Η Xiaomi ρίχνει την Apple στην τέταρτη θέση, η Samsung παραμένει στην κορυφή [CP]

Samsung, Η Xiaomi ρίχνει την Apple στην τέταρτη θέση, η Samsung παραμένει στην κορυφή [CP]

Με το κλείσιμο του τρίτου τριμήνου του 2020, βλέπουμε την Xiaomi να ρίχνει την Apple στην τέταρτη θέση σε αποστολές, ενώ η Samsung παραμένει πρώτη. Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναλύσεων Counterpoint έδωσε τα αποτελέσματα των παγκόσμιων αποστολών smartphone, με τη νέα κατάταξη να φέρνει μερικές αλλαγές στον παγκόσμιο χάρτη.

Αρχικά, η Samsung παραμένει ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphone σε αποστολές, φτάνοντας τις 79,8 εκατομμύρια αποστολές τεμαχίων και έχοντας πλέον μερίδιο αφοράς 22%. Η Huawei παραμένει δεύτερη, όμως με σημαντική μείωση 24% στις σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2019, φτάνοντας τις 50,9 εκατομμύρια αποστολές smartphone και κατέχοντας μερίδιο πλέον 14%.

Samsung, Η Xiaomi ρίχνει την Apple στην τέταρτη θέση, η Samsung παραμένει στην κορυφή [CP]

Η έκπληξη μας ήρθε από τη Xiaomi, η οποία είδε σημαντική αύξηση 46% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2019 και πλέον κατέχει το 13% της αγοράς, με συνολικές αποστολές 46,2 εκατομμυρίων τεμαχίων. Τέταρτη πλέον είναι η Apple, με μείωση 7% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2019 και συνολικές αποστολές 41,7 εκατομμυρίων smartphone. Αν και το ποσοστό της αγοράς της πλέον βρίσκεται στο 12%, αναμένουμε να γίνουν αλλαγές στο τέταρτο τρίμηνο, με την κυκλοφορία των iPhone 12.

Samsung, Η Xiaomi ρίχνει την Apple στην τέταρτη θέση, η Samsung παραμένει στην κορυφή [CP]

Oppo και Vivo είδαν μείωση 4% και 1% αντίστοιχα στις αποστολές τους, ενώ σημαντική αύξηση 45% βλέπουμε για τη Realme, η οποία πλέον έχει φτάσει τις 50 εκατομμύρια αποστολές παγκοσμίως. Μικρή αύξηση 2% έχει και η Lenovo, με συνολικές αποστολές 10,2 εκατομμυρίων τεμαχίων, ενώ η LG συνεχίζει να χάνει έδαφος, με μείωση 11% σε σχέση με τις αποστολές της το 2019.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vettas4

Και τωρα θα βγαλουνε και την Xiaomi εξω οπως εκαναν με τη Huawei γιατί πέρασε την apple

NatPap

ναι φαντασου να γινει κι αυτο.. οι κινεζοι θααα τρελλαθουν και θα αντεπιθετουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.