Η Samsung θα αναλάβει την δημιουργία του Snapdragon 865

Snapdragon 865, Η Samsung θα αναλάβει την δημιουργία του Snapdragon 865

Όπως αναφέρει κορεάτικο ειδησιογραφικό μέσο, η Qualcomm θα επιλέξει την Samsung αντί της TSMC για την δημιουργία του Snapdragon 865 chipset. Η συμφωνία σύμφωνα με το μέσο της Κορέας δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά βρίσκεται στα τελικά στάδια.

Η Qualcomm πήρε αυτή την απόφαση αφού θεωρεί την 7nm EUV διαδικασία της Samsung ανώτερη από της TSMC.  Ωστόσο, δημιουργός των Snapdragon 845 και 855 ήταν η TSMC με την διαδικασία των 7nm ενώ στην Samsung δόθηκε η δημιουργία των Snapdragon 820 και 835.

Στο Twitter υπάρχουν συζητήσεις και πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες θα κυκλοφορήσουν δύο εκδόσεις του Snapdragon 865. Μία 4G και μία έκδοση με 5G modem.

Για να ενισχυθεί η παραπάνω πληροφορία αξίζει να αναφέρουμε ότι η Samsung έχει αναλάβει και την δημιουργία των GPU της Nvidia με την νέα Ampere αρχιτεκτονική και την διαδικασία των 7nm. Η IBM επίσης, έδωσε “ψήφο εμπιστοσύνης” στην 7nm EUV διαδικασία της Samsung για την δημιουργία των Power επεξεργαστών επόμενης γενιάς.

Επιπλέον, η ίδια η Samsung θα χρησιμοποιήσει την διαδικασία της για το Exynos chipset που προορίζεται για το Galaxy Note 10. Μαζί με όλα αυτά Samsung και AMD έδωσαν τα χέρια για την ανάπτυξη mobile GPU. Ταυτόχρονα η Samsung ετοιμάζει chips για μερικές GPU της AMD, η Zen-2 σειρά των CPU μαζί με τις Navi GPU όμως έχει ανατεθεί στην TSMC. Εκτός από τις GPU και τις CPU της AMD, η TSMC ξεκίνησε την μαζική παραγωγή του Kirin 985 και του A13 chip που θα αναμένεται να ενσωματωθεί στα iPhone του 2019.

Λόγω της αυξημένης ζήτησης η Samsung σχεδιάζει να επεκτείνει τα EUV εργοστάσια ενώ οι νέες γραμμές παραγωγής αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία τον Φεβρουάριο.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚώσταςD.

Μπράβο η Σαμσουνγκ!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S25 Ultra: Mπορεί να μας απογοητεύσει η χωρητικότητα της μπαταρίας

Η χωρητικότητα της μπαταρίας για το επερχόμενο Galaxy S25 Ultra της Samsung δεν είναι πλέον κρυφή και τα νέα δεν είναι καλά.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X8 Ultra: Έρχεται λεπτό και με εξαιρετικά μεγάλη μπαταρία

Η Oppo ετοιμάζει ήδη για το Find X8 Ultra, το οποίο θα είναι πιο λεπτό από τον προκάτοχό του, αλλά θα φέρει σημαντική βελτίωση στη μπαταρία.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Slim: Το νέο σούπερ λεπτό iPhone θα έρθει με μία μόνο κύρια κάμερα

Η Apple φημολογείται ότι θα σταματήσει να κυκλοφορεί το iPhone Plus από το επόμενο έτος και θα το αντικαταστήσει με το iPhone 17 Slim.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9: Όλα τα μοντέλα της σειράς σε νέες εικόνες μαζί με τις προδιαγραφές της οθόνης

Η σειρά Google Pixel 9 αναμένεται να αποτελείται από τρία μοντέλα, το Pixel 9, το Pixel 9 Pro και το Pixel 9 Pro XL.