Η Samsung πρώτη σε πωλήσεις smartphone για το πρώτο τρίμηνο του 2018

samsung πρώτη πωλήσεις smartphone πρώτο τρίμηνο 2018, Η Samsung πρώτη σε πωλήσεις smartphone για το πρώτο τρίμηνο του 2018

Σε έκθεση της εταιρείας ερευνών Gartner σχετικά με τις πωλήσεις smartphone παγκοσμίως για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς που διανύουμε, η Samsung είχε τα πρωτεία παρά το γεγονός πως παρατηρήθηκε μείωση στις πωλήσεις σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.

Η Samsung κατέκτησε την κορυφή στις πωλήσεις smartphone με 78.56 εκ. τεμάχια για το πρώτο τρίμηνο του 2018 παρά το γεγονός πως για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2017 είχε καταφέρει 78.78 εκ. πωλήσεις, με το μερίδιο αγοράς της να μειώνεται από το 20.8% στο 20.5%. Τα αποτελέσματα δείχνουν πως η εταιρεία δεν ευνοήθηκε από τα Galaxy S9 και S9+ ενώ τα mid-range smartphone της εταιρείας δέχονται χτυπήματα από Κινεζικές εταιρείες. Παρ’ όλα αυτά, η Samsung παραμένει ο μεγαλύτερος προμηθευτής smartphone για το πρώτο τρίμηνο του 2018 αφήνοντας την Apple στη δεύτερη θέση.

Όσον αφορά την Apple, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0.4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα το 2017, από τα 51.99 εκ. στο 54.05 εκ. iPhone, με το μερίδιο αγοράς της να αυξάνεται από 13.7% σε 14.1% το οποίο είναι εντυπωσιακό αν αναλογιστούμε πως τα iPhone πωλούνται σε υψηλές τιμές, ακόμα και σε τριπλάσια τιμή σε σύγκριση με τα smartphone της Samsung.

Τα στοιχεία για τις υπόλοιπες εταιρείες αναδεικνύουν νικήτρια τη Xiaomi η οποία ενώ το αντίστοιχο διάστημα για το 2017 έβλεπε το μερίδιο της στην αγορά να κυμαίνεται στο 3.4%, το πρώτο τρίμηνο του 2018 κυμάνθηκε στο 7.4% σημειώνοντας υπερδιπλάσια αύξηση στις πωλήσεις των συσκευών της παγκοσμίως. Επίσης, όσον αφορά τη Huawei, το μερίδιο της στην παγκόσμια αγορά έφτασε το 10.5% από το 9% του πρώτου τριμήνου του 2017, ενώ η Oppo σημείωσε μείωση κατά 0.9% με το μερίδιό της να πέφτει από το 8.2% στο 7.3% για το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Τέλος, ρίχνοντας μια ματιά στο μερίδιο αγοράς βάσει του λειτουργικού συστήματος, το Android όπως είναι λογικό έφτασε το 85.9%, σημειώνοντας μικρή πτώση από το 86.1% του πρώτου τριμήνου του 2017, ενώ το μερίδιο αγοράς του iOS αυξήθηκε από 13.7% σε 14.1%. Η διαφορά στο μερίδιο αγοράς των λειτουργικών συστημάτων έχει να κάνει με τον αριθμό συσκευών και κατασκευαστών Android smartphone, τη στιγμή που η Apple διαθέτει μόνο τα iPhone σαν τα δικά της όπλα στην αγορά των smartphone.

samsung πρώτη πωλήσεις smartphone πρώτο τρίμηνο 2018, Η Samsung πρώτη σε πωλήσεις smartphone για το πρώτο τρίμηνο του 2018

samsung πρώτη πωλήσεις smartphone πρώτο τρίμηνο 2018, Η Samsung πρώτη σε πωλήσεις smartphone για το πρώτο τρίμηνο του 2018

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VasiliS9plus

Τα νούμερα δείχνουν ότι το μερίδιο της τελικα δεν το πήρε καμία κινεζική εταιρεία ούτε η Apple, αντίθετα φαίνεται ότι οι κινεζικές εταιρείες πήραν μερίδιο από τους “Others” ενώ η Samsung δεν κέρδισε μερίδιο από αυτήν την κατηγορία.

γιωργος.α

μα πως να παρουν απο την σαμσουνγκ οταν το π20 προ τωρα κυκλοφορει;;;;θα δειξει το επομενο τριμηνο

JD

Η “κυριαρχος της αγορας κινητης τηλεφωνιας” (οπως προσπαθουσε να μας πεισει προσφατα αρθρο με μια δοση σανου) βλεπω οτι επεσε κατω απο 14%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.