Η OnePlus εξηγεί γιατί το OxygenOS 11 μοιάζει τόσο με το One UI

, Η OnePlus εξηγεί γιατί το OxygenOS 11 μοιάζει τόσο με το One UI

Με την αποκάλυψη του HydrogenOS 11, αρκετοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν αν οι αλλαγές στο σχεδιασμό της κινεζικής έκδοσης του OxygenOS θα επηρεάσουν και το global λειτουργικό σύστημα. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι πως ναι, με τη OnePlus να φεύγει πλέον από την παραδοσιακή του προσέγγιση του Android, δηλαδή όσο πιο κοντά στο stock γίνεται, αλλά να πηγαίνει πιο πολύ προς Samsung μεριά.

Η OnePlus θέλησε να δώσει μία εξήγηση για την παραπάνω αλλαγή, την οποία είχαμε ακούσει ξανά βέβαια από τη Samsung έναν χρόνο πριν. Σύμφωνα με το post της εταιρείας στο επίσημο forum της, το stock Android είναι μία καλή αρχή, αλλά μπορούν να γίνουν πολλές αλλαγές ώστε να βελτιστοποιηθεί η εμπειρία των χρηστών. Όπως και η Samsung, η εταιρεία πλέον θα χρησιμοποιεί μεγαλύτερες επικεφαλίδες στο πάνω μέρος, ενώ θα υπάρχει και ένα κενό μεταξύ της επικεφαλίδας και του χώρου αλληλεπίδρασης της εφαρμογής, ώστε να μπορούν οι χρήστες να χειρίζονται τις συσκευές τους με το ένα χέρι.

, Η OnePlus εξηγεί γιατί το OxygenOS 11 μοιάζει τόσο με το One UI

Όπως εξηγεί οι εταιρεία, το ανασχεδιασμένο UI δημιουργήθηκε μετά από δοκιμές που πραγματοποίησε η εταιρεία, ώστε να προσδιορίσει το καλύτερο μέγεθος της επικεφαλίδας. Από αυτές τις δοκιμές, το 65% των ατόμων προτιμά ελαφρώς μικρότερες επικεφαλίδες. Επίσης, το 80% των χρηστών προτίμησαν τους τίτλους των εφαρμογών που περιείχαν και υπότιτλους στο κάτω μέρος. Οπότε, μετά από τις εν λόγω δοκιμές, η εταιρεία αποφάσισε πως έπρεπε να κάνει δραστικές αλλαγές.

, Η OnePlus εξηγεί γιατί το OxygenOS 11 μοιάζει τόσο με το One UI

Αν η παραπάνω εξήγηση πείθει τους χρήστες οι όχι, είναι κάτι που θα το δούμε μέσα στους επόμενους μήνες. Πάντως, η ομοιότητα του OxygenOS 11 με το One UI της Samsung μόνο τυχαία δε μπορεί να χαρακτηριστεί, αν και όντως για χρήση με το ένα χέρι ίσως είναι η καλύτερη δυνατή λύση σε τόσο μεγάλες συσκευές. Βέβαια, η Samsung παρουσίασε το One UI μετά από ένα αρκετά κακό TouchWiz, οπότε δε γνωρίζουμε κατά πόσο θα είναι ευχάριστη η μετάβαση για τους χρήστες ενός ήδη άριστου λειτουργικού.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannogeorge

Αν μου έλεγαν ότι είναι ανασχεδιασμός του One UI από την Samsung θα το πίστευα

leanton

Μετά το Touch Wiz υπήρξε το καλύτερο Samsung Experience για να καταλήξουμε στο εξαιρετικό One UI.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Smartphones OnePlus OnePlus Nord

OnePlus Nord CE4: Εκπληκτικά τα specs του mid-range – Tσιπ SD 7 Gen 3 και μπαταρία 5,500mAh

Οι συσκευές Nord CE είναι πολύ δημοφιλείς στην οικογένεια OnePlus αλλά οι αναβαθμίσεις που γίνονται από γενιά σε γενιά είναι περιορισμένες.

Smartphones OnePlus

OnePlus 13: Με ultrasonic fingerprint sensor, SD 8 Gen 4 και νέα σχεδίαση

To OnePlus 12, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την εταιρεία, έχει διατηρήσει τη σχεδιαστική γλώσσα του προκατόχου του, OnePlus 11.

Gear OnePlus Wear OS

OnePlus Watch 2: Υπόσχεται ότι θα λειτουργεί έως και 100 ώρες με μία μόνο φόρτιση

Μετά την αποτυχία του original OnePlus Watch, η εταιρεία είναι έτοιμη για την επιστροφή της στην αγορά smartwatch με το OnePlus Watch 2.