Η Samsung ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή των γρηγορότερων 16GB LPDDR5 DRAM

, Η Samsung ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή των γρηγορότερων 16GB LPDDR5 DRAM

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Samsung είχε ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή των νέων 16GB LPDDR5 DRAM chips, προσφέροντας ταχύτητες έως 5,500Mb/s, δηλαδή το γρηγορότερο chip που έχουμε δει σε mobile συσκευές. Τώρα η ίδια η εταιρεία ανεβάζει ακόμα πιο πάνω τον πήχη, κάνοντας χρήση της νέας της κατασκευαστικής μεθόδου.

Η Samsung ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή του πρώτου 16GB LPDDR5 module για φορητές συσκευές, με τη χρήση τεχνολογίας υπεριώδους ακτινοβολίας (EUV) για την κατασκευή του. Η νέα μνήμη είναι κατασκευασμένη με τη διαδικασία των 10nm (1z) τρίτης γενιάς, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες 6,400Mb/s, ενώ ταυτόχρονα έχει μειωμένο πάχος κατά 30%.

Η νέα μνήμη προσφέρει 16% μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με τη 12GB LPDDR5 (5,500Mb/s) DRAM που βλέπουμε στα περισσότερα flagship σήμερα. Η πρώτη συσκευή που θα ενσωματώσει τη νέα μνήμη θα κυκλοφορήσει φέτος, χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα γίνει αυτό. Επίσης, στόχος της Samsung είναι η χρήση των νέων DRAM και στα αυτοκίνητα, ενώ αναμένεται με το μικρό της μέγεθος να προσφέρει την ιδανική λύση για μείωση του πάχους στα foldables.

Πηγή

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.