Τρίτη
07/01/2014

Imagination Technologies PowerVR Series 6XT, Νέα σειρά mobile GPUs για 50% επιπλέον απόδοση

Η εταιρεία Imagination Technologies ανακοίνωσε την νέα σειρά mobile επεξεργαστών γραφικών PowerVR Series 6XT, η οποία υποστηρίζει το API OpenGL ES 3.0. Βασίζεται στην γνωστή αρχιτεκτονική “Rogue” που βασίζονται και οι σημερινοί επεξεργαστές γραφικών της PowerVR Series 6, ωστόσο η εταιρεία βελτίωσε σημαντικά την σχεδίαση για να προσφέρει αύξηση στις επιδόσεις έως και 50%.

Υποστηρίζονται επίσης DirectX 10 και OpenCL 1.x. Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προσφέρει βελτιωμένη διαχείριση της ενέργειας, και επομένως χαμηλότερη κατανάλωση με τους νέους πυρήνες GPU. Οι νέες GPUs είναι οι GX6240 (2 clusters), GX6250, GX6450 (4 clusters) και GX6650 (6 clusters).

Η εταιρεία αναφέρεται στους πυρήνες έως clusters. Είναι πολύ πιθανό το ισχυρότερο chip να βρεθεί στο εσωτερικό του επόμενης γενιάς SoC της Apple, A8. Φαίνεται πως όλες οι εταιρείες έχουν σχέδια για προϊόντα στην μικρομεσαία αγορά, κάτι που είναι φυσιολογικό με βάση τις τάσεις που παρατηρούνται. Η Imagination Technologies, μετά την ανακοίνωση της κορυφαίας σειράς mobile επεξεργαστών γραφικών PowerVR Series 6XT ανακοίνωσε και την σειρά PowerVR 6XE, που φέρνει το OpenGL ES 3.0 σε συσκευές “mid-range” και “low-end”.

Η Imagination Technologies ανακοίνωσε τέσσερα μοντέλα, τα G6050, G6060 (προσφέρει ότι και η G6050 GPU με επιπλέον υποστήριξη της τεχνολογίας συμπίεσης PVRIC2, lossless image compression), G6100 (single cluster, με μέγεθος έως και 30% μικρότερο σε σχέση με το παρελθόν) και G6150 (με υποστήριξη PVRIC2).

Imagination TechnologiesPowerVR 6 Series ROGUE

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .

3 Σχόλια

  1. Ο/Η Conx λέει:

    Αν και οι powervr είναι από τις καλύτερες mobile gpu, έχω την εντύπωση πως φέτος η πιο δυνατή gpu θα είναι του tegra k1..ειδωμεν

  2. Ο/Η konstantine73 λέει:

    Και εγώ πιστεύω πως το νέο chip της Nvidia θα σαρώνει σε επιδόσεις….192 cuda cores είναι αυτοί…..

  3. Ο/Η patentas λέει:

    Επίσης o K1 υποστηρίζει και dx11… Εντάξει.. nvidia είναι αυτή, μόνο με αυτο ασχολείται. Ήδη απο τον tegra 3 ήταν πολύ μπροστά σε γραφικα..

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.