Η Samsung υποστηρίζει ότι Exynos 990 και Snapdragon 865 δεν έχουν διαφορές

, Η Samsung υποστηρίζει ότι Exynos 990 και Snapdragon 865 δεν έχουν διαφορές

Η Samsung κυκλοφόρησε επίσημα το δικό της high-end flagship SoC, Exynos 990 το οποίο βρίσκεται στα Galaxy S20 που κυκλοφορούν στην χώρα μας αρκετοί όμως είναι αυτοί που παραπονιούνται για την απόδοση του SoC σε σχέση με το Snapdragon 865 της Qualcomm. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το Exynos SoC δεν έχει καμία απολύτως διαφορά όσον αφορά την απόδοση σε σχέση με το flagship SoC της Qualcomm.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι η Samsung είναι η μόνη εταιρεία η οποία ενσωματώνει στα flagship smartphone της δύο διαφορετικά SoC, ανάλογα με την περιοχή. Σύμφωνα με αποτελέσματα από διάφορες benchmark υπηρεσίες, το Exynos 990 βαθμολογείται χαμηλότερα από το Snapdragon 865. Η Samsung υποστηρίζει ότι τα δύο SoC ακολουθούν τα ίδια απαιτητικά πρότυπα και δοκιμές και μπορούν να παρέχουν την βέλτιστη απόδοση για όλη την ζωή τους smartphone.

, Η Samsung υποστηρίζει ότι Exynos 990 και Snapdragon 865 δεν έχουν διαφορές

Το προηγούμενο διάστημα έγιναν και κάποιες συγκρίσεις μεταξύ του Exynos 990 και του προηγούμενου SoC της Qualcomm, Snapdragon 855 και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το flagship SoC της Αμερικανικής εταιρείας είναι πιο αποδοτικό από τον Exynos.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας; Πιστεύετε ότι το Exynos 990 SoC δεν είναι το ίδιο αποδοτικό με το Snapdragon 865;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Omario

Ο snapdragon είναι πιο δυνατός απο τον exynos διότι exynos σε πολυ ώρα χρήσεις αποδυναμώνεται σε σχέση με τοv snapdragon

SUPS 👨‍⚖️

Συγγνωμη τωρα τι περιμενατε να πει η samsung?”Αγαπητοι καταναλωτες της Ευρωπης και των υπολοιπων χωρων σας ενημερωνουμε οτι πληρωνετε ιδια τιμη για υποδεέστερο προιον σε σχεση με τις ΗΠΑ”Προφανως και θα λενε παντα οτι ειναι ισαξιοι.Το θεμα ειναι να διερευνηθει απο καποιο δικαστηριο οτι η πρακτικη αυτη ειναι παρανομη.Θελω να πιστευω οτι το θεμα θα ερθει καποια στιγμη στο ευρωκοινοβουλιο(ασχολειται συχνα με προβληματα στο τομεα της τεχνολογιας) .Απο κει και περα οι καταναλωτες εχουν τον πιο αμεσο ρολο στο να σταματησει η τακτικη αυτη της samsung.

KnightRider

Αν αναφέρουν για το FM Radio που υπάρχει μόνο σε Snapdragon μοντέλα + το ότι αρκετές εφαρμογές είναι optimized για Adreno GPU τότε κάτι γίνεται

Gadgetfreak

Δεν θυμάμαι ποιος YouTuber το τσέκαρε αλλά είδε ότι όπως είναι γραμμένο πιο πάνω κάνει throttling πολύ πιο άμεσα και έχει καλύτερα ποιότητα φωτογραφιών και βίντεο όπως κια μπαταρία. Είναι κοροϊδία αλλά αμφιβάλλω ότι κάποιος θα κάνει θέμα νομικό, μακάρι καθώς συμφωνώ ότι είναι όντως αθέμιτο κατά την άποψή μου.

KnightRider

Πραγματικά αίσχος με αυτή την απάντηση της Samsung…
Και το ίδιο να είναι (που δεν είναι) γιατί κάθεται και βγάζει με 2 διαφορετικά chip ???
Εδώ δεν αναφέρουν πως στο Snapdragon υπάρχει το FM Radio !!!!

Konstantine

Τείνω να συμφωνήσω δυστυχώς στο ό,τι είναι υποδεέστερος ο Exynos, όντας κάτοχος του S20 Ultra. Ωστόσο, αφού δεν έχουν την παραμικρή διαφορά όσον αφορά την απόδοση, γιατί φέτος έβγαλε το μοντέλο στην ίδια την Κορέα με Snapdragon & όχι με Exynos όπως έκανε τα τελευταία χρόνια? Είναι να αναρωτιέται κανεις!!!

