Η εμπειρία μου με αγγελίες τεχνολογίας: Μεγάλη προσοχή, επιτήδειοι καραδοκούν

, Η εμπειρία μου με αγγελίες τεχνολογίας: Μεγάλη προσοχή, επιτήδειοι καραδοκούν

Εχθές το μεσημέρι πιστεύω ότι βρέθηκα μπροστά σε μια μεγάλη απάτη και από ότι μπορώ να καταλάβω αυτή η απάτη διαδραματίζεται καθημερινά από επιτήδειους που τηλεφωνούν δήθεν ενδιαφερόμενοι για συσκευές που έχουμε βάλει σε αγγελία προς πώληση.

Ας ξετυλίξω την ιστορία όπως την βίωσα. Έχω βάλει σε αγγελία για να πουλήσω ένα smartphone, δική μου συσκευή την οποία αγόρασα πριν από μερικούς μήνες και θέλω να φύγει. Κάποια στιμγή δέχθηκα ένα τηλέφωνο από κινητό τηλέφωνο (όχι άγνωστο) και στην γραμμή εμφανίστηκε ένας νεαρός ο οποίος που είπε ότι μένει στη Θεσσαλονίκη και ενδιαφέρεται για το κινητό.

Παζάρι δεν μου έκανε, δεν μου μίλησε καθόλου για την τιμή του smartphone. Με ρώτησε σε τι κατάσταση είναι και γρήγορα γρήγορα ξεκίνησε να ξεδιπλώνει την περίεργη ιστορία του. Μου ζήτησε να του δώσω ένα αριθμό λογαριασμού μου σε τράπεζα για να μου βάλει τα χρήματα και μετά να στείλει ένα ταξί για να πάρει το κινητό να το πάει λέει στην αδερφή του που μένει στον Ορωπό και αυτή με τη σειρά της να του το στείλει την ίδια μέρα Θεσσαλονίκη γιατι έχει χάσει το δικό του κινητό και έχει μεγάλη ανάγκη…

Εγώ με τη σειρά μου του είπα ότι το καλύτερο θα ήταν να του το στείλω με courrier αντικαταβολή και μάλιστα με μια συγκεκριμένη εταιρεία που επιτρέπει να ανοιχτεί το πακέτο και ο αποδέκτης να ελέγξει το κινητό πριν δώσει τα χρήματα της αντικαταβολής και παραλάβη. Να δει δηλαδή ότι το κινητό είναι στην κατάσταση που του έχει περιγράψει ο πωλητής.

Ο τύπος στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν “διαβασμένος” και μου λέει, ναι εντάξει αλλά εσύ θα πάρεις τα χρήματά σου μετά από 10 μέρες (όντως, οι εταιρείες courrier σου βάζουν τα χρήματα τις επόμενες μέρες και όχι άμεσα) γιαυτό δώσε μου ένα αριθμό λογαριασμού να σου βάλω άμεσα τα χρήματα και να στείλω να πάρουν το κινητό γιατι βιάζομαι και το έχω πολύ ανάγκη.

Να σας πω την αλήθεια, όταν εγώ συνέχισα να επιμένω ότι μόνο με αντικαταβολή courrier μπορώ να του στείλω αυτός έδειχνε να το καταλαβαίνει και να λέει εντάξει θα το κάνουμε έτσι αλλά μετά από λίγο συνέχιζε να μου ζητάει να το παραλάβει με τον τρόπο που αυτός μου πρότεινε. Τελικά αρνήθηκα και κλείσαμε το τηλέφωνο.

Τι κατάλαβα εγώ και αν κάνω λάθος ή εσείς το βλέπετε διαφορετικά, παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας αναφέροντας τους λόγους που συμφωνείτε ή όχι ή παραθέτοντας την δική σας δυσάρεστη ή μη εμπειρία.

Αυτός ο άγνωστος θα μάθαινε τον αριθμό τους τραπεζικού μου λογαριασμού.
Αυτός ο άγνωστος θα μάθαινε την διεύθυνση του σπιτιού μου ή της εργασίας μου.
Αυτός ο άγνωστος ήδη είχε τον αριθμό του κινητού μου τηλεφώνου.
Συνολικά είχε αρκετές πληροφορίες για μένα, επίσημα ένα ονοματεπώνυμο (αυτό από τον τραπεζικό μου λογαριασμό), την διεύθυνσή μου και το τηλέφωνό μου.

Πιστεύω ότι αφού του έδινα όλες τις παραπάνω πληροφορίες θα μου έλεγε ψέματα ότι έβαλε τα χρήματα στον λογαριασμό μου, μπορεί να έλεγε ότι εγώ του λέω ψέματα ότι δεν τα έχει βάλει ή ότι φταίω γιατι δήθεν του έδωσα λάθος κάποιο από τα νούμερα του λογαριασμού και αυτός δήθεν τα έβαλε τα χρήματα κάπου αλλού χωρίς να φταίει.

Και είμαι σίγουρος ότι μετά θα ξεκινούσαν οι “εκβιασμοί”, ότι ξέρει που μένω, ότι τον έχω κοροϊδέψει και ότι έρχεται με το ζόρι να πάρει το κινητό. Σας ακούγονται τραβηγμένα; Πιστεύετε ότι βλέπω πολλές ταινίες; Εγώ παιδιά σε αυτό το σενάριο έχω καταλήξει και δε μπορεί να μου το βγάλει κάποιος από το μυαλό ότι θα έμπλεκα αν έκανα αυτό που μου πρότεινε.

Ποια είναι η άποψή σας; Έχετε αντίστοιχες εμπειρίες;

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

68 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Μήπως είχες πληροφορίες (εκ των έσω) δρούσαν όπως ακριβός έχεις περιγράψει !!

keysmith

Ακριβώς αυτό είδα και εγώ και δεν αποκλείεται να σε προσέγγισε ένας τέτοιος. Πάνω σε αυτό που έγραψες μερικά σχόλια.. α) δεν υπάρχει πρόβλημα να ξέρει κάποιος τον αριθμό λογαριασμού σου, ούτε και το ΑΦΜ σου. Δεν υπάρχει κάτι μυστικό σε αυτό. Το πολύ να σου βάλει χρήματα αν ξέρει τον αριθμό σου. β) όπως είπες το κυρίως πρόβλημα είναι τα πλαστά έγγραφα πληρωμής και εκεί είναι ουσιαστικά η απάτη. Άρα απλά ΠΟΤΕ δεν δεχόμαστε από άλλη τράπεζα. Ιδανικά έχουμε λογαριασμό σε όλες τις τράπεζες και ρωτάμε τον αγοραστή σε ποια τράπεζα τον βολεύει να στείλει χρήματα. Αν δεν έχουμε σε όλες τις τράπεζες (γιατί όμως?) και αν επιμένει σε τράπεζα που δεν έχουμε να καταθέσει το ποσό τότε του λες “μεγάλε θα τα δώ πρώτα και μετά στέλνω αλλιώς αντικαταβολή”. οτιδήποτε άλλο “μυρίζει” απάτη. γ) δεν μπορεί ο αγοραστής να ισχυριστεί ότι του έδωσες λάθος iban και ότι τα χρήματα πήγαν σε άλλο λογαριασμό διότι πρώτον βγάζει αρχικά γράμματα (δλδ παραπάνω) σε ποιον πάνε πριν την κατάθεση και δεύτερον υπάρχει αλγόριθμος στα νούμερα iban και δεν είναι στην σειρά το ένα με το άλλο. Που θα πει και λάθος να κάνεις έναν αριθμό ΔΕΝ αντιστοιχεί σε πελάτη το iban.… Συνέχεια »

