Η Huawei βρήκε τρόπο να απαλλαγεί από το notch στην οθόνη;

huawei καταργεί notch οθόνη, Η Huawei βρήκε τρόπο να απαλλαγεί από το notch στην οθόνη;

Η Huawei πιθανόν να ετοιμάζει κάτι το οποίο θα κάνει πολλούς χρήστες των smartphone χαρούμενους, μιας και φαίνεται να καταργεί το notch, αντικαθιστώντας το με κάτι πιο διακριτικό και λιγότερο ενοχλητικό, σύμφωνα με τα σχέδια της ίδιας της εταιρείας.

Σύμφωνα με σχέδια τα οποία αποκάλυψε το ETNews, η Huawei δε θα έχει πια notch στην οθόνη των smartphone της αλλά μια οπή που θα φιλοξενεί μόνο τη selfie κάμερα σε LCD οθόνη των 6.39 ιντσών, με την εταιρεία να την παρουσιάζει στην αγορά το τέταρτο τρίμηνο του 2018 και εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο, θα είναι μια κίνηση που θα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η οπή στην οποία θα τοποθετηθεί η selfie κάμερα, θα αυξήσει την αναλογία οθόνης-συσκευής κατά πολύ μιας και η οθόνη θα περιβάλλει την εμπρόσθια κάμερα, θυμίζοντας σε μεγάλο ποσοστό το σχεδιασμό του Essential Phone. Πολλοί θα πουν ότι η οθόνη της φημολογούμενης συσκευής θα είναι ίδια στο σχεδιασμό με του Essential Phone, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε πως θα υλοποιηθεί αυτή η ιδέα.

Τα σχέδια δείχνουν ότι η selfie κάμερα θα είναι τοποθετημένη σε στρογγυλή οπή, με το ακουστικό και τους αισθητήρες να είναι τοποθετημένα στο πάνω μέρος της συσκευής σε ένα πολύ μικρό bezel, κάνοντας την εμφάνιση του smartphone πιο ελκυστική συγκριτικά με αυτή του notch με τη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα.

Το ETNews δεν αναφέρει ποιά θα είναι η συσκευή με αυτόν το σχεδιασμό και μένει να δούμε εαν κάποιο από τα επόμενα smartphone της σειράς Mate, θα εμφανιστεί με οθόνη που θα βασίζεται στα σχέδια που διέρρευσαν.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ευάγγελος

Εκεί που λες πως οι στρογγυλεμένες γωνίες, η αναλογία 18:9 και το notch είναι αντιαισθητικα, ξαφνικά σκάει αυτό. Πραγματικά ελπίζω να μην υλοποιηθεί ποτέ αυτή η ιδέα αλλιώς με βλέπω να μην αγοράσω ποτέ ξανά smartphone μέχρι να ξεθωριάσουν αυτές οι τάσεις.

Greg

Μα έτσι δεν είναι το Essential phone?
Απλώς η κάμερα δεν είναι τόσο στρογγυλή.
Όλα αυτά για μένα ειναι η ενδιάμεση στάση για το κινητό “όλο οθόνη” που ήδη βλέπουμε μοντέλα (vivo nex) να το πλησιάζουν. Μέχρι τότε μια χαρουλα το bezel πάνω κάτω πάρα τα ημίμετρα.

alxgiann

Ας αγοράσουν κανένα xiaomi ή meizu για να “δουν” το πως γίνεται να έχεις συσκευές χωρίς notch. Έλεος πια ακόμα και τα παιδιά έχουν καταλάβει ότι αυτό το έκτρωμα υπάρχει μόνο επειδή το έχει και η apple. Μόλις το αφήσει, θα εξαφανιστεί από παντού. Σε όλα τα poll ο κόσμος το αποδοκιμάζει μαζικά.

NikosAr

Μπα θα αφήσει τη μόδα….?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.