Η Samsung ετοιμάζει αισθητήρα κάμερας στα 600MP

Samsung, Η Samsung ετοιμάζει αισθητήρα κάμερας στα 600MP

Φαίνεται πως τα 108MP δεν είναι αρκετά για τη Samsung και σύμφωνα με νέα ντοκουμέντα η εταιρεία ετοιμάζει αισθητήρα κάμερας 600MP. Την ανακάλυψη έκανε ο γνωστός leakster Ice Universe, μέσω ενός εσωτερικού εγγράφου που ήρθε στα χέρια του και δείχνει τους στόχους της εταιρείας.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η Samsung εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη ενός ISOCELL αισθητήρα με 600MP ανάλυσης. Ο λόγος φαίνεται να είναι πως το trend της εποχής θέλει τέτοιες αναλύσεις για να μπορούν να γίνονται λήψεις βίντεο 4K και 8K αλλά να μη χάνεται η ποιότητα της εικόνας με το zoom. Το μέγεθος του αισθητήρα είναι 1/0.57”, με 0.8um pixels.

Samsung, Η Samsung ετοιμάζει αισθητήρα κάμερας στα 600MP

Κάτι τέτοιο βέβαια, αν και στη θεωρία θα ήταν ιδανικό, έχει ένα τεράστιο πρόβλημα στην υλοποίηση. Για να χωρέσει η Samsung τον εν λόγω αισθητήρα σε smartphone αυτή τη στιγμή χρειάζεται το 12% της πλάτης της συσκευής. Επιπλέον, το πάχος της συσκευής στο σημείο του αισθητήρα θα φτάνει τα 22 χιλιοστά, κάτι που καταλαβαίνουμε πως δε μπορεί να γίνει στην πράξη.

Το έγγραφο πάντως αναφέρει πως η Samsung θα συνεχίσει να εξελίσσει την τεχνολογία του ISOCELL αισθητήρα των 600MP και θα λύσει μελλοντικά το πρόβλημα του μεγάλου camera bump. Όμως, ίσως ήρθε η ώρα να δούμε ποιο σοβαρά το modular κομμάτι, καθώς θα λύσει αρκετά προβλήματα.

Pttl.gr

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vladimiros

χαχαχαχαχαχ πεθανα στο γελιο..

KnightRider

“Θέλει τέτοιες αναλύσεις για να μπορούν να γίνονται λήψεις βίντεο 4K και 8K”

Nαι λες και τα υπερβολικά megapixels κάνουν την διαφορά…

Εδώ η Samsung έχει βγάλει κάποια μοντέλα πχ το Galaxy A21s ενώ έχει 48MP αλλά τραβάει μόνο μέχρι 1080p… – το Galaxy S5 που είναι 6 χρονών συσκευή με 16MP τραβάει 4Κ βίντεο !!!! Παράξενο εεε ???

Όσο για το zoom θα μπορούσαν (λέμε τώρα) να κάνουν κάτι με το λεγόμενο “lossless digital zoom” που το είχε το Nokia Lumia 1020 το 2013…..

Last edited 3 years πριν by KnightRider
Gabriel

Μπαταρίες που να κρατάνε φτιάξτε, εκεί ρίξτε τα χρήματα για το R&D, αφήστε τις κάμερες.

Kingerion

Άντε να τα χιλιάσει😂😂😂

καποιος ρε περιεργε

Το ανθρωπινο ματι ειναι ισο με 576

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.