Η Samsung θα αναλάβει την δημιουργία του Snapdragon 865

Snapdragon 865, Η Samsung θα αναλάβει την δημιουργία του Snapdragon 865

Όπως αναφέρει κορεάτικο ειδησιογραφικό μέσο, η Qualcomm θα επιλέξει την Samsung αντί της TSMC για την δημιουργία του Snapdragon 865 chipset. Η συμφωνία σύμφωνα με το μέσο της Κορέας δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά βρίσκεται στα τελικά στάδια.

Η Qualcomm πήρε αυτή την απόφαση αφού θεωρεί την 7nm EUV διαδικασία της Samsung ανώτερη από της TSMC.  Ωστόσο, δημιουργός των Snapdragon 845 και 855 ήταν η TSMC με την διαδικασία των 7nm ενώ στην Samsung δόθηκε η δημιουργία των Snapdragon 820 και 835.

Στο Twitter υπάρχουν συζητήσεις και πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες θα κυκλοφορήσουν δύο εκδόσεις του Snapdragon 865. Μία 4G και μία έκδοση με 5G modem.

Για να ενισχυθεί η παραπάνω πληροφορία αξίζει να αναφέρουμε ότι η Samsung έχει αναλάβει και την δημιουργία των GPU της Nvidia με την νέα Ampere αρχιτεκτονική και την διαδικασία των 7nm. Η IBM επίσης, έδωσε “ψήφο εμπιστοσύνης” στην 7nm EUV διαδικασία της Samsung για την δημιουργία των Power επεξεργαστών επόμενης γενιάς.

Επιπλέον, η ίδια η Samsung θα χρησιμοποιήσει την διαδικασία της για το Exynos chipset που προορίζεται για το Galaxy Note 10. Μαζί με όλα αυτά Samsung και AMD έδωσαν τα χέρια για την ανάπτυξη mobile GPU. Ταυτόχρονα η Samsung ετοιμάζει chips για μερικές GPU της AMD, η Zen-2 σειρά των CPU μαζί με τις Navi GPU όμως έχει ανατεθεί στην TSMC. Εκτός από τις GPU και τις CPU της AMD, η TSMC ξεκίνησε την μαζική παραγωγή του Kirin 985 και του A13 chip που θα αναμένεται να ενσωματωθεί στα iPhone του 2019.

Λόγω της αυξημένης ζήτησης η Samsung σχεδιάζει να επεκτείνει τα EUV εργοστάσια ενώ οι νέες γραμμές παραγωγής αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία τον Φεβρουάριο.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚώσταςD.

Μπράβο η Σαμσουνγκ!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X100 Ultra: Απολαύστε επίσημα δείγματα της κάμερας

Η vivo αναμένεται να αποκαλύψει το X100 Ultra αυτόν τον μήνα και τώρα μοιράστηκε δείγματα κάμερας του smartphone.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Xiaomi 15: Φήμες ότι έρχεται μέσα Οκτώβρη με Snapdragon 8 Gen 4

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Xiaomi έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα πρώτης κυκλοφορίας για το επερχόμενο SoC Snapdragon 8 Gen 4.

Smartphones Android featured iOS

iOS vs Android: Ποιο λειτουργικό σύστημα είναι πιο ασφαλές;

Πείραμα που διεξήχθη από δημοσιογράφο του Cybernews θέλει να δείξει ποια πλατφόρμα είναι πιο ασφαλής, το iOS ή το Android.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Φήμη το θέλει να έρχεται νωρίτερα από ότι περιμένουμε

Νέα φήμη θέλει την τιμή του Google Pixel 8a αυξημένη και την αποκάλυψή του να γίνεται νωρίτερα από το αναμενόμενο.