Γεώργιος Δρι

Δηλαδή θα σου ελεγε ο αλλος οτι σου εβαλε τα χρηματα στο λογαριασμό σου, και δεν θα το τσεκαρες στο e-banking σου, αλλα θα πιστευες ενα ψευτικο αποδεικτικο;; Πρεπει να εισαι πολυ ανοητος για να την πατήσεις ετσι.

Πέτρος

Συνέβη το ίδιο ακριβώς σε δικό μου άνθρωπο που έχει φούρνο. Τον κάλεσε κάποιος λέγοντας του πως θέλει να παραγγείλει μια μεγάλη ποσότητα γλυκών για τα γενέθλια της κόρης του. Το ποσό ήταν γύρω στα 700€. Συμφώνησαν τελικά να του κάνει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό όλο το ποσό. Η όλη συζήτηση έγινε Παρασκευή απόγευμα. Το θέμα ήταν ότι ο φούρναρης είχε λογαριασμό στην Α τράπεζα και ο “πελάτης” στην Β τράπεζα με αποτέλεσμα να χρειάζεται μια εργάσιμη για να φανεί η μεταφορά στο e-banikg. Ο “πελάτης” του έστειλε μάλιστα και αποδεικτικό πληρωμής (φωτοσοπαρισμένο φυσικά)! Από “λάθος” του όμως αντι για 700€ έβαλε 800€ και είπε στον φούρναρη να του τα επιστρέψει όταν θα παραλάμβανε τα γλυκά. Στην συνέχεια του είπε ότι δεν μπορεί ο ίδιος να περάσει να πάρει τα γλυκά γιατί βρισκόταν μακριά και θα έστελνε ένα ταξί να τα πάρει και να τα πάει στον προορισμό τους. Απο καθαρή τύχη ο ταξιτζής ο οποίος πήγε να πάρει τα γλυκά ήταν γνωστός του φούρναρη και του είπε ότι το ίδιο είχε συμβεί ξανά με ιδιοκτήτη κάβας ο οποίος έστειλε τελικά μεγάλη ποσότητα ποτών με αυτόν τον τρόπο και επέστρεψε και ένα μεγάλο ποσό (το “λάθος” που λέγαμε πριν!). Δηλαδή… Συνέχεια »

Chris

Καλά εκανες νομίζω Κώστα, καθώς είναι ύποπτη η όλη διαδικασία που ήθελε να ακολουθήσει. Να έρθει ταξί ….για να το στείλει η αδερφή του Θεσσαλονίκη… Πως; Η με κούριερ η με ΚΤΕΛ , δεν υπάρχει κάτι άλλο.
Αυτό δηλαδή που θα μπορούσες να κάνεις κι εσύ χωρίς ταξί , αδέρφια κτλ…
Επίσης αν επιτρέπεται Κώστα είχες βάλει την αγγελία σε μέρος που μπορείς να δεις αξιολογήσεις κτλ, η δεν είχες καμία πρόσβαση;

Χρήστος

Michelangelos

Δε μπορώ να εκφέρω άποψη πάνω στο δικό σου θέμα Κώστα καθώς δεν ξέρω οι πληροφορίες που θα μπορούσε να συγκεντρώσει κάποιος αν θα ήταν αρκετές για μία ολοκληρωμένη απάτη. Εγώ αυτό που μπορώ να πω απο προσωπική εμπειρία, είναι το σύνηθες γεγονός μετά από αγγελία να δέχεσαι email από συνήθως ξένα ονόματα τα οποία λειτουργούν με δύο τρόπους. Είτε σε πείθουν ότι σου έβαλαν τα λεφτά στο τραπεζικό λογαριασμό και σε πιέζουν να τους στείλεις το προιόν πριν φανεί οτιδήποτε στον τραπεζικό σου λογαριασμό (που δε θα φανεί ποτέ τίποτα), είτε σου λένε πως για τους χ,ψ λόγους πρέπει να σου βάλουν κάποια ευρώ παραπάνω και μετά εσύ να τους επιστρέψεις το έξτρα ποσό (και το μόνο που απομένει είναι ο πωλητής να έχει χάσει το έξτρα ποσό). Η μεγάλη προσοχή σε όλα αυτά χρειάζεται καθώς όλο αυτό είναι πολύ αληθοφανές. Με φωτογραφίες καταθέσεων και μάλιστα μέχρι και paypal.

Alex

Παγίδα στην παγίδα χρειάζεται αν σου ξανά τύχει.. δίνεις λάθος διεύθυνση, περιμένεις τον ταξιτζή εκεί, βάζεις μέσα στο κουτί ένα GPS Tracker αντί για κινητό, σε συνενόηση με την αστυνομία που ακολουθά τον ταξιζή που θα την οδηγήσει στον απατεώνα..

NikosAr

Αν έχουμε e-banking βλέπουμε αν έχουν μπει τα χρήματα ή όχι. ΜΟΝΟ όταν βλέπουμε την κατάθεση στον λογαριασμό μας, προχωράμε στην παράδοση του κινητού.
Δεν νομίζω ότι είναι στο χέρι τους να σου κάνουν κάτι με τον αριθμό λογαριασμό και τα στοιχεία σου. Το σωστότερο κριτήριο είμαστε οι ίδιοι, οπότε σωστά αντιλήφθηκες κι έπραξες όπως και να έχει.

ιασωνας

Δεν είναι απόλυτο αυτο μπορεί να φανεί η κατάθεση αλλα μέχρι να γίνει εκκαθάριση να τα πάρει πίσω οπότε παλι θα το χάσεις.

NikosAr

Αν τα χρήματα εμφανιστούν στον δικό μου λογαριασμό, τελείωσε το θέμα δεν μπορεί να τα ξανά τραβήξει ΓΙΑΤΙ είναι πλέον στον λογαριασμό μου. ΑΠΛΟ.
Προφανώς αναφέρεσαι στο βαλέρ (ημερομηνία πίστωσης)? και πάλι ισχύει αυτό που αναφέρω άνωθεν.

