Η εταιρεία που σχεδίασε την κάμερα του Nokia 9 PureView αποχωρεί από την αγορά των smartphones

, Η εταιρεία που σχεδίασε την κάμερα του Nokia 9 PureView αποχωρεί από την αγορά των smartphones

Το Nokia 9 PureView ήταν μία από τις πιο αμφιλεγόμενες συσκευές του περασμένου έτους, όχι μόνο για τη χρήση του Snapdragon 845 σε flagship του 2019 αλλά και για το περίεργο, πενταπλό σύστημα κάμερας που διέθετε. Πίσω από αυτόν τον τρελό σχεδιασμό της κάμερας ήταν η εταιρεία Light, η οποία φαίνεται να απομακρύνεται από την αγορά των smartphones.

Η εταιρεία, απατώντας σε σχετικό ερώτημα της ιστοσελίδας Android Authority, επιβεβαίωσε τις φήμες πως δεν ασχολείται πλέον με την αγορά των smartphone. Ο λόγος, πέραν της μη επιτυχημένης της εισόδου, είναι η ενασχόληση της με την αγορά της αυτόνομης οδήγησης, με την προηγμένη τεχνολογία που διαθέτει η εταιρεία για τον υπολογισμό του βάθους μέσω των καμερών της να μπορεί να αξιοποιηθεί πολύ καλύτερα σε αυτό τον τομέα.

Αυτό σημαίνει πως το επερχόμενο Nokia 9.3 PureView δε θα διαθέτη κάποιον τρελό σχεδιασμό στην κάμερα. Η HMD Global φαίνεται να ψάχνει νέο συνεργάτη για την ανάπτυξη των φωτογραφικών δυνατοτήτων των συσκευών της. Ίσως το όνομα PureView και το όνομα της Zeiss να φαίνονται εντυπωσιακά, ωστόσο η εταιρεία ίσως πρέπει να στραφεί σε κατασκευαστή με μεγαλύτερη εμπειρία, όπως η Huawei με τη Leica.

Να θυμίσουμε πως το 2019 και η Xiaomi συνεργάστηκε με τη Light για την ανάπτυξη καμερών για smartphones, αν και δεν είδαμε ποτέ κάποιο αποτέλεσμα της εν λόγω συνεργασίας. Επίσης, η Sony ήταν ένα ακόμα όνομα που βρέθηκε σε συζητήσεις με τη Light, όχι όμως για την ανάπτυξη κάποιου τηλεφώνου, παρά την προώθηση των δικών της αισθητήρων στη Light.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gadgetfreak

Η light είχε μια καλή ιδέα με την χρήση hardware ως προς εξάλειψη διαφόρων “προβληματων” ( όχι κυριολεκτικά προβλήματα αλλά τα conventional limitations ας πούμε την παραδοσιακής φωτογραφίας) αλλά ήταν αργή η κάμερα της και δεν είχε καταπληκτικά αποτελέσματα σε συνδυασμό του ότι ήταν αρκετά proprietary όλη η διαδικασία και η επεξεργασία σε υπολογιστή ήταν δύσκολη δεν πήγε. Αλλά οι κάμερες και τα κινητά έχουν πάει πολυ μπροστά με το computational photography που ένα σύστημα με πολλούς φακούς είναι πλέον παρωχημένο και δεν έχει λόγο ύπαρξης δυστυχώς. (εγώ ψηνόμουν να την πάρω την κάμερα τους αλλά δε πέτυχε).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.