Η Samsung αλλάζει στρατηγική και φέρνει flagship χαρακτηριστικά στα mid-range smartphone

samsung αλλαγή στρατηγική mid-range smartphone, Η Samsung αλλάζει στρατηγική και φέρνει flagship χαρακτηριστικά στα mid-range smartphone

Η Samsung μπορεί να πηγαίνει πολύ καλά στην αγορά των flagship smartphone αλλά εκεί που η κατάσταση είναι δύσκολη, είναι η mid-range κατηγορία. Οι κατασκευαστές από την Κίνα προσφέρουν πολύ αξιόπιστες λύσεις σε χαμηλές τιμές, και τη Samsung να φέρνει flagship χαρακτηριστικά στα mid-range smartphone για να γίνει πιο ανταγωνιστική.

Ο CEO του τμήματος Κινητής Τηλεφωνίας της Samsung, DJ Koh, επιβεβαίωσε πως η Samsung αλλάζει τη στρατηγική της για τα mid-range smartphone, εφοδιάζοντάς τα με περισσότερη τεχνολογία και χαρακτηριστικά, για να προσελκύσει τους καταναλωτές που δε μπορούν να ανταποκριθούν στην αγορά των ναυαρχίδων της εταιρείας.

Η στρατηγική της Samsung αναμένεται να αλλάξει κατά τον τρόπο που λειτουργούν οι Κινέζοι ανταγωνιστές, οι οποίοι διαθέτουν πολύ πιο οικονομικές συσκευές με τεχνικά χαρακτηριστικά καλύτερα των mid-range smartphone των Νοτιοκορεατών. Με αυτόν τον τρόπο, οι άλλοι κατασκευαστές έχουν μειώσει το μερίδιο αγοράς της Samsung σε αγορές όπως η Ινδία, με τους καταναλωτές να αγοράζουν συσκευές με καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά σε χαμηλότερες τιμές.

O DJ Koh αναφέρει πως η αλλαγή της στρατηγικής θα γίνει στις mid-range συσκευές όπως αυτές της σειράς “A”, τις οποίες προτιμούν κυρίως καταναλωτές που ανήκουν στη γενιά των millennials. Αυτό που πρόκειται να κάνει η Samsung είναι όχι μόνο να φέρνει νέα χαρακτηριστικά στα flagship smartphone, αλλά πρώτα να φέρει ορισμένα από τα high-end χαρακτηριστικά που υπάρχουν ήδη στις σειρές “S” και “Note” στα mid-range smartphone, με την πρώτη από αυτές τις συσκευές να κυκλοφορεί αργότερα μέσα στο 2018.

Τέλος, αναφέρθηκε πως το κυριο ενδιαφέρον της είναι οι millennials που δε μπορούν να αγοράσουν κάποιο flagship Samsung smartphone και για αυτό το λόγο πρόκειται να γίνει αυτή η διαφοροποίηση στη στρατηγική της εταιρείας, η οποία δεν αποκλείεται να κυκλοφορήσει τέτοιες συσκευές παραπάνω από μια φορά το χρόνο, έτσι ώστε να ανακτήσει το χαμένο έδαφος από τους ανταγωνιστές της.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νικος

Η μονη στρατηγικη που πρεπει να αλλαξει η Samsung ειναι οι τιμες των κινητων της στη μεσαια κατηγορια…Πολυ ακριβα κινητα για αυτα που προσφερουν οι σειρες A αλλα και J

Vaskor

.. και εκεί που ήταν κάπως προσιτά αυτά τα κινητά, τώρα θα έχουν τιμή ναυαρχίδας…

VG

Κυνηγάτε τώρα τα honor 10 και τα Pocophones !!! χαχα Τώρα που έφτιαξαν και οι κάμερες άντε πιασ’ τους Samsung !!!

George

Λογική η αλλαγή στρατηγικής από την Samsung, καθώς ναι μέν έχει κορυφαία high end μοντέλα, αλλά τα mid range μοντέλα της έχουν ξεπεραστεί από άλλους κατασκευαστές (βλέπε Xiaomi-Huawei). Το γεγονός αυτό το είδα ο ίδιος μπροστά στα μάτια μου. Γνωστός μου αγόρασε το Samsung Galaxy A6 plus από το skroutz με 290 ευρώ. Και όμως… Σε σχέση με το δικό μου που είναι το xiaomi redmi note 5, που κοστίζει 200 μόλις ευρώ, δηλαδή είναι
και 90 ολόκληρα ευρώ φτηνότερο από το Samsung, το Xiaomi είναι κατά πολύ ανώτερο. Ταχύτερος επεξεργαστής, ταχύτατες ταχύτητες παντού, ταχύτερη φόρτιση και όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο κάτοχος του Α6 plus, και καλύτερες κάμερες. Επίσης καλύτερη λήψη βίντεο χωρίς να χάνει συνέχεια την εστίαση όπως το Α6 plus. Μπράβο πάντως στην Samsung που παραδέχτηκε την αδυναμία της στην mid range κατηγορία και θα πάρει μέτρα να βελτιωθεί.

