Η Xiaomi αντιγράφει την Apple, δεν θα βάλει φορτιστή στο κουτί του Mi 11

, Η Xiaomi αντιγράφει την Apple, δεν θα βάλει φορτιστή στο κουτί του Mi 11

Την Apple την αντιγράφουν και τα θετικά και στα “αρνητικά” όπως είναι η απόφασή της να μην συμπεριλάβει φορτιστή στη συσκευασία των iPhone 12, επικαλούμενη περιβαλλοντικούς λόγους και θα την πιστέψουμε.

Το θέμα είναι ότι και οι υπόλοιποι κατασκευαστές φαίνεται να εστερνίζονται αυτή την άποψη αρχης γενομένης με την Xiaomi και την επίσημη ανακοίνωση ότι τα επερχόμενα flagship smartphones Mi 11 δεν θα περιλαμβάνουν φορτιστή στη συσκευασία τους. Το ίδιο περιμένουμε και από τη Samsung, δεν θα έχουν φορτιστή τα Galaxy S21.

Ας θυμηθούμε επίσης την απόφαση της Apple πριν από μερικά χρόνια να αφαιρέσει την έξοδο ακουστικών από τα iPhone με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν και άλλοι κατασκευαστές και σήμερα να ανοίγουμε σαμπάνιες ότι κυκλοφορεί κάποιο smartphone που να έχει.

Νομίζω και το ραδιόφωνο FM λείπει από τα κινητά σήμερα, αλλά αυτό ήταν απόφαση άλλων όχι της Apple, η οποία ποτέ δεν έβαλε ραδιόφωνο στα iPhone.

Επιστρέφοντας όμως στο πολυαναμενόμενο Xiaomi Mi 11 που θα ανακοινωθεί επίσημα αύριο Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου από το κουτί επιβεβαιώνεται ότι θα έχει οθόνη τεχνολογίας Super AMOLED με πιστοποίηση HDR10+, κάμερα με τον βασικό αισθητήρα 108 Megapixel και ήχο με τις ευλογίες της Harman Kardon (εταιρεία της Samsung).

Στα αλλα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Xiaomi Mi 11 περιμένουμε να έχει επεξεργαστή Snapdragon 888 (θα είναι το πρώτο με αυτό τον νέο επεξεργαστή) και θα διατεθεί με διαφορετική μνήμη RAM και ενσωματωμένη μνήμη.

Όλα τα νέα, αύριο και επίσημα από την Xiaomi με την ανακοίνωση των νέων Mi 11.

Xiaomi 11 Special Editions

Xiaomi Mi 11 12GB + 256GB blue
Xiaomi Mi 11 8GB + 128GB smoke purple (λεπτομέρειες από δέρμα)
Xiaomi Mi 11 12GB + 256GB smoke purple (λεπτομέρειες από δέρμα)
Xiaomi Mi 11 12GB + 256GB special edition
Xiaomi Mi 11 8GB + 128GB white

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

32 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Τραγικό η Samsung και η xiaomi που κορόιδευαν και τώρα κάνουν τα ίδια..
Στο μόνο που έχουν ελαφρυντικό είναι ότι δίνανε γρήγορους φορτιστές στα κινητά του σε αντίθεση με appl που έδινε τον μουφα 5w στο iPhone 11 σκέτο

Nightfalls 😈

Βλέπω να ανοίγει καινούργιο μερίδιο στην αγορά με την πώληση φορτιστών για όλες τις εταιρείες όσο για το οικολογικούς λόγους μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει.. σίγουρα κακή αντιγραφή όπως αναφέρει πολύ σωστά το άρθρο..

LolMaster

Έτσι, γιατί πολλοί βιάστηκαν να ανοίξουν το στόμα τους! Λουστήτε τα παιδιά!

Theo

Γιατί ξέραμε από πριν ότι και η Xiaomi θα ακολουθήσει αυτή την αηδία τακτική? Όποια *ανεξαρτήτως* εταιρεία το κάνει, την κράζουμε. Άκου λουστήτε τα.

Αλέξανδρος

Δεν αγοράζεις και τελείωσε η υπόθεση. Όταν ανεχόμαστε την κοροϊδία, λογικο ειναι να το λουστούμε.

Theo

Αυτονόητο είναι ότι δεν τελειώνουμε με την αγορά, δεν ξέρω πως το κατάλαβες. Το θέμα είναι να μην κάνεις αυτή την αγορά ώστε να μη ανέχεσαι την κοροϊδία και αν γίνει μαζικά περνά και το μήνυμα. Στο χέρι σου είναι αν εσύ θα το λουστείς και όχι “λογικό”.

Dem

η φαση ειναι οτι ολοι εκει θα το πάνε (στα ακριβά μοντέλα τουλάχιστον)

Αλέξανδρος

Φίλε μου, εμείς έχουμε το μαχαίρι εμείς και το καρπούζι.
Οι μηλοφοναδες ακολουθούν πιστά, εμείς όχι.
Το ίδιο πήγαν να κάνουν και με την sd κάρτα και έγινε πανικός.
Να μου πεις και με το βύσμα jack δεν πέρασε;
Πέρασε αλλά δε το χρησιμοποιούν πολλοί (όπως και ‘γώ).
Προσωπικά δεν ανέχομαι αυτήν την κοροϊδία και έτσι δεν πρόκειται να αγοράσω συσκευή χωρίς φορτιστή για να κάνω αυτούς τους αισχροκερδείς πιο πλούσιους.

