Η Microsoft τερματίζει την υποστήριξη της εφαρμογής Cortana για iOS και Android

, Η Microsoft τερματίζει την υποστήριξη της εφαρμογής Cortana για iOS και Android

Στον πόλεμο των ψηφιακών βοηθών στα smartphones η Google και η Apple έχουν το πάνω χέρι στα λειτουργικά τους συστήματα, Android και iOS αντίστοιχα, καθώς είναι και αυτές που τα αναπτύσσουν. Πολλές εταιρείες έχουν προσπαθήσει να προσφέρουν εναλλακτικές, αλλά δυστυχώς καμία δε μπόρεσε να εδραιωθεί στο χώρο.

Μία από αυτές είναι και η Microsoft, η οποία αν και προσπάθησε αρκετά να ανταγωνιστεί τις Google Assistant και Siri για αρκετά χρόνια, τόσο στο δικό της mobile λειτουργικό, Windows 10 Mobile, όσο με την κυκλοφορία της Cortana ως εφαρμογή σε Android και iOS. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αρχικά, στις 21 Σεπτεμβρίου, θα σταματήσει η υποστήριξη για ενσωμάτωση δυνατοτήτων στη ψηφιακή βοηθό από τρίτους προγραμματιστές, με το οριστικό τέλος υποστήριξης των mobile εφαρμογών στις αρχές του 2021.

Όπως σημειώνει η εταιρεία, το να υπάρχει ξεχωριστή εφαρμογή δεν ωφελεί σε τίποτα τους καταναλωτές, αφού μπορούν να χρησιμοποιούν την Cortana στα Windows 10, αλλά και σε mobile εφαρμογές, μέσω της ενσωμάτωσης της στα apps Outlook και Teams. Όμως, η εταιρεία δε σταματάει εκεί, καθώς ανακοίνωσε και το τέλος της υποστήριξης της Cortana για το έξυπνο ηχείο Harman Kardon Invoke τον Ιανουάριο του 2021, καθώς βάση τα στατιστικά της εταιρείας, οι χρήστες δεν έκαναν χρήση των έξυπνων λειτουργιών του ηχείου, με τη χρήση του να περιορίζεται στην ακρόαση μουσικής.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS iPhone

iOS 18: Όλα τα νέα για την εφαρμογή Αριθμομηχανή

Η Apple, με το iOS 18, θα αναβαθμίσει αξιοσημείωτα την εφαρμογή Αριθμομηχανή και ετοιμάζει σημαντική ενοποίηση με την εφαρμογή Σημειώσεις.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 9 Pro: Εικόνες το δείχνουν σε τέσσερα χρώματα και από όλες τις γωνίες

Η επόμενη εκδήλωση της Google για την παρουσίαση νέων προϊόντων έχει οριστεί για τις 13 Αυγούστου στη 1 μ.μ. ET.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X8 Ultra: Έρχεται λεπτό και με εξαιρετικά μεγάλη μπαταρία

Η Oppo ετοιμάζει ήδη για το Find X8 Ultra, το οποίο θα είναι πιο λεπτό από τον προκάτοχό του, αλλά θα φέρει σημαντική βελτίωση στη μπαταρία.

Gear Google Pixel

Google Pixel Buds Pro 2: Δείτε τα ακουστικά και στα τέσσερα χρώματα

Πληροφορίες για τα Pixel Buds Pro 2 της Google διέρρευσαν τις τελευταίες ώρες, δίνοντάς μας την ευκαιρία να τα απολαύσουμε σε όλα τα χρώματα.