Χαράλαμπος

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ο αγοραστής αν επιμένει να καταθέσει το ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό περιμένεις να φανεί η κατάθεση στο λογαριασμό σου και στέλνεις το αντικείμενο. Σε διαφορετική περίπτωση π.χ e-banking από διαφορετική τράπεζα του εξηγείς ότι θα περιμένει να φανεί πρώτα το ποσό στο λογαριασμό (1 έως 2 μέρες) και μετά θα γίνει η αποστολή. Αν αρνηθεί ο αγοραστής αυτή την αναμονή τότε κάτι βρωμάει. Το να ξέρει κάποιος το τηλέφωνο σου, την διεύθυνση η ακόμη και και το IBAN δεν είναι τόσο φοβερό. Εξάλλου είναι εύκολο κάποιος να αντλήσει αυτές τις πληροφορίες από διάφορα site αλλά και κάποια καταστήματα που είμαστε πελάτες- συνδρομητές.

Πάνος

Η απάτη έχει ως εξής: Σε παίρνει, κλείνει η συμφωνία, σου βάζει δήθεν τα λεφτά από άλλη τράπεζα όμως, που έχει βαλέρ 1 εργάσιμη, και σου στέλνει το καταθετήριο. Κανένα φώτοσοπ, επίσημο!!!
Μέχρι να γίνει η εκκαθάριση όμως, έχει δικαίωμα ανάκλησης. Εσύ έχοντας την εντύπωση ότι έχει προχωρήσει η συναλλαγή, στέλνεις το προϊόν. Το ταξί έχει τον ρόλο του άμεσου, σε φέρνει βιαστικά προ τετελεσμένων. Με την κούριερ θα μπορούσες να περιμένεις να φανεί η εκκαθάριση στον λογαριασμό σου, και μετά να στείλεις, ενώ ο ταξιτζής είναι κάτω και περιμένει!!!
Στο πιο προχωρημένο, γίνεται αυτό που περιγράφει άλλος φίλος, με σκοπό την υπεξαίρεση χρημάτων, με την συναλλαγή σαν δόλωμα.
Σου βάζει δήθεν παραπάνω χρήματα και ζητά την διαφορά. Φάγανε από πελάτη μου έμπορο οικοδομικών υλικών έτσι, 2 χιλιάρικα!!!

nikola

Ναι έτσι γίνεται είναι το πιο σύνηθες. Εσύ στέλνεις και αυτοί κάνουν ανάκληση. Γίνεται επίσης και από εξωτερικό αυτή η απατη.

Antonis Marinos

Γνωστή κομπίνα, συνήθως στέλνουν ψεύτικο screenshot (πειραγμένο) από την κατάθεση, ή ακόμα και αν κάνουν όντως την κατάθεση, μπορούν εντός 24 !!!!!! ωρών (εγώ πίστευα το πολύ 15 λεπτά) να τραβήξουν τα λεφτά τους, επικαλούμενοι λάθος ΙΒΑΝ.

Συνήθως είναι γύφτοι, οι οποίοι μετά τα πουλάνε σε εξευτελιστικές τιμές, δεν έχουν κάποιο άλλο “μυστήριο” σκοπό, απλά την εξαπάτηση….

vaskor

Πρέπει να καταργηθούν εντελώς τέτοιου είδους αγγελίες. Είναι μεν διευκόλυνση για κάποιον που θέλει κάτι φτηνότερο, αλλά ελλοχεύουν κίνδυνοι απάτης που μπορεί να έχουν επικίνδυνες προεκτάσεις.
Καλύτερα να τις καταργήσεις.

Κωνσταντίνα

Θύμα απάτης κι εγώ μέσα Μαρτίου με πήρε τηλ μου συστήθηκε σαν Σωτήρης μου έστειλε μάλιστα και την ταυτότητα του. Εγώ λόγω βιασύνης έκανα τη συναλλαγή και πιστεψα ότι όντως την επόμενη μέρα θα έμπαιναν τα λεφτά. Έστειλε λοιπόν πλαστό αντίγραφο απόδειξης και λίγη ώρα μετά κάλεσε και ήρθε απ το σπίτι μου ταξι beat όπου και το παρέδωσα στον ταξιτζή. Το κινητό το είχε για πολλές μέρες ανοιχτό μεχρι που 5 μέρες μετά το έκλεισε οριστικά. Έψαξα να βρω με βάση την ταυτότητα που μου είχε δώσει και τελικά είχε δώσει την ταυτότητα αλλού παιδιού το οποίο παραλίγο να κάνει κι αυτό συναλλαγή μαζί του. Και μάλιστα δεν την χρησιμοποίησε μόνο σε μένα. Με επικοινωνία που είχα με τον “αυθεντικό” Σωτήρη μου είπε ότι τον παίρνουν τηλέφωνα σχεδόν μια φορά τον μήνα για απάτες όχι μόνο για κινητά αλλά και χρύσα κοσμήματα. Μεγαλη λερα ο τύπος. Γι αυτό μεγάλη προσοχή παιδιά!!

Γιώργος

Καλά που μου ανοίξατε τα μάτια παιδιά ως άπειρος και αρχάριος στον κόσμο των πωλήσεων στέλνω μόνο με αντικαταβολή μιας και αυτό μου ζητάνε αλλά θα προτιμούσα και γω σε μια μέρα να δω τα χρήματα.Καλα έκανες Κώστα,θα το έχω και γω υπόψιν μου από δω και περα.Κατι άσχετο,ποια εταιρία ταχυμεταφορων επιτρέπει να ελεγχθεί το δέμα πριν την παραλαβή για να την χρησιμοποιήσω αν ζητήσει κανείς?Γιατί στην Γενική που το ζήτησα μια φορά μου είπαν όχι..Τουλάχιστον το αρχικό γράμμα γράψτε μου,θα καταλάβω.

Θανάσης

Φίλε Γιώργο όλες οι εταιρίες κούριερ υποστηρίζουν έλεγχο του δέματος κατά την παραλαβή, απλά εσύ σαν πωλητής, θα πρέπει να το τονίσεις και να το επισημάνεις όταν το πας για αποστολή. Επίσης η υπηρεσία αυτή χρεώνεται επιπλέον! Για να σου λύσω την απορία πάντως είναι η acs.

Γιώργος

Ευχαριστώ πολύ

ΠΑΝΟΣ

Μου ετυχε και μενα…….ηταν γυναικα αλλοδαπη μου λεει το θελω για την ανιψια μου…….μπορεις να κανεις καλυτερη τιμη? της λεω οχι μου λεει οκ θα στειλω ενα ταξι να το παρει και εγω θα σου βαλω τα λεφτα και θα σου στειλω το χαρτι της καταθεσης με τον λογαριασμο σου…..ωπα της λεω τι χαρτι? αμα θες web banking πειραιως………μου λεει attica bank εχω μονο ……..της λεω δεν παιζει αυτο το σεναριο …….τι χαρτι να μου δειξεις ? κ εγω στο photoshop σου βγαζω οτι χαρτι θες……….επεμενε……..της ειπα πως δεν υπαρχει περιπτωση και το εκλεισε εκνευρισμενη.

