Η Samsung ετοιμάζει την OLED οθόνη Sound On Display για smartphones χωρίς ακουστικο;

Samsung ετοιμάζει OLED οθόνη Sound On Display smartphones χωρίς ακουστικο, Η Samsung ετοιμάζει την OLED οθόνη Sound On Display για smartphones χωρίς ακουστικο;
Η Infinity-O Display της Samsung είναι η οθόνη που είδαμε στο Galaxy A8s και θα ενσωματωθεί στα Galaxy S10, με τη selfie κάμερα τοποθετημένη σε τρύπα και το notch να απουσιάζει. Φαίνεται όμως πως η Samsung θα παρουσιάσει άλλο ένα on-display χαρακτηριστικό κατά τη διάρκεια της CES 2019 στο Las Vegas, που σχετίζεται με το ακουστικό των smartphone.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο χαρακτηριστικό της Samsung ονομάζεται Sound On Display και θα χρησιμοποιηθεί στις OLED οθόνες των μελλοντικών smartphone της εταιρείας, με σκοπό να καταργήσει τη σχισμή για το ακουστικό στο μπροστινό μέρος των smartphone. Πιο συγκεκριμένα, αυτή η τεχνολογία είχε παρουσιαστεί από την εταιρεία στο Samsung OLED forum στην Κίνα, μαζί με αυτήν της selfie κάμερας τοποθετημένη κάτω από την οθόνη.
Με αυτήν την τεχνολογία, οι χρήστες θα μπορούν να ακούν κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών συνομιλιών τους μέσω του ήχου που θα προέρχεται από την οθόνη μέσω δονήσεων, χωρίς να υπάρχει η εγκοπή για το ακουστικό. Οι χρήστες θα τοποθετούν το αυτί τους σε περιοχή στο πάνω μέρος της οθόνης και μέσω δονήσεων θα μεταδίδεται ο ήχος για να μπορούν να μιλάνε.
Όπως με την Infinity-O Display, οι οθόνες Sound On Display θα κάνουν τα smartphone να έχουν ακόμα μεγαλύτερη αναλογία οθόνη-σώματος συσκευής. Δεν είναι γνωστό όμως το ποιά μοντέλα θα έχουν αυτή τη νέα λειτουργία μιας και από τις διαρροές μέχρι σήμερα, εφόσον ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, η οθόνη των Galaxy S10 θα έχει κανονικά τη σχισμή για το ακουστικό, με αυτή τη νέα λειτουργία να τη βλέπουμε πιθανόν στο Galaxy Note 10 ή σε κάποια άλλη συσκευή στο μέλλον.
Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Flagship killer

Ωχ… την άλλη εβδομάδα η Χαβάη θα πει πως το φτιάχνει κι αυτή…

Γιώργος Μι

Αυτό δεν είχε και ένα κινέζικο πριν δυο χρόνια;

Σπύρος

@Γιώργος Μι
Ναι το mi mix το εφάρμοσε πρώτο

Chris

Τεχνολογία που έχει εφαρμόσει η σαρπ στο μακρινό 2012 στο Sharp Aquos. Αυτό που δεν ξέρω αν ήταν εύκολο να εφαρμοστεί σε ολεντ.

Darth

@Σπύρος καμια σχεση απο το 2012 το ειχε η sharp κάποια στιγμή το έκανε copycat η xiaomi στο mi mix με κακα αποτελέσματα…….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.