Η Google φέρνει τις φθηνές συσκευές Android One και στις ΗΠΑ

Το Android One είναι μια πρωτοβουλία της Google για μια σειρά smartphone χαμηλού κόστους για τις αναπτυσσόμενες αγορές, τα οποία θα είναι απαλλαγμένα από το bloatware που συνήθως υπάρχει σε αυτό το επίπεδο τιμών.

Οι Android One συσκευές κατασκευάζονται συνήθως από μικρές εταιρείες όπως την Micromax, Cherry και QMobile. Με τον καιρό οι συσκευές αυτές έγιναν πιο δημοφιλείς και εξαπλώθηκαν παραπέρα από την Ινδία, σε μέρη της Αφρικής, την Τουρκία, Ισπανία και Πορτογαλία.

Τώρα οι πηγές κάνουν λόγο ότι η Google θα αρχίσει να σχεδιάζει από μόνη της Android One smartphones για την αγορά των ΗΠΑ. Ο κατασκευαστής θα είναι η LG, ωστόσο υπάρχουν και άλλες διαθέσιμες επιλογές. Οι νέες συσκευές Android One θα είναι έτοιμες για κυκλοφορία στα μέσα του 2017, πιθανότερα στο τέλος του δεύτερου τριμήνου. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες.

H Google εισήλθε δυναμικά στην αγορά των high-end συσκευών με το Google Pixel. Ωστόσο στο άλλο άκρο δεν τα πήγαινε πολύ καλά, με πολλούς να πιστεύουν ότι η Google ήθελε να σταματήσει το πρόγραμμα Android One. Οι φήμες φαίνεται διαψεύστηκαν, αφού το άνοιγμα του Android One στις ΗΠΑ θα δώσει νέα πνοή στο πρόγραμμα.

Android One USA smartphones google brings budget, Η Google φέρνει τις φθηνές συσκευές Android One και στις ΗΠΑ

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
James

Πολύ θετική είδηση. Σχετικά φθηνές συσκευές με αξιοπρεπή υποστήριξη. Αν κατασκευάζονται από LG ίσως τις δούμε και σε παγκόσμια κυκλοφορία.

orion28

Υπάρχει κάποια συσκευή Android One, στην ελληνική αγορά;

Gvirginia

@orion28
Διάβασα σε άρθρο ότι η DIVITEC εισάγει επίσημα (αντιπρόσωπος) δύο συσκευές Android One της General Mobile, το 4G Android One (720p Snapdragon -SD- 410) και το 5Plus Android One (1080p SD617 ~300€).
Επίσης η General Mobile είχα ανακοινώσει προ τριμήνου ότι θα φέρει και ένα άλλο μοντέλο το GM 5 (720p SD410). Υπάρχει σχετικό άρθρο στο techblog.

Το θέμα είναι ότι δε βρήκα κάποιο κατάστημα να τα πουλάει, ίσως τα αγοράζεις απευθείας από την Divitec. Αλλά στη σελίδα της, ενώ έχει ως επιλογή τα κινητά της General Mobile, δε μπορείς να δεις τα μοντέλα (λευκή σελίδα, λες και δεν υπάρχουν).

Ίσως να πρέπει να επικοινωνήσεις μαζί τους αν ενδιαφέρεσαι.
Σε διπλανό forum έχει φτιάξει θέμα ένας αγοραστής του GM 5Plus (με φωτογραφίες της συσκευής εξωτερικά, εν ώρα λειτουργίας και της κάμεράς του)

orion28

@Gvirginia: Σ’ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.