Werbo

Κώστα καλησπέρα διάβασα την ιστορία σου με το τηλέφωνο που έβαλες σε αγγελία κλπ.. Λοιπον άκου εγώ πως την πάτησα με τον ίδιο τρόπο.. Με παίρνει τηλέφωνο για ένα mi6 που είχα βάλει αγγελία στο car. Gr.. Ούτε παζάρι ούτε τίποτα το χρειάζομαι άμεσα κλπ κλπ κάνω το λάθος και του δίνω αριθμό τράπεζας μου λέει οκ σε λίγο θα κάνω την κατάθεση αλλά επειδή σε παρακαλώ θέλω να έχω εμπιστοσύνη σου στέλνω την ταυτότητα σε φωτο στο viber στείλε κει εσύ την δική σου για να ξέρω με ποιον μιλάω όπως ξέρεις και εσύ. Και την στέλνω ο μαλακας. Ζήτα αφμ γιατί τάχα το ζητάει η acs που θα έστελνε να παραλάβει το κινητό μου αφού δω την πληρωμή. Ευτυχώς μου κόβει και του δίνω λάθος αφμ επίτηδες.. Λέει οκ μέχρι το απόγευμα θα σου έχω βάλει τα χρήματα. Ξέρει πως με λένε έχει αριθμό ταυτότητας αφμ υποτίθεται. Ξερει διεύθυνση από ταυτότητα κλπ παίρνει ο μάγκας τηλέφωνο στην τράπεζα στο νησί που ζω λέει για σας είμαι ο τάδε (ταυτότητα μου) με αριθμό λογαριασμό αυτό αφμ αυτό δεν μπορώ να έρθω τώρα στην τράπεζα σε παρακαλώ κάνε μου μια μσταφωρα 600 ευρώ στον αριθμό που θα σου πω.. Η… Συνέχεια »

Μανώλης

Ακόμα κι αν δεν μπορείς να προκαταλάβεις τί μπορεί να σκαρώνει ο συγκεκριμένος, από μόνη της η στάση του είναι ύποπτη και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Ένα κινητό τηλέφωνο δεν είναι τόσο επείγουσα ανάγκη ώστε να μην μπορεί να περιμένει κάποιος τη διαδικασία της αντικαταβολής. Αν είναι τόσο επείγον ας πάει να αγοράσει ένα πάμφηνο σε κάποιο κατάστημα της γειτονιάς του.

Πολύ καλά έκανες και δεν το προχώρησες, θεωρώ ότι καθυστέρησες κιόλας να τον απορρίψεις.

Christodoulos

Ο πατέρας μου έχει σκεφτεί ακόμη πιο παρατραβηγμένα σενάρια, οπότε αυτό που λες δεν με εκπλήσσει και το συμμερίζομαι. Είναι δίκοπο μαχαίρι τα μεταχειρισμένα και οι συναλλαγές με ιδιώτες, ποτέ δεν ξες τι θα τύχει.
Εγώ, για παράδειγμα, αγόρασα με τραπεζική κατάθεση μία κάρτα γραφικών, την οποία μου την έστειλε με ΕΛΤΑ Courier, άλλο άτομο από άλλη πόλη, πλήρωσα διπλάσια μεταφορικά από αυτά που είχαμε συμφωνήσει και στην τελική η κάρτα ήταν με αλλαγμένο BIOS, που δεν μου είχε αναφέρει ο πωλητής ποτέ. Χρειάστηκα μία ολόκληρη μέρα για να λύσω το μυστήριο της κάρτας, δεν ασχολήθηκα βέβαια περαιτέρω με την συναλλαγή και άφησα το θέμα να περάσει.

Χρισταρας

Το ιδιο και σε μενα εγινε εβαλα αγγελια το Apple iPhone XS Max (256GB) με πηρε γηναικα τηλ. και μου ειπε οτι θελει το κινητο για να το στειλει στην αδερφη της που ειναι επαρχεια για τα γενεθλεια της ειπε οτι θα βαλει τα λεφτα στο λογαριασμο μου αλλα θα φανουν μετα απο 2 μερες και θα μου στειλει την αποδειξη θα ερθει ταξι να το παρει.Τις ειπα αν δε δω λεφτα που θα καταθεσει στο λογαριασμο μου δε προκειται να το δωσω και οσο για την αποδειξη φτιαχνει πλαστη εδω κανουν πλαστα ευρω στην αποδειξη θα κολλησουν?Εστειλα λογαριασμο τραπεζης κ που μενω αλλα οσο επεμεινα να τα δω στο i-bank μου τα λεφτα δεν θα το εδινα.Αυτο εγινε το φεβρουαριο.

vladimiros

Ποτε δεν εχω παρει κινητο μεταχειρισμενο ετσι..πιστευω το πιο σωστο ειναι χερι με χερι ετσι ωστε να το δεις κιολας..ενταξει στην περιπτωση του Κωστα χαλαρα εστελνα χρηματα,και μετα θα περιμενα την συσκευη να ερθει..!!!! αφου σε ξερουμε !!!!
Τωρα αυτη που ψαχνουν το ευκολο χρημα δεν νομιζω να ειναι σε θεσει να απειλουν και ας εχουν τα στοιχεια σου..συνηθως αυτοι σε βλεπουν και φοβουνται ειδικα αν υψωσεις την φωνη σου..γιαυτο ψαχνουν τετειους τροπους οι ανικανοι…

Kosman

Δε νομίζω πως το να ξέρει κανείς αυτά τα στοιχεία κάνει το ό,τιδήποτε. Μια αναζήτηση σε fb/google/whois μπορεί να αποκαλύψει πολλά περισσότερα. Όταν ξέρουν το λογαριασμό σου δεν μπορούν να σηκώσουν αλλά μόνο να καταθέσουν. Είσαι προστατευμένος άλλωστε από την τράπεζά σου

Tasos Spanos

Ο μόνος τρόπος για να σε κοροϊδέψει είναι να σου στείλει ένα πλαστό αποδεικτικό τράπεζας που μοιάζει με αληθινό και να δείχνει ότι έγινε η κατάθεση
Μου έτυχε έτσι με PayPal που δήθεν μου έστειλε τα χρήματα αλλά εάν κανείς πραγματικά μετά sign in στην τράπεζα σου η στο αληθινό σου λογαριασμό PayPal δεν βλέπεις τίποτα

Στην ουσία ένα photoshop κάνουν και σου το στέλνουν και οποίος κάτσει

Δεν μπορείς να την πατήσεις γιατί πρέπει όντως να πας στην τράπεζα να δεις ότι μπήκαν τα λεφτά αλλιώς δεν στέλνεις τίποτα

Ότι στοιχεία σου και να έχει δεν μπορεί να σε κάνει τίποτα. Είτε διεύθυνση είτε ονοματεπώνυμο ή ότι άλλο δεν μπορεί να σε κάνει τίποτα

