Η Huawei ετοιμάζει foldable smartphone εμπνευσμένο από το Samsung Galaxy Fold;

, Η Huawei ετοιμάζει foldable smartphone εμπνευσμένο από το Samsung Galaxy Fold;

Μπορεί η Huawei να έχει εντυπωσιάσει το κοινό με την εμφάνιση του Huawei Mate Xs, όμως οι κριτικές δείχνουν πως αυτός ο σχεδιασμός με την εύκαμπτη οθόνη προς τα έξω είναι αρκετά επικίνδυνος. Κυρίως γιατί οι οθόνες που χρησιμοποιούν οι εταιρείες είναι πλαστικές και χωρίς καμία προστασία, οπότε καταλαβαίνει κανείς πως είναι δύσκολο κάποιος να αποφύγει τις γρατζουνιές στο Mate Xs, ακόμα και με προσεκτική χρήση.

Στην δημοσιότητα ήρθε μία νέα καταχώρηση ευρεσιτεχνίας της Huawei για ένα foldable smartphone, η οποία μας φαίνεται αρκετά οικεία. Αυτό γιατί ο σχεδιασμός μοιάζει έντονα με το Galaxy Fold της Samsung, με την εύκαμπτη οθόνη να βρίσκεται στο εσωτερικό της συσκευής και μία δεύτερη, κανονική οθόνη να βρίσκεται στο εξωτερικό μέρος.

Υπάρχουν όμως και κάποιες διαφορές. Η Huawei δεν κάνει χρήση κάποιου notch ή punch-hole για τη selfie κάμερα στην εσωτερική οθόνη, δίνοντας έτσι μεγαλύτερη επιφάνεια χρήσης. Οι τέσσερις κάμερες βρίσκονται στο εξωτερικό της συσκευής, μία εκ των οποίων φαίνεται να είναι περισκοπικός φακός, δίπλα ακριβώς από την εξωτερική οθόνη.

Αυτό σημαίνει πως οι κύριες κάμερες χρησιμοποιούνται και ως μπροστινές κάμερες. Οπότε, για τις selfie λήψεις, θα πρέπει κάποιος να έχει κλειστή τη συσκευή και να χρησιμοποιήσει την εξωτερική οθόνη. Μία ακόμη λεπτομέρεια είναι το πάχος της συσκευής, το οποίο φαίνεται σημαντικά αυξημένο σε σχέση με το Mate Xs, κάτι που λογικά με τη χρήση δύο οθονών η εταιρεία δε μπορεί να αποφύγει.

Φαίνεται πως η πρακτικότητα του Galaxy Fold είναι αυτή που κερδίζει, προς το παρόν, την ομορφιά του Mate Xs. Η παραπάνω ευρεσιτεχνία καταχωρήθηκε στις 12 Ιουλίου του 2019 και δημοσιοποιήθηκε στις 28 Απριλίου του 2020, οπότε μπορεί όντως να είναι η πρώτη μας ματιά στο επερχόμενο μοντέλο της εταιρείας.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Είναι πολύ λογικό να πάει σε αυτόν τον σχεδιασμό. Για να δούμε……

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.