Thanos_07

Επειδή χρησιμοποιείς τον exynos 990 μπορείς να μου πεις τις αποδόσεις του, πχ θερμαίνεται πολύ, τρώει πολυ μπαταρία κλπ

tarif16

στην πράξη,οι συσκευές με exynos,είναι λίγο lite…
δεν τρέχει μια όμως επί του πρακτέος,γιατί οι χρήστες δεν ενοχλούνται και στηρίζουν αυτές τις πρακτικές,
στα διπλανά φόρουμ,να φανταστείτε,δικαιολογούν και όλα τα bugs σε συσκευές 1000+,με μότο,εντάξει,θα βγει update!!!
….αν θεωρείς,ότι είναι φυσιολογικό να παίρνεις συσκευή,αυτή να ζεσταίνεται,να μην κάνει focus,να μην αναγνωρίζει δακτυλικό…κτλ,τότε η κάθε εταιρία μπορεί να αλωνίζει χωρίς κόστος,αφού έχει απλωμένους τους beta testers,για τις βελτιώσεις….είναι μεγάλη υπόθεση για μια εταιρία,να την πληρώνουν οι πελάτες και αυτόματα να γίνονται live testers.

Βασιλης

Κι αφου ειναι ιδια γιατι δεν βαζει παντου exynos οεο?Μηπως γιατι εκει που βαζει SD υπαρχει μηλακι κι απ την αλλη στα κινεζακια ,που εχουν φουλ SD στα κινητα τους?Ασε μας ρε SAMSUNG,δεν λεω καλα τηλεφωνα ,αλλα που πουλας σανο τωρα?

forneverarrow

Μόνο εγώ δεν έχω παράπονα από τον Exynos? Ας μην είμαστε απόλυτοι ρε παιδιά. Δεν είμαι gamer ούτε έχω τεράστιες ανάγκες σε ισχύ, δεν βλέπω videos σε 1440p για 6-7 ώρες συνεχόμενα με τη φωτεινότητα στο 100% και τα 4g ανοιχτά όλο το 24ωρο. Και νομίζω κανένας μας δεν το κάνει πέρα από τους ανθρώπους που πληρώνονται για να συγκρίνουν συσκευές στο YouTube. Δουλεύω όμως αρκετή ώρα στο Ligtroom τις φωτογραφίες από την DSLR σε raw μορφή επειδή το S10 Plus έχει πολύ καλύτερη οθόνη από το παλιό μου Laptop και βλέπω 2-3 βίντεο στο YouTube στη σειρά. Ασχολούμαι αρκετή ώρα με το Instagram και το Facebook και κάνω αρκετές κλήσεις. Η μπαταρία δεν με κρέμασε μέχρι τώρα (βγάζω μιάμιση μέρα ενώ με το iPhone ήθελα φόρτιση κατά τις 6 το απόγευμα) ούτε ζεσταθηκε η συσκευή όταν έπαιξα Call of Duty κάποιες φορές για να περάσει η ώρα μου.

Τι θέλω να πω? Αν είχα Snaodragon θα είχα μια λιγο ισχυρότερη συσκευή που στην πράξη δεν θα έπαιρνα χαμπάρι τη διαφορά. Νιώθω εξαπατημένος? Καθόλου. Θα είχα κάθε λόγο αν αντιμετώπιζα προβλήματα που δεν θα έπρεπε να έχει μια flagship συσκευή, αλλά δεν έχω.

Vendetta

forneverarrow νομίζω ο μεγάλος ντόρος γίνεται για τον SD και Exynos στο S20.
Δεν το έχω οπότε δεν μπορώ να κρίνω

Nikos Rodios

Ας ρωτήσουν και τους χρήστες Samsung, έχω το S10 plus και η μπαταρία μετά τους 6 πρώτους μήνες είναι άθλια. Με έντονη χρήση δεν μου βγάζει την ημέρα. Το ίδιο πρόβλημα είχα και στο Note 9, S9+ S8! Μόνο το S7 edge είχε καλή μπαταρία. Τι να τα κάνω τα Specs αν δεν βγάζω τη μέρα. Από τα τεστ που βλέπω στο εξωτερικό οι Snapdragon έχουν καλύτερη διάρκεια μπαταρίας. Ποτέ ξανά Samsung flagship αν δεν το φτιάξουν! Τα midrange τους, σειρά Α, έχουν καλύτερη διάρκεια μπαταρίας.

Vendetta

Ένας βασικός λόγος που αποχώρησα από τη Sammy. Διαχείριση μπαταρίας

Ioannis

Μάπα ο Exynos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.