Η Samsung βάζει τέλος στο notch με τεχνολογία για selfie κάμερα κάτω από την οθόνη;

samsung τέλος notch selfie κάμερα κάτω από οθόνη, Η Samsung βάζει τέλος στο notch με τεχνολογία για selfie κάμερα κάτω από την οθόνη;

Η Samsung είναι από τις λίγες εταιρείες που δε χρησιμοποιεί notch στην οθόνη των smartphone και πιθανόν να μην το κάνει, μιας και αναπτύσσει τεχνολογία για να τοποθετήσει τη selfie κάμερα κάτω από την οθόνη, κάνοντας τη χρήση του notch περιττή.

Τα waterdrop notch αρχίζουν σιγά σιγά και αντικαθιστούν τα λιγότερο διακριτικά που χρησιμοποιούν αρκετοί android κατασκευαστές αλλά και η Apple, με τη Samsung να αναπτύσσει τεχνολογία για in-display selfie κάμερα, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να υπάρχει notch στην οθόνη. Αυτό φαίνεται να έγινε γνωστό στο 2018 Samsung OLED forum όπου η Samsung εργάζεται σε projects σχετικά με τις OLED τεχνολογίες οι οποίες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με την παρουσίαση, η Samsung ετοιμάζει selfie κάμερα για να την τοποθετήσει κάτω από την οθόνη, στη λογική του in-display αναγνώστη αποτυπωμάτων, κάτι που πραγματικά ακούγεται πολύ ενδιαφέρον. Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν ήδη κάποιες πρωτότυπες συσκευές που δοκιμάζεται αυτή η τεχνολογία η οποία αναμένεται να εμφανιστεί στα smartphone το 2020.

Είναι αλήθεια πως έχουμε ακόμα αρκετό χρόνο μπροστά μας για να δούμε αυτό το φιλόδοξο project να υλοποιείται αλλά από τη στιγμή που βρίσκεται σε ανάπτυξη, θα ήταν κάτι που όλοι θα θέλαμε να δούμε.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giorgosgek

τους εκανε π…..α ολους, τους ξεφτιλισε αν το κανει, οταν το κανει , οπως και ο αναγνωστης αποτυπωματων εντος οθονης που δεν αργησε να ερθει ( απο αλλες εταιρειες) και τα αναδιπλουμενα κινητα που ερχονται . Να δουμε ποσο καλο θα ειναι.

Νικος8

Αν το κανει αυτο τους εχει ξεφτυλισει ολους!!

JohnWave

Μπράβο ρε Samsung! Αυτή η πολιτική που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια (= “κάνουμε αυτό που μας ζητά ο κόσμος”) είναι λογική, πρακτική και πολύ ωφέλιμη για τους χρήστες.

Koukouroukou

Καλα χαλαρώστε δεν το φερνει με τα 10 αλλα 2020 λενε. Τοτε μαλλον θα το εχουν ολοι

Giako

Χαλαρώστε. Όλοι έχουν καταθέσει πατέντες για τέτοια τεχνολογια και μαλιστα και με ακουστικό κάτω από την οθόνη.

ΚώσταςD.

Κάτι τέτοιο είχε ακουστεί και παλαιότερα και για την apple… Αυτό που καταλαβαίνω όμως είναι ότι “παρασκηνιακά” οι εταιρείες βρίσκονται τουλάχιστον 10 χρόνια μπροστά σε τεχνολογία από αυτό που μας δείχνουν και σιγά σιγά την φανερώνουν… Σίγουρα ορίζουν και ημερομηνίες…🤔😁

Darth

Easy όλοι δεν είναι και η πρώτη που καταθεσε πατέντες για αυτή την λειτουργία ούτε η πρώτη που κάνει πειράματα με αυτήν το ερώτημα είναι ποτέ και πόσο καλή θα είναι εμπορική υλοποίηση..

Όσο για το notch 99% όσοι το βάζουν το βάζουν για να μοιάζει με την συσκευή της Apple τπτ περισσότερο τπτ λιγότερο

Agnostos13

Για να δούμε τι θα βγεί γιατί πολλοί έχουν πατεντάρει τέτοιες ιδέες τα τελευταία 10 χρόνια αλλά κανένας δεν έχει καταφέρει να το υλοποιήσει…

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

η ειδηση αυτη αφορα το μελλον. συνταρακτικο και δυσαρεστο νεο για το s10 τη samsung ειναι οτι 90% θα υιοθετησει τη λυση του waterdrop notch και αυτη

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

η ειδηση αυτη αφορα το μελλον. συνταρακτικο και δυσαρεστο νεο για το παρον ,το s10 και τη samsung ειναι οτι 90% θα υιοθετησει τη λυση του waterdrop notch και αυτη

Chris966

Θα συμφωνήσω με τον φίλο Darth, παρ’ όλα αυτά όμως είτε το notch φύγει ή όχι, είτε μικρύνει λίγο ή πολύ, ένα πράγμα πρέπει να γίνει άμεσα κατά την γνώμη μου:
ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ (έστω και με notch) ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΘΟΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΒΟΛΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ!
Και μιλώ κυρίως για την APPLE..
Είναι εξοργιστικό να θές να δείς τι ποσοστό μπαταρίας σού έχει απομείνει και να πρέπει να το δείς στο…κέντρο ελέγχου!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.