Η βελτίωση της κάμερας των iPhone εξαρτάται από το κόστος των quantum dots

iPhone κάμερα, Η βελτίωση της κάμερας των iPhone εξαρτάται από το κόστος των quantum dots

Αν συγκρίνουμε τα iPhone 7, 8, X και XS τότε θα δούμε μία σειρά από smartphone με παρόμοιο design με την κάθε γενιά να βελτιώνει αρκετά την ιπποδύναμη και την κάμερα των smartphone. Παρά τις βελτιώσεις όμως που σημειώνονται σε κάθε γενιά, μία φωτογραφία του iPhone 8 δεν έχει σημαντικές διαφορές με μία φωτογραφία τραβημένη από την τελευταία XS σειρά της Apple.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple υπέγραψε συμβόλαιο 22 εκατομμυρίων με την Nanoco για την από κοινού έρευνα, ανάπτυξη, κατασκευή και αδειά χρήσης των cadmium and heavy-metal-free quantum dots (CFQD) και την χρήση άλλων nanomaterials σε διάφορες εμπορικές εφαρμογές.

Εκτός από μερικές high-end τηλεοράσεις της Samsung, η Apple ελπίζει η χρήση των quantum dots να εφαρμοστεί και στην επαναστατική microLED τεχνολογία στην οποία ενδύει αρκετά ο Αμερικάνικος κολοσσός.

Η CFQD τεχνολογία αν εφαρμοστεί στους αισθητήρες της κάμερας θα επιτρέψει τον καλύτερο έλεγχο του φωτός σε σύγκριση με τους αισθητήρες πυριτίου. Ωστόσο, η έρευνα της Apple δεν κατέληξε όπως επιθυμούσε η ίδια καθώς η χρήση αυτής της τεχνολογίας σε μαζική κλίμακα θα ήταν πολύ δαπανηρή.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.