Γενικότερα πρέπει να προσέχουμε με τις αγγελίες και σαν πωλητές και σαν αγοραστές γι αυτό κάνουμε συναλλαγές μόνο με ανθρώπους με πολλές και μόνο θετικές αξιολογήσεις
Επίσης κοιτάμε τι αξιολογήσεις έχει. Δηλαδή είναι από κινητά, από καλώδια φόρτισης, από γαριδάκια, από υπολογιστές…

arabas1

Παιδεια πριν τρια χρονια μου ειχε συμβει κατι παρομοιο οταν ηθελα να πάρω ενα τηλεφωνο
η αγγελια ηταν άπατη προσοχή απο που αγοράζετε τηλεφωνά και ειδικά επώνυμα τηλεφωνά samsung iphone huaweii καλύτερα να έχεις δώσει κάτι παραπάνω να το αγοράσεις από μαγαζί πάρα από ιδιώτη κυκλοφορούν πολύ πλέον επιτήδειοι που σου βάζουν μια δελεαστική τιμή και σου λενε να γινει κατάθεση σε λογαριασμό επίσης εαν ειναι αγγελία και το θέλετε σε κάποια site υπαρχει βαθμολογια πωλητή και ποσοι εχουν αγορασει απο αυτον καλο ειναι οι συναλλαγές να γίνονται χέρι με χέρι και σε πολυσύχναστα μεροι εγω παντως απο τοτε δεν εχω ξανα αγορασει απο ιδιώτη τηλεφωνώ μονο απο μαγαζι μπορει να το πληρώσω κάτι παραπάνω αλλα θα ξερω οτι ειναι καινουργιο του κουτιου

σωτος

και εγω αυτο πιστευω κωστα και αγαπητη παρεα.. οτι λογαριασμο και να εχει ο καθενας δεν μπορει τιποτα να γινει… αναληψη δηλ
εχω αγορασει απειρες φορες μηχανημα απο αγγελιες και εχω πουλησει ..αν δεν δω τα λεφτα σε λογαριασμο δεν δινω τιποτα.. και αυτα περι ταξι κτλ και μενα μου ακουγεται καθαρη απατη.. οποιος βαλλει τα λεφτα σε λογαριασμο και τα δω και με τανκς ας ερθει να το παρει μετα…αυτα καλο απογευμα

Παναγιώτης Κυριλής

και ένα τελευταίο. κάπου διάβασα παραπάνω για ανάκληση εμβάσματος.
Δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο.
Μόνο photoshop μπορεί να κάνει ένας απατεώνας
Ανάκληση εμβάσματος δεν γίνεται

Panos

Πώς δεν γίνεται…Πες μου τον λογαριασμό σου να σου βάλω 1000€ να δεις πώς θα τα πάρω πίσω!
Όταν κάνεις έμβασμα ebanking από τράπεζα σε άλλη τράπεζα, εντός 24h έχεις την δυνατότητα να κάνεις ακύρωση!

NikosAr

Τα θέλει ο π@π@ σου κι εσένα. Εκ του πονηρού θα σου έτρωγα ένα 10 εύρω έτσι για μάθημα. Αν τα χρήματα εμφανιστούν στον λογαριασμό τρίτου ΤΕΛΟΣ.

Agnostos13

Σε κάθε περίπτωση η πληρωμή με έμβασμα και αποστολή με ταξί είναι προβληματική. Από πλευράς πωλητή αν δεν έχεις e-banking (πολλοί δεν έχουν) δεν μπορείς να δεις αν σου έχουν μπει λεφτά στο λογαριασμό και ο υποτιθέμενος αγοραστής μπορεί να σου στείλει από μούφα καταθετήριο μέχρι και να ανακαλέσει την συναλλαγή αν έχει γίνει από άλλη τράπεζα με χρονοκαθυστέρηση (έχουν συμβεί σε γνωστούς μου). Ενώ παράλληλα το ταξί μπορεί να παραδώσει οπουδήποτε και σε οποιονδήποτε (ενώ στην courier μπορείς να ζητήσεις να γίνει ταυτοποίηση) με αποτέλεσμα να μην μπορείς να βρεις ποιός είναι ο παραλήπτης της συσκευής. Από πλευράς αγοραστή πάλι είναι ρίσκο να βάλεις τα λεφτά προκαταβολικά γιατί δεν σου εξασφαλίζει κανένας οτι θα λάβεις κάτι ή οτι αυτό που θα λάβεις είναι αυτό που περιμένεις. Υπάρχουν περιπτώσεις από υποτιθέμενους πωλητές που ζητάνε πληρωμή σε λογαριασμό ανθρώπου που δεν βρίσκεται εν ζωή και τραβάνε τα λεφτά με κάρτα από ΑΤΜ οπότε δεν πρόκειται να βρεις ποιός είναι ο πραγματικός παραλήπτης του ποσού. Ο πιό ασφαλής τρόπος είναι χέρι με χέρι, διαφορετικά courier με αντικαταβολή αλλά και πάλι υπάρχει το ενδεχόμενο ο αγοραστής να φάει φόλα (προβληματική συσκευή που δεν γίνεται να εξακριβώσει μπροστά στον courier) ή ο πωλητής να… Συνέχεια »

Χαράλαμπος Παπαδόπουλος

Είναι θέμα πόσο εύκολα πιστεύει κάποιος, υπάρχουν λαμόγια και θέλει προσοχή.
Η εμπειρία μου λέει με αντικαταβολή αν και έχω κάνει αγορές μεταχειρισμένων (κινητά, υπολογιστές) και δεν είχα θέμα, και έχω πληρώσει και πληρωθεί με διάφορους τρόπους.
Στην περίπτωση σου το μόνο που μπορούσε να κάνει είναι να ¨φτιάξει¨ ένα αποδεικτικό κατάθεσης με τα στοιχεία σου, και όποιος το πιστέψει. Το internet banking μας βοηθάει.
Πάντως είναι γενικό το κακό και υπάρχουν πολύ καλοστημένες παγίδες και από το εξωτερικό (κυρίως βέβαια για αυτοκίνητα).
Ας έχουμε τον νου μας απλά.

Σπύρος

Μια παρόμοια ιστορία με αυτή του φίλου με το ταξί και τα γλυκά έτυχε στο κρεοπωλείο που δουλεύει η γυναίκα μου. Μάλιστα ο απατεώνας το έκανε και δεύτερη φορά στο ίδιο κατάστημα μόνο που αυτή τη φορά φώναξαν την αστυνομία και έβαλαν GPS μέσα στα κρεατα. Σταμάτησαν το ταξί λίγο πριν μπει στο Ζεφύρι.
Ο ταξιτζής ο ίδιος και τις 2 φορες, βέβαια αρνήθηκε οποία ανάμιξη και βέβαια η αστυνομία δεν μπορούσε να πιάσει τους απατεώνες λόγο του γνωστού “αβατου”.

