iMessage: Δεν παραδίδονται τα μηνύματά; – Δείτε αν σας έχουν μπλοκάρει

iMessage μηνύματα, iMessage: Δεν παραδίδονται τα μηνύματά; – Δείτε αν σας έχουν μπλοκάρει

Η Apple χρησιμοποιεί ένα πρωτόκολλο που βασίζεται σε δεδομένα που παρέχει στους χρήστες του iMessage πρόσβαση σε προηγμένες λειτουργίες όπως κοινή χρήση πολυμέσων, αντιδράσεις μηνυμάτων, ενημερώσεις κατάστασης και αποδείξεις ανάγνωσης.

Το iMessage σας διευκολύνει με την αντιμετώπιση δυσάρεστων καταστάσεων χωρίς αντιπαράθεση, μπλοκάροντας τον παραβάτη. Είναι εύκολο, χωρίς σύγκρουση και δύσκολο να εντοπιστεί, εκτός και αν ξέρετε τι ψάχνετε.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν ο αριθμός σας είναι αποκλεισμένος στο iMessage

Πρόκειται για μια λειτουργία που εστιάζει στο απόρρητο και δεν υπάρχει καμία ειδοποίηση ή ασπρόμαυρη ένδειξη ότι κάποιος σας έχει αποκλείσει στο iMessage. Ας δούμε μερικές από τις πιο προφανείς ενδείξεις ότι έχετε αποκλειστεί στο iMessage.

Ελέγξτε το χρώμα της φυσαλίδας

Οι χρήστες του iMessage γνωρίζουν ότι ένα πράσινο συννεφάκι υποδεικνύει ότι στέλνετε ένα κανονικό μήνυμα κειμένου αντί να χρησιμοποιείτε το iMessage. Εκτός αυτού οι πράσινες φυσαλίδες μπορεί επίσης να είναι ένδειξη ότι κάποιος σας έχει αποκλείσει στο iMessage. Εάν είστε αποκλεισμένοι στο iMessage, η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων της Apple αποτρέπει την παράδοση άμεσων μηνυμάτων στον παραλήπτη μέσω του πρωτοκόλλου. Εάν έχετε ