Η MediaTek ετοιμάζει τους Helio P80/P90 με βελτιωμένες επιδόσεις

mediatek helio p80 p90 βελτιωμένες επιδόσεις, Η MediaTek ετοιμάζει τους Helio P80/P90 με βελτιωμένες επιδόσεις

Η MediaTek φαίνεται να ετοιμάζει τους Helio P80/P90 σαν τους “διαδόχους” του P60 ο οποίος έφερε μια σχετικά δυνατή CPU με ξεχωριστό AI επεξεργαστή στην αγορά των mid-range smartphone.

Οι πληροφορίες προέρχονται από το WinFuture και το δημοσιογράφο Roland Quandt να δηλώνει πως οι Helio P80 και P90 από τη MediaTek βρίσκονται σε διαδικασία ανάπτυξης, προσθέτοντας πως η Oppo θα είναι μια από τους πρώτους κατασκευαστές που θα χρησιμοποιήσει αυτούς τους επεξεργαστές, κάτι το οποίο είχε γίνει και στην κυκλοφορία του Helio P60.

Μια από τις πρώτες αλλαγές που αναμένεται να φέρουν οι νέοι επεξεργαστές είναι η μετάβαση από τους Cortex-A73 και Cortex-A53 στους Cortex-A75/A76 και Cortex-A55 και το αν θα διατηρηθεί η διάταξη 4+4, με τέσσερις ισχυρούς και τέσσερις λιγότερο ισχυρούς πυρήνες, ή θα υπάρξει κάποια αλλαγή. Πρέπει να τονίσουμε πως ο Qualcomm Snapdragon 710 προχώρησε σε αλλαγή της διάταξης των πυρήνων μιας και διαθέτει δύο ισχυρούς πυρήνες και έξι λιγότερο ισχυρούς και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν η MediaTek θα ακολουθήσει αυτό το μοτίβο.

Αυτό που αναμένεται να υπάρχει σε αυτούς τους επεξεργαστές είναι η διατήρηση ή αναβάθμιση της APU (AI processing unit) που υπήρχε στο Helio P60 μιας και αυτό ήταν ο κυριότερος λόγος στις πωλήσεις του, φέρνοντας AI δυνατότητες στα mid-range smartphone. Αλλαγές ενδέχεται να γίνουν και στον τομέα των γραφικών, μιας και πιστεύεται πως θα υπάρξει μετάβαση από τη Mali-G72 MP3 GPU, η οποία ήταν πολύ ανταγωνιστική σε σύγκριση με τα Samsung smartphone με επεξεργαστή τον Exynos 7885, στη Mali-G76 GPU για ακόμα καλύτερες επιδόσεις στα γραφικά των smartphone.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.