Παναγιώτη

Καιρός ήταν γιατί το έχει χάσει το τρένο. Πολύ ακριβά τα A και J γι αυτά που προσφέρουν.

VasilisN9

George όπως ομάδα κατάλαβες αυτό ήταν μέχρι φέτος. Αν η Samsung βάλει hi and χαρακτηριστικά σε midrange συσκευές και κρατώντας την απίστευτη οθόνη τρεχάτε ποδαράκια μου Xiomi , Hawaii και O+13

NikosAr

Μπλα μπλα μπλα …
οι άλλες εταιρείες σαμυ μου, πουλάνε ναυαρχίδες στην τιμή που πουλάς εσυ τα mind rage.
Θεωρείς δηλαδή ότι θα είσαι κορυφή στα επόμενα χρόνια σε high end συσκευές αλλά θα έχεις πρόβλημα στη μεσαία κατηγορία ;

Δημητρα

Και ομως το A8-2018 της μεσαιας κατηγοριας Α ειναι απο τα καλυτερα ever κινητα που εβγαλε η Samsung .

Darth

@Νικος + να τα κανει επυσκευαστιμα δεν μπορει το j5 2017 να κανει 145 ευρω και οθονη του να ειναι 120,,,,,,, οπος και το α5 2017 να κανει 210 και οθονη 160 ουσιαστικα σου λει εσπασε πετα το…….

George

@Δήμητρα: Μιας και το ανέφερες, ας κάνουμε ενα συγκριτικό μεταξύ του Samsung Galaxy A8 2018 και του Xiaomi redmi note 5. Που έχουμε κατά αρχήν ισοπαλία: Παρόμοια απόδοση και στα δυο κινητά, όσον αφορά τις κάμερες. Παρόμοια διάρκεια όσον αφορά την μπαταρία. Μπορεί το Samsung να είναι πιο “battery efficient” λόγο επεξεργαστή και οθόνης amoled, όμως το Xiaomi χάρη στην μεγαλύτερη χωρητικότητα της μπαταρίας, επιτυγχάνει εν τέλει παρόμοια διάρκεια αναμονής και χρήσης. Που υπερτερεί το Samsung: Μεγάλο + είναι η αδιαβροχοποίηση σε σχέση με το Xiaomi που δεν έχει. Επίσης στα + είναι και η οθόνη amoled, αν και κάποιοι προτιμούν μιά καλή LCD όπως του Xiaomi, καθώς έχει πιο φυσικά χρώματα. Επίσης πρέπει να τονιστεί ότι το Xiaomi έχει και αισθητά μεγαλύτερη οθόνη. Που υπερτερεί το Xiaomi: Πολύ οικονομικότερο σε σχέση με το Samsung. Στα 200 ευρώ το Xiaomi, στα 300 ευρώ το Samsung. Ελαφρά ταχύτερος επεξεργαστής του Xiaomi με καλύτερες επιδόσεις. Τελικό συμπέρασμα: Δύο παρόμοια εκπληκτικά κινητά, με μόνες ουσιαστικές διαφορές την οθόνη amoled του Samsung καθώς και την αδιαβροχοποίηση. Εάν για κάποιος θεωρεί για την χρήση που κάνει στο κινητό του την αδιαβροχοποίηση πολύ σημαντική, τότε αξίζει να δώσει τα 100 ευρώ παραπάνω και να επιλέξει το… Συνέχεια »

NikosAr

@George
Με την λογική του ίδιου αλλά 100€ παραπάνω …. δεν γίνεται σύγκριση οταν μιλάς για 200€ … γιατί μείον 100€ είναι 100€ και +100€ είναι 400€ … εκτός και αν δουλεύεις στο μάρκετινγκ της σαμυ

CSt90

Νταξει όσοι χαίρεστε μη βιαστείτε, να δούμε πρώτα πως θα πάει η αναλογία ποιότητας&επιδόσεων σε σχέση με την τιμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.