Η TSMC δεν επηρεάζεται από τη μείωση παραγωγής των νέων iPhone από την Apple

TSMC δεν επηρεάζεται μείωση παραγωγής νέων iPhone Apple, Η TSMC δεν επηρεάζεται από τη μείωση παραγωγής των νέων iPhone από την Apple

Πριν από λίγες ημέρες είχαμε δει πως οι προβληματικές πωλήσεις των iPhone οδηγούν τη μετοχή της Apple σε “ελεύθερη πτώση” με πολλούς από τους προμηθευτές να προβλέπουν απώλειες, κάτι που δε φαίνεται να ισχύει για την TSMC που κατασκευάζει τον επεξεργαστή A12 Bionic για τα νέα iPhone.

Πολλοί θα περίμεναν πως η μείωση της παραγωγής των νέων iPhone θα επηρέαζε πρώτα από όλους τους προμηθευτές, την εταιρεία TSMC η οποία δείχνει να μην επηρεάζεται από αυτήν την κατάσταση μιας και φαίνεται πως είναι πολύ απασχολημένη με την κατασκευή επεξεργαστών που βασίζονται στην αρχιτεκτονική των 7nm. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η κατασκευή του Kirin 980 που βρίσκεται στη σειρά των Huawei Mate 20 και βασίζετατι στην αρχιτεκτονική των 7nm.

Δεν είναι όμως μόνο ο Kirin 980 που απασχολεί την TSMC μιας και στις αρχές του 2019 θα ξεκινήσει την παραγωγή του Qualcomm Snapdragon 8150 στα 7nm για να ενσωματωθεί στα Galaxy S10 και S10+ που θα κυκλοφορήσουν για τις αγορές των Η.Π.Α και της Κίνας. Εκτός αυτού, η TSMC έχει ήδη ξεκινήσει να λαμβάνει παραγγελίες από εταιρείες όπως οι Broadcom, Xilinx και Nvidia για chips που θα κατασκευαστούν με την αρχιτεκτονική των 7nm.

Τέλος, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά, η TSMC αναμένει κατασκευάσει πάνω από εκατό επεξεργαστές με την αρχιτεκτονική των 7nm και 7nm EUV (Extreme Ultraviolet Lithography) μέσα στο 2019, με αυτού του είδους τους επεξεργαστές να εκτιμάται πως θα αποτελούν το 20% των δραστηριοτήτων της εταιρείας για το επόμενο έτος, παρουσιάζοντας αύξηση σε σύγκριση με το 10% του 2018.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.