Η Samsung θα αναπτύξει αισθητήρα 600 Megapixel

, Η Samsung θα αναπτύξει αισθητήρα 600 Megapixel

Οι εταιρείες προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξελίξουν τα smartphone τους και τις τεχνολογίες που αυτά ενσωματώνουν, ενώ ταυτόχρονα με το πέρας των χρόνων τα κινητά τηλέφωνα έχουν πάρει στοιχεία από επαγγελματικές κάμερες και μπορούν πλέον να λειτουργήσουν για τέτοιους σκοπούς. Η Samsung σε συνεργασία με την Xiaomi κυκλοφόρησε πέρυσι τον ISOCELL Bright HMX, έναν αισθητήρα των 108MP ο οποίος έχει εξοπλίσει ορισμένα smartphone της Xiaomi όπως το Mi 10 Pro, ενώ μία custom έκδοση του εξόπλισε το S20 Ultra.

Στην επίσημη ιστοσελίδα ο Yongin Park, Head of Sensor Business Team της Samsung, αποκάλυψε ότι η εταιρεία θέλει να αναπτύξει στο μέλλον αισθητήρα των 600MP ο οποίος θα προσφέρει περισσότερη λεπτομέρεια στις φωτογραφίες και τα βίντεο. Σύμφωνα με τον Park, η ανάλυση του ανθρώπινου ματιού είναι περίπου 500MP και ο στόχος της ομάδας είναι να ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι ο αισθητήρας των 108MP χρησιμοποιεί pixel binning και οι τελικές φωτογραφίες είναι των 12 ή 27MP ανάλογα με το mode. Προς το παρόν η ανάπτυξη ενός τέτοιου αισθητήρα δεν έχει ξεκινήσει και δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα βρεθεί στα smartphone.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πάρις

Πολυ λογικο μιας και τα πήγαν τόσο καλά με τον 108 #νοτ

Manolis

Μόνο; Εγώ θα περιμένω να βγάλει πεντακόσια-εκατό-τριανταπέντε και μετά θα ψωνίσω!

Lefteris

Αγαπητή Samsung, τα pixel δεν κάνουν την φωτογραφική…. (κατά το “τα ράσα δεν κάνουν τον παπά!”)

Anom

Σωστά τα λες αλλά ο απλός καθημερινός άνθρωπος θα δει τα 500mp και θα νομίζει ότι έχει διαστημική κάμερα. Και τα 108mp που έχει τώρα περισσότερο σαν κράχτης ειναι

Κωνσταντίνος

Επίσης να αναφέρεται ότι δεν προορίζεται για smartphone αλλά για iot εφαρμογές drones και αυτοκίνητα και σε πολλά άλλα μιας και η αρχική ανάρτηση δεν αναφέρει τίποτα για smartphone

Καλησπέρα, δεν λέει για που προορίζεται ο συγκεκριμένος αισθητήρας. Λέει ότι μελλοντικά, αισθητήρες με υψηλή ανάλυση θα μπορούσαν να βρουν εφαρμογή και σε άλλους τομείς εκτός από τα smartphones.

“To date, the major applications for image sensors have been in the smartphones field, but this is expected to expand soon into other rapidly-emerging fields such as autonomous vehicles, IoT and drones.”

https://news.samsung.com/global/editorial-rivalling-the-human-eye-how-samsung-is-opening-up-the-possibilities-for-image-sensor-technology

KnightRider

Και 1.000.000 megapixels να βγάλεις δεν πρόκειται να μας πείσεις ότι θα βγάζει τέλειες φωτογραφίες σε επίπεδο DSLR επειδή αυξάνεις τα megapixels κι επειδή κάνεις pixel binning…
Βγάλε μεγαλύτερους αισθητήρες και άσε τις πολλαπλές κάμερες και τα megapixels και τα binning !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.