Η MediaTek ανακοίνωσε το οικονομικό 5G SoC Dimensity 720

, Η MediaTek ανακοίνωσε το οικονομικό 5G SoC Dimensity 720

H MediaTek έχει μπει δυναμικά στο παιχνίδι του 5G, προσφέροντας ήδη SoC με ενσωματωμένο 5G modem, αν και κυρίως για την high-end κατηγορία. Σήμερα η εταιρεία ανακοίνωσε το πρώτο SoC της σειράς Dimensity 700, το οποίο αναμένεται αρκετά οικονομικό.

Το Dimensity 720 είναι κατασκευασμένο με τη μέθοδο των 7nm, με τους οκτώ πυρήνες του να αποτελούνται από δύο πυρήνες Cortex-A76 και έξι Cortex-A55, ενώ η Mali-G57 αναλαμβάνει το ρόλο της GPU. To chipset μπορεί να υποστηρίξει RAM τεχνολογίας LPDDR4X και μνήμη έως και UFS 2.1. Το modem του SoC υποστηρίζει sub-6GHz, με την εταιρεία να υπολογίζει στην τεχνολογία 5G UltraSave για λιγότερη κατανάλωση ενέργειας.

Εκτός των παραπάνω, το SoC μπορεί να υποστηρίξει οθόνες με ρυθμό ανανέωσης 90Hz και υποστήριξη HDR10+, Bluetooth 5.1, κάμερα 64MP ή διπλή κάμερα με συνδυασμούς έως 20MP και 16MP αισθητήρων, με υποστήριξη λήψης βίντεο ανάλυσης 4K. Το Dimensity 720 αναμένεται να τροφοδοτεί οικονομικές 5G συσκευές, οπότε αναμένουμε τις τιμές των εκάστοτε συσκευών γύρω στα 200 ευρώ.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.