill:
Μόνο με προβληματική μπαταρία θες 2 φορές τη μέρα φόρτιση. Τουλάχιστον σε 6 συσκευές iphone που έχουν περάσει από τα χέρια μου αυτό έβλεπα…δεν ξέρω που τα χεις δει εσύ;

ΥΓ1. Αυτή τη στιγμή είμαι στο 85% με τελευταία φόρτιση στις 9 το πρωί.
ΥΓ2. Τα βελάσματα στο κοπάδι σου.

Chris

Δηλαδή ώρες ώρες ρε παιδιά δεν καταλαβαίνετε.

Εγώ πρωτη φορά πήρα iPhone, είχα και Samsung είχα και Pixel είχα και htc είχα και Sony και βλέπω ότι η διαχείριση που κάνει το ios είναι εξωφρενικα καλύτερη απ όλα τα Android, εξου και τα λίγα mah που βάζει η Apple. Κακώς κατ εμε, αν έβαζε τίποτα 4000 μπαταρία θα τους έπαιρνε και τα σωβρακα.

Τώρα το note θα το πάρει κάποιος ψαγμενος που εννοείται ότι θα ανεβάσει την ανάλυση, γι αυτό το αγοράζεις άλλωστε για την τέλεια οθόνη του. Είναι major λόγος αγοράς.
Κανένας δε θα δώσει 1000€ για να έχει…..fhd!
Άλλωστε η Samsung ως qhd το διαφημίζει, όπως και η HTC το u12+ το οποίο κ αυτο έρχεται by default σε fhd. Ίσως γιατί όντως και οι δύο εταιρείες φοβούνται την απόδοση της μπαταρίας στα συγκεκριμένα κινητά.

Τώρα το επιχείρημα άμα λάχει κατεβάζω την ανάλυση να γλίτωσε μπαταρία είναι τουλάχιστον παιδικό, άμα λάχει το βάζω σε battery saving mode και κερδίζω περισσότερη μπαταρία.

Μην τρελαινεστε. Αναγνωριστε τα καλά από όλες τις εταιρείες. Δε χρειάζεται να σου αρέσει μόνο Το ένα ή μόνο το άλλο.

George

Από την στιγμή που η Apple ΔΕΝ είναι διατεθημένη να αυξήσει έστω ελάχιστα το πάχος της συσκευής προκυμένου να χωρέσει μια μεγαλύτερη μπαταρία, θα είναι πάντα καταδικασμένη να βρίσκεται πίσω από τους αντιπάλους της στο θέμα της αυτονομίας. Το πιο εκνευριστικό και απαράδεκτο βέβαια είναι ότι ενώ η συσκευή υποστηρίζει ταχεία φόρτιση, ο ταχυφορτιστής ΔΕΝ περιλαμβάνεται σκοπίμως μέσα στην συσκευασία, έτσι ώστε να αναγκαστείς να πληρώσεις ΑΚΟΜΑ περισσότερα χρήματα για ένα κινητό που είναι ήδη υπερκοστολογημένο, αδικαιολόγητα πανάκριβο, χωρίς καμία καινοτομία, με κόστος κατασκευής μόλις 450 δολάρια περίπου. Δεν είναι τυχαίο ότι τώρα μόλις πρόσφατα η Apple αποφάσισε μετά από δεκαετίες ολόκληρες να σταματήσει να ανακοινώνει αριθμούς πωλήσεων νέων iPhones. Οι πωλήσεις δεν είναι προφανώς οι αναμενόμενες, και δεν θέλει η εταιρεία τα νούμερα των πωλήσεων να επηρεάσουν αρνητικά τους επενδυτές. Για να μπορέσει η Apple να ισοφαρίση τα κέρδη από την μείωση των πωλήσεων, έχει αποφασίσει να αυξήσει σημαντικά το περιθώριο κέρδους από κάθε συσκευή που πουλάει. Και επίσης να αφαιρέσει από την συσκευασία κάθε τι (ταχυφορτιστής, βύσμα ακουστικών 3.5mm) που μπορεί να πουληθεί ξεχωριστά, αυξάνοντας έτσι τα κέρδη. Υπάρχουν σε ολόκληρο τον πλανήτη αρκετοί καταναλωτές της Apple που την αγαπούν και δεν θέλουν να την εγκαταλείψουν. Αυτούς ακριβώς… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.