LolMaster

Αν δεν αγοράσεις, ψάξε να βρεις που πουλάνε τηλεκάρτες!!

Αλέξανδρος

Προσωπικά τις πρόλαβα, εσύ;

LolMaster

Είχα συλλογή όπως όλοι τότε xD

Αλέξανδρος

Η αλήθεια είναι πως δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι είσαι στην γενιά μου δεκαετία του 80′ και μάλιστα με αυτό το όνομα χρήστη που έχεις.
Από την άλλη αν όντως είσαι, δε κατάλαβες κρίση (την ένιωσες δηλαδή, όταν αρχίζαμε να δημιουργούμε) από ότι φαίνεται, γι’ αυτό συμπεριφέρεσαι απέναντι στην κοροϊδία έτσι.
Τι να πω, ολόκληρη την Ελλάδα ξεπουλήσαν, σε ένα φορτιστή θα κολλήσουμε;

Γιαννης

Προσωπικα οπως ποτε δεν προκειται να αγορασω κινητο χωρις headphone jack ετσι δεν προκειται να αγορασω και κινητο χωρις φορτιστη. Οπως δεν προκειται ποτε να αγορασω ξανα κινητο ανω των 400 ευρω το πολυ.Ας αναλαβει ο καθενας τις ευθυνες του και να μην ειναι προβατο καμιας εταιρειας γιατι ολα ειναι εις βαρος μας.

Anonymous

Δηλαδή θες να πεις ότι σε 5 χρόνια δεν θα έχεις κινητό γιατί σε 5 χρόνια δεν θα υπάρχει κινητό με headphone jack και επίσης δεν θα υπάρχει κινητό με φορτιστή μέσα στην συσκευασία.

Αλέξανδρος

Στο χερι μας είναι. Μην αγοράζεις και θα δεις πως θα είναι σε 5 χρονιά .

Παναγιώτης

Δυστυχώς είναι όλος ο κόσμος τα Αμερικανακια και πολλοί άλλοι. Μόνο η Ελλάδα να μην αγοράζει, δεν θα δακρύσουν οι άλλες εταιρείες…

Αλέξανδρος

Συμφωνώ σε αυτό αλλά όταν κάποιος αντιστέκεται στην κοροϊδία τον ”βλέπουν” οι υπόλοιποι.

SUPS 👨‍⚖️

ενταξει πλεον ολες οι εταιρειες αντιγραφουν τις ιδεες της apple για το πως θ βγαλεις απο τη μυγα ξυγκι…

Συμεών

Εμείς φταίμε που το ανεχόμαστε στην Βραζιλία έκαναν καταγγελία και με δίκη υποχρεώνει την apple να παρέχει και φορτιστή γιατί θεωρείτε απαραίτητο για την λειτουργία του και αν εγώ αγοράσω άλλο φορτιστή εμπορίου πως θα ξέρω ότι η εγγύηση θα με καλύψει και δεν θα πουν ότι ξέρεις ο φορτιστής έφταιγε δεν σε καλύπτουμε αυτά πως θα τα μάθουμε.

SUPS 👨‍⚖️

με τους νεους κανονισμους της ΕΕ για το περιβαλλον και τη χρηση πλαστικων αμφιβαλλω αν μπορει να γινει κατι σε επιπεδο ευρωκοινοβουλιου…Μονο καθε χωρα ξεχωριστα με δικη της νομοθεσια αλλα δεν νομιζω οτι θα ασχοληθουν…

VasilisS20

Γι αυτό και εγώ θα αγοράσω bicophone από τον Μπαγκλαντές που σου δίνει και φορτιστή και ακουστικά και θήκη με μόνο 80€ όχι θα κάτσω να σκάσω.
ΥΓ εσείς που έχετε θεοποιήσει την Xiaomi στην Ελλάδα λουστείτε τα. Νομίζετε ότι θα δίνει για πολύ τσάμπα τα κινητά της.

Anon

Τα καλύτερα value for money είναι φίλε. Επίσης τα Budget τηλέφωνα της xiaomi είναι τα redmi/Poco. Τα mi στοχεύουν προς την premium κατηγορία και καλά κάνει κατά τη γνώμη μου. Και το ΜΙ 11 θα τα σπάει σαν τηλέφωνο, μην σου πω θα είναι καλύτερο και από samsung αλλά προσωπικά δεν θα έδινα τόσα λεφτά. Μέχρι 400 αρκούν για κινητό

Ιωάννης jb

Θα δούμε αύριο και κράζουμε παρέα τους ούτως ή άλλως άθλιους Κινέζους!!!
Άκου εκεί χιλιάρικο και βάλε για την τραγική κινεζια! Που φτάσαμε!

