Η Google απενεργοποιεί την αστροφωτογραφία με ultrawide φακό στα νέα Pixel

Google, Η Google απενεργοποιεί την αστροφωτογραφία με ultrawide φακό στα νέα Pixel

Σε μία περίεργη κίνηση προχώρησε η Google, καθώς απενεργοποιεί τη δυνατότητα αστροφωτογραφίας με αισθητήρα ultrawide στα νέα Pixel. Με την έκδοση Google Camera 8.1 η εταιρεία απενεργοποιεί την εν λόγω λειτουργία, χωρίς να μας δίνει κάποια σχετική εξήγηση στο γιατί πήρε αυτή την απόφαση.

Μέχρι σήμερα, οι χρήστες των Pixel 5 και Pixel 4a 5G μπορούσαν να διαλέξουν μεταξύ 0.6x (ultrawide), 1x και 2x όταν είχαν ενεργοποιημένη τη λειτουργία για αστροφωτογραφία. Όμως, πλέον οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο τις επιλογές 1x ή 2x για astrophotography, κάτι που η ίδια η Google είχε διαφημίσει ως βασικό χαρακτηριστικό των νέων συσκευών.

Google, Η Google απενεργοποιεί την αστροφωτογραφία με ultrawide φακό στα νέα Pixel

Μάλιστα, η Google ανανέωσε την ιστοσελίδα υποστήριξης της λειτουργίας και επισημαίνει πως η αστροφωτογραφία λειτουργεί μόνο σε συνθήκες zoom ίσες ή μεγαλύτερες του 1x. Οι χρήστες Pixel 5 και 4a 5G μπορούν να χρησιμοποιούν κανονικά τον ultrawide φακό τους για νυχτερινές λήψεις.

Η ιστοσελίδα 9to5Google σημειώνει πως οι χρήστες μπορούν να επιστρέψουν στην έκδοση 7.6 της Google Camera και να έχουν κανονικά όλες τις λειτουργίες. Να σημειωθεί ότι με αυτή την έκδοση κυκλοφόρησαν οι συσκευές.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.