Skapet

Το πιο κλασικό φαινόμενο είναι και η λεγόμενη πυραμίδα. Η διαδικασία είναι η εξής: 1) Βρίσκω κάποιον που να πουλάει ένα κινητό που με ενδιαφέρει, 2) Βρίσκω κάποιον που ζητάει ένα κινητό.
Επικοινωνώ καταρχήν με τον πωλητή του 1ου κινητού και του ζητάω έναν αριθμό λογαριασμού για κατάθεση και του δίνω ψεύτικα στοιχεία και παραλαβή από κατάστημα εταιρείας κούριερ. 2ον επικοινωνώ με αυτόν που ψάχνει κάποια συσκευή συγκεκριμένη και του λέω ότι την έχω διαθέσιμη, σε άριστη κατάσταση, κτλ και ότι στέλνω μόνο μετά απο κατάθεση, δίνοντας τα στοιχεία του 1ου.
Οπότε όπως καταλαβαίνετε, ο πωλητής πληρώνεται από τον υποτιθέμενο αγοραστή και στέλνει την συσκευή στα ψεύτικα στοιχεία που έδωσα. Στη συνέχεια πάω κύριος και παραλαμβάνω από το κατάστημα κούριερ, καθώς για πληρωμένα δέματα δεν κάνουν συνήθως ταυτοποίηση.
Ο άτυχος “αγοραστής” όταν ψάξει να βρει άκρη του τι έχει συμβεί, θα διαπιστώσει ότι έχει πέσει θύμα απάτης και ότι μόνο μέσω νομικής οδού θα βγάλει ίσως κάποια άκρη, άγνωστο το πότε και αν… Γι’ αυτό πολύ προσοχή και μην εμπιστεύεστε κάποιους επειδή αναφέρουν ότι έχουν πολλές αξιολογήσεις, πολλές φορές έχω διαπιστώσει ότι οι αξιολογήσεις προέρχονται από τα ίδια άτομα και αποτελούν απάτη.

Χαρης

Μπράβο Κώστα για την ενημέρωση! Ευχαριστώ!

stavag

Επισης σε γνωστό σαιτ αγγελιών για κινητά εχουν στήσει εργολαβικά παγιδα με κινητα
εχουν στανταρ καθε μερα αγγελιες για τηλ. samsung ,iphone με περιγραφη σφραγισμένο απο επιδότηση
ψαχνουν ατομα απο επαρχια η λενε οτι ειναι εκτος Αθηνων και ζητουν καταθεση για αποστολη .Φυσικα δεν στελνουν τιποτα
Προσοχη ιδιαιτερα σε κινητα με ένδειξη απο επιδότηση και με μεγαλες διαφορές στις τιμες απο την τιμη πώλησης στα καταστηματα

Dimitris S

Ιδια ακριβώς περίπτωση στο πρώτο τηλέφωνο -μεσημέρι-θα μου έκανε κατάθεση και θα το έβαζα στα Κτέλ και το χρειαζόταν άμεσα.
Στο 2ο δεν πρόλάβε την τράπεζα , και θα μου έστελνε ενα ”αποδεικτικό” το βράδυ ότι έβαλε δήθεν τα χρήματα. Φυσικά όταν του είπα για αντικαταβολή με δικαίωμα έλεγχου δεν ήθελε……

Νικολέττα

Οι αγγελίες είναι μια οικονομική λύση θέλει μεγάλη προσοχή πλέον λόγω έξαρσης των απατεώνων ειδικά για ακριβές συσκευές του 1000αρικου .κριτηριο οι αξιολογήσεις η διάθεση συνεργασίας στην αποστολή με διαφορετικό τρόπο και εάν υπάρχει σχέδιο δήθεν άμεση ανάγκη κτλ μοιάζει με τα παλιό κόλπο στα ΚΤΕΛ σου δίνω το εισιτήριο μισή τιμή αλλά βιάζομαι γιατί γεννάει η γιαγιά μου βάλε νέα ώρα εσυ μπουχος στα επόμενα δυο λεπτά .!Προσοχη λογική αυστηρότητα βοηθάει δε ζούμε σε εύκολες εποχές δυστυχώς .!.!

kostas

εχω πουλησει πολλα πραγματα αλλα ΠΑΝΤΑ μεσω αντικαταβολης ελτα και ας περιμενω 2 βδομαδες η χερι με χερι. ΚΑΜΙΑ αλλη μεθοδος και ουτε προκειται,οποιος θελει αυτες τις δυο μεθοδους εχει καλος οποιος δεν θελει προβλημα του

giorgos

παντως και εγω βαζω αγγελιες και πουλαω κινιτα και μονο μεσω τραπεζας δηλαδη στον τραπεζικο λογαριασμο μου,τι θελω να πω,εχω πουληση με αυτον τον τροπο πανω απο 25 τηλεφωνα χωρις κανενα προβλημα μεχρι στιγμης!!!!!

Ευγενιος

Συνολικά την έχω πατήσει δυό φορές.
Μια με έναν μάγκα στην Αχαΐα για ενα κινητο με ΕΛΤΑ, μέσω αγγελίας στο xe.gr (το αναφερω οχι για διαφημιση, αλλα για λογους ενημέρωσης & ασφάλειας),
Και μια για ένα σκύλο, όπου τα λεφτά κατέληξαν κάπου στην Τουρκία.
Μάλιστα ο Τούρκος συνέχισε να ζητάει περισσότερα με διαφορα επιχειρηματα, παριστάνοντας στο email καποιον άλλον με αγγλικά από Google μετάφραση.
Ευτυχώς τα ποσά και στις δυο περιπτώσεις δεν ήταν μεγάλα.
Δε συνιστώ site, όπου ειδικά σε ένα όλοι λένε κατάθεση πρώτα και μετά αποστολή αν δεν εχεις συγκεντρωσει θετικές γνωμες.(Τι λες ρε μεγάλε;; Ο πρωτάρης τι μπορεί να κάνει;;).
Συνιστώ μόνο επικοινωνία μέσω email και αποστολή με κούριερ με αντικαταβολή και με έλεγχο στο προιον.
Τέλος συστήνω ένα app που υπάρχει, όπου οι διαχειρηστές παίρνουν μέρος στη διαδικασία ως εγγυητες, με δική τους μεταφορική και ως ειναι λογικό με μια προμήθεια.

Maik

Το ότι σου ζητάει αριθμό λογαριασμού iban δεν σημαίνει ότι βλέπει που μένεις ούτε μπορεί να σου κάνει τίποτε απολύτως .Αν δεν ξέρετε κάποια πράγματα μην τα δαιμονοποίητε λες και είσαστε άτομα 80 χρόνων .Απλα πράγματα .Δινεις iban και περιμένεις να εμφανιστούν τα χρήματα στον λογαριασμό σου .Αν έχεις ebanking φαίνονται επιτόπου όποτε και πας και τα τραβάς .Μετα στέλνεις το προϊόν στον αγοραστή .Απλα πραματα που το έχω κάνει πολλές φορές .2019 έχουμε και όχι 1990 .Αν δεν ξέρετε κάποια πράγματα ρωτήστε .

Maik

Γιατι πρέπει να δώσεις ραντεβου κάτω από το σπίτι σου με τον ταρίφα?Δινεις σε κάποιο κεντρικό σημείο ραντεβου για παράδοση του τηλ .Μου θυμίζετε κάτι γέρους που δεν έχουν κάρτα ανάληψης για μην τους την χακάρουν Χαχαχα και πάνε και στήνονται στις τράπεζες για μια ενημέρωση .Επιβαλετε σήμερα όλοι να έχουν ebanking στα κινητά τους και να κάνουν τις συναλλαγές από κει όπως και να ελέγχουν τα πάντα από το κινητό .17 χρόνια κάνω αγοραπωλησίες από eBay μέσω PayPal ποτέ δεν έγινε στραβή και σήμερα εχοθν γίνει ακόμα ασφαλείς η συναλλαγές .Τωρα αν ο άλλος στείλει το προϊόν επιδη του έστειλε ένα χαρτί ο αγοραστής που λέει ότι έβαλε τα χρήματα και όχι να το έχει τσεκάρει ο ίδιος στην τράπεζα του η καλύτερα στο eBaking του ε τότε είναι στοκος .

Maik

Σε χέρι χέρι συναλλαγές Ραντεβου σε κεντρικά σημεία με κόσμο όπως μέτρο και καφέ και όλα οκ .Αυτο κάνω εγώ όταν κάποιος ενδιαφέρεστε να μου αγοράσει κάτι που έχω βάλει στο Ίντερνετ .Σε ηλεκτρονικές συναλλαγές μόνο αν δεις χρήματα στον λογαριασμό σου και τα έχεις τραβήξει η μεταφέρει τότε αποστέλλεις το προϊόν .Και βέβαια ποτέ δεν δίνουμε ραντεβου στο σπίτι μας μέσα η έξω από αυτό για συναλλαγή χέρι χέρι η έλεγχο του προϊόντος .

Marios

Συμφωνώ, χέρι με χέρι συναλλαγές γίνονται άπειρες απλά ο Βλαχάκης το βοηθήθηκε λίγο (και τον έβγαλε απατεώνα πριν γίνει καν η απάτη), εννοείται ραντεβού σε κέντρο και μπορείς να ελέγξεις το αντικείμενο ακόμη και να κάνεις παζάρι αν δεν είναι όπως συμφωνήσατε.

Ελευθερια Σχιζα /Κοζανιδου

Όπως τα περιγράφεις φίλε Κώστα . Μεγάλη προσοχή . Εγώ πάλι προτιμω το χέρι χέρι συναλλαγή . Ο άλλος να ξέρει μόνο το τηλ μου και συνάντηση

Markats Develop music

Κώστα καλησπέρα. Έκανα κι εγώ το λάθος να βάλω ένα midi στην ΧΕ. Νιγηριανη απάτη!!!! Δεν θα περιγράψω γιατί θα γράφω μέχρι αύριο. Οι απειλές πολλές κ η απάντηση της ΔΗΕ μπλοκαρισμα τα σπαμ στο email κ να μην φοβάμαι κ δίνω σημασία. Δεν μπορούν να κάνουν ΤΊΠΟΤΑ!!!!! Μεγάλη προσοχή δήθεν στρατιωτικοί κλπ μιλάμε για υπαρκτά πρόσωπα των οποίων τα στοιχεία έχουν κλέψει. Αυτά καλό βράδυ.

Andrew Gl.

Πολύ καλά έκανες Κώστα.
Επίσης,
Ποια είναι αυτή η εταιρία courier που μπορείς να τσεκαρεις το αντικείμενο αν είναι σε καλή κατάσταση?

Panagiotis

Acs

KyleK

Εγώ την πάτησα έτσι με μια αγγελία, όπου ο τύπος πουλούσε ένας κινητό και συμφωνήσαμε να το στείλει με αντικαταβολή, όμως μου ζήτησε να του καταθέσω 20€ Για τα έξοδα αποστολής, ώστε να είναι ασφαλής σε περίπτωση που δεν παραλάβω. Φυσικά, μετά την κατάθεση του ποσού, δεν τον βρήκα ποτέ ξανά, και η ειρωνεία ειναι ότι το ίδιο απόγευμα έφαγε ban από το γειτονικό site. Στην περίπτωση μου, έχασα (μόνο) 20€, που δεν είναι μικρό πόσο, αλλά γλυτώσαμε τα χειρότερα, και φυσικά, πήρα ένα πολύ καλό μάθημα, γιατί μετά από δεκάδες τέτοιες συναλλαγές, τόσα χρόνια, είχα χαλαρώσει πολύ, και πίστευα ότι σε εμένα δεν υπάρχει περίπτωση να τύχει…

Χρηστος

Δλδ ολοι αυτοι δεν μπορουσαν απο ενα ιντερνετ μπανκινγκ η ενα ΑΤΜ να δουν αν εχει γινει καταθεση στον λογαριασμο τους; Αν δεν σου εχουν καταθεσει τα λεφτα δεν το κουνάς ρουπι, εκτός αν είσαι βλάκας.

ΧΡΗΣΤΟΣ

Παιδιά ακούστε κάτι… θα σας μιλήσω από εμπειρία και μόνο, μιας και ασχολούμαι πολλά χρόνια με αυτό το ”άθλημα”. Θα βρείτε εδώ λοιπόν 4 κατηγορίες ανθρώπων. Στη 1η κατηγορία είναι εκείνοι που απλά θέλουν να πουλήσουν την συσκευή τους μετά από κάποιο χρονικό διάστημα χρήσης και εκείνοι που θέλουν να αγοράσουν μια συσκευή για χρήση σε καλύτερη τιμή από το καινούργιο. με αυτούς δεν υπάρχει πρόβλημα. Είναι συνήθως αξιόπιστα άτομα, και δυστυχώς τα πιο εύκολα θύματα. 2η κατηγορία εκείνοι που κατά 99% πουλάνε. Ανικανοποίητοι σχεδόν πάντα με αυτό που έχουν και πολύ συχνά θέλουν να πάρουν κάτι άλλο ,που μετά από λίγο το ξεπουλάνε για να πάρουν κάτι άλλο. Δεν θα σκεφτούν την απάτη, συνήθως θα βρεις σε αυτούς καλές ευκαιρίες αγοράς, επειδή ίσως να την έχουν πατήσει, μάλλον δεν ειναι και εύκολο από ένα σημείο και μετά να εξαπατηθούν. Όμως το σαράκι της αλλαγής για διαφόρους λόγους ειναι το μόνο μειονέκτημά τους. 3η κατηγορία…. ΟΙ Επαγγελματίες. Πουλάνε αγοράζουν συνέχεια με σκοπό το κέρδος. Ένα πολύ καλό μεροκάματο βγαίνει πάντα . Δεν ρισκάρουν πολλά , και δεν πάνε για πολλά. Δεν θα σε κοροϊδέψουν σχεδόν ποτέ. μπορεί να καταφέρουν να σου παύουν κάτι πολύ φτηνά αλλά όχι με απάτη. Ένα… Συνέχεια »

Vendetta

Πλάκα πλάκα με όλα αυτά που έχω διαβάσει δεν βλέπω να μπαίνω στη διαδικασία να πουλήσω ή να αγοράσω κάτι μεταχειρισμένο. Κρίμα!!! Λόγω των απατεώνων να χαλάει όλη αυτή η αγοραπωλησία που έχει πολλά θετικά!!!
Ήθελα να αγοράσω έναν μεταχειρισμένο ευρυγώνιο φακό για μία κάμερα cannon που έχω…

Manolis

για φακο για καμερα δεν θα χεις προβλημα.απλα πας βλεπεις αν εχει γρατζουνιες η ραγισμα η οθονη αυτο ειναι το βασικο,και το παιρνεις.πηρα ενα 17 50 απο ενα παιδι σε ενα αλλο φορουμ και δεν υπηρχε προβλημα με τον φακο.στους φακους για καμερες δυσκολο να τη πατησεις .

tolis

Προσπαθώ να πουλήσω μια συσκευή αρκετά μεγάλης αξίας μέσω ebay αυτή την περίοδο. Ο υποψήφιος αγοραστής είναι από Αγγλία και μου ζήτησε, για να εξασφαλίσει ότι ειναι το κινητό που ψαχνει (European Version) , να του στείλω μια φώτο που να φαίνεται το. Serial Number της συσκευής και το IMEI. Εκ πρώτης δεν μου φαίνεται ύποπτο αυτό, αλλά θα ήθελα αν κάποιος έχει περισσότερες γνώσεις σχετικά, να με ενημερώσει αν κινδυνεύω από κάτι, στέλνοντας αυτά τα στοιχεία.

Cryptoman

Δεν στέλνεις τίποτα. κάνε μόνο screenshot πότε λήγει η εγγύηση…

Cryptoman

Συμπέρασμα: Κώστα, πουλάς το κιντό σου σε γνωστούς, ώστε αν κάτι πάει λάθος θα κυνηγάνε εσένα 😛 (χαχαχα). Πέρα από την πλάκα τι κινητό είναι πόσο το πουλάς και σε πληρώνω σε κρύπτο . (ποιο ασφαλείς)

Τόλης

Το ίδιο συμβαίνει και μένα χθες. Είχα μια αγγελία για κινητό προς πώληση και με καλεί το απόγευμα ένας Μιχάλης γύρω στα 40 φεύγα ότι ενδιαφέρεται για το κινητό. Αφού μου ζήτησε μερικές φωτογραφίες από το κινητό συμφώνησε στην τιμή που είχα στην αγγελία και μου λέει θα σε κάνω κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό…. του λέω ότι αυτό δεν γίνεται και επέμενε ότι το άτομο που θα παραλάβει δεν θα έχει λεφτά μαζί.μετα απο λίγο σκέψη τελικά λέω οκ θα γίνει έτσι και του δίνω τον τραπεζικό λογαριασμό αλλά επειδή δούλευα παλιά δε κούριερ εταιρεία είχα και έναν άσσο στο μανίκι. Το πρωί στις 11 τον καλό και μου λέει θα σε καταθέσω τα λεφτά και θα πας να στείλεις το κινητό στην acs Μενιδίου.μου στέλνει το έμβασμα που ήταν η τρίτη σελίδα από 3 σελίδες γενικά και ήταν από attica bank. Πάω και εγώ στην acs που είχα κοντά και τους λέω τι γίνεται για δικιά μου τύχη ένα παλικάρι με είπε το δέμα να μείνει κρατημένο μέχρι να τους πάρω τηλέφωνο και να τους πω να το δώσουν γιατί κάτι τέτοιο κάναμε στην δικιά μας κούριερ. Πάει την άλλη μέρα έναένας από Ραδιοταξί να το παραλάβει και τρώει… Συνέχεια »

Λεωνίδας

Αγαπητοί φίλοι, ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ σε αγγελίες πώλησης κινητών τηλεφώνων. Μια ματιά να ρίξετε σε γνωστη εφημεριδα αγγελίων πχ στα samsung, θα καταλάβετε ότι κάτι δεν πάει καλά…Δεν γίνεται ενας πωλητής με το ίδιο νούμερο επικοινωνίας να δηλώνει διαφορετικές περιοχές! Επίσης, πανομοιότυπα κείμενα αγγελιών, με διαφορετικά νούμερα επικοινωνίας, εξωπραγματικές χαμηλές τιμές,ή αν ακόυσετε στο τηλέφωνο περίεργες ιστορίες και μπερδεμένα πράγματα, είναι δείγματα απατεωνιάς.Επικοινώνησα με την εφημερίδα και μου είπαν πάνω κάτω ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι κι ότι ενημερώνουν συνεχώς με ανακοινώσεις τους αναγνώστες. Η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι πέρσι μου κίνησε το ενδιαφέρον ένα samsung…Ο “πωλητής” ευγενικός με προφορά Ροδίτικη ή ελαφρώς Κυπριακή. Κάτι περίεργα μου ‘λέγε πέρσι ότι το χει μαζί του το κινητό αλλά είναι εκτός Αθήνας και να δούμε με ποιόν τρόπο να το στείλει κλπ….Εννοείται αρνήθηκα γιατί μου ‘λεγε περίεργα πράγματα και ήθελε να γίνει μόνο με τον τρόπο που αυτός πρότεινε. Φέτος πήρα τηλ. πάλι για ένα τηλ. που ενδιαφερόμουν και είμαι σίγουρος ότι ήταν η ίδια φωνή! Πάλι άρχισε τις περίεργες ιστορίες! Δυστυχώς δεν έχω αποδείξεις. Ενδείξεις μόνο. Απλά ΠΡΟΣΟΧΗ σε όλους.

Λευτέρης

οκ ωραία όλα αυτά.. αν κάποιος την πατήσει τι κάνει? ιδίως στην ιστορία με το ταξί και το έμβασμα.

SALVERIO SALVATORE

ΑΝ ΔΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΙΒΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗΝ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3: Διέρρευσε η ημερομηνία λανσαρίσματος

Πολλές φήμες έχουν κυκλοφορήσει για τα επερχόμενα αναδιπλούμενα της vivo, μεταξύ των οποίων κι ότι το λανσάρισμα θα γίνει στο τέλος του μήνα.

Smartphones ASUS Asus ZenFone

Asus Zenfone 11 Ultra: SD 8 Gen 3 και σύστημα τριπλής κάμερας για πρώτη φορά από το 2021

Το Asus Zenfone 11 Ultra έκανε το επίσημο ντεμπούτο του σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή κατεύθυνσης για την κύρια σειρά Zenfone της εταιρείας.