Δημήτρης

Άμα πάρει φόρα νά πέσει στο γκρεμό η apple θά την ακολουθισουν κ η άλλες εταιρίες μία μία.. τό ταβάνι μου εινα τά 300 ευρώ κ κάτω αν μέσα στο 2021 βγάλει κάποιο ενδιαφέρον κινητό θά τό αγοράσω τώρα αν κ στα υπόλοιπα κινητά δεν έχει φορτιστή μέσα στην συσκευασία εγώ δεν πρόκειται να τα αγοράσω..

Ιωάννης jb

700 εκδόσεις! 800 συσκευές το χρόνο και ναυαρχίδες κάθε τρεις κ λίγο! Όταν έβγαζε και φυσικά συνεχίζει να βγάζει η Sony κάθε εξάμηνο ναυαρχίδα κραζαμε όλοι οι τρολακιδες!

Γιάννης

μπορώ να μάθω τι συσκευή χρησιμοποιείς?

Ιωάννης jb

Xperia

Ovelix

Κατά την γνώμη μου ΌΧΙ δεν φταίνε οι εταιρίες, ΕΜΕΊΣ φταίμε που πάμε και επιβραβεύουμε αυτές τις κινήσεις αγοράζοντας τα SmartPhone που στην συσκευασία δεν περιέχουν τα απαραίτητα, ΑΝ δεν αγόραζε κανείς το iPhone χωρίς τον φορτιστή θα σου έλεγα εγώ αν θα το ξανά έκανε η Apple και αν θα το κάνανε και η Samsung, η Xiaomi και όποιος άλλος σκέφτεται να το κάνει. Προσωπικά ΌΣΟ και να μου αρέσει ένα SmartPhone αν δεν θα έχει φορτιστή ΑΠΛΆ δεν θα το αγοράσω, θα πάρω κάποιο που θα έχει και αν δεν βρίσκω κάποιο που να έχει θα μείνω με το SmartPhone που έχω για όσο αντέξει.

SUPS 👨‍⚖️

και τα xiaomi ποτε δεν ειχαν ακουστικα στη συσκευασια αλλα μια χαρα τα αγοραζατε εδω μεσα…

Σωτήρης

Ένός λεπτού σιγή για όλους εκείνους τους οικωλόγους (sic) που ηδονίζονταν όταν ανακοινώθηκε η χρέωση της πλαστικής σακούλας στα σούπερ μάρκετ και η κατάργηση, οσονούπω, των πλαστικών καλαμακίων για τον καφέ, νομίζοντας πως έτσι… σώζουν τις καημένες τις φώκιες Μονάχους-Μονάχους. Ελπίζω να έμαθαν τώρα πως, όταν ανοίγεις την πίσω πόρτα, μπαίνουν και όλα τα τέρατα μέσα, και όχι μόνο οι γατούλες. Με τις υγείες τους, λοιπόν, και ελπίζω στην επόμενη χλαπάτσα να μάθουν πως ό,τι λάμπει δεν είναι πάντα χρυσός.

SUPS 👨‍⚖️

ενος λεπτου σιγης για ολους τους βρωμιαρηδες ελληναρες(πλειοψηφια της χωρας μας δλδ) που γεμιζουν τις ελληνικες θαλασσες και τα δαση, με τα σκουπιδια τους …τωρα που αναγκαστικα θα πληρωνουν τα μελλοντικα σκουπιδια τους(σακουλες ,καλαμακια οτιδηποτε αλλο)πολυ πιθανο να σταματησουν τη λατρεμενη συνηθεια τους…

Baioss

Πώς το λέγανε, πως το λέγανε; Μμμμ….α ναι! Η Τσαόμι σέβεται τους πελάτες της :p

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Redmi Redmi Note 13 Pro+ Xiaomi

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+: Επίσημο το World Champions Edition για τους ποδοσφαιρόφιλους

Το Redmi της Xiaomi παρουσίασε το Redmi Note 13 Pro+ στην Ινδία νωρίτερα φέτος και σήμερα ήρθε το Redmi Note 13 Pro+ Word Champions Edition.

Reviews featured Hands-on TCL

TCL 50 SE Greek review: Η καλύτερη εισαγωγή

Το TCL 50 SE ταιριάζει απόλυτα σε όσους αναζητούν μια ολοκληρωμένη εμπειρία smartphone με υψηλής ανάλυσης οθόνη FHD+ NXTVISION 6,8″ και ρυθμό ανανέωσης 90Hz.

Smartphones Android featured Google

Android 15: Αυτά είναι τα smartphone που θα πάρουν την ενημέρωση

Η Google ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Android 15 φέτος και η πολυαναμενόμενη γιγάντια ενημέρωση θα φέρει σημαντικές καινοτομίες.

Gear Apple Apple Pencil featured

Apple Pencil: Μεγάλες αναβαθμίσεις στο νέο μοντέλο – Έρχεται με απτική ανάδραση

Η Apple εργάζεται πάνω σε ένα νέο Apple Pencil, το οποίο μάλλον θα έρθει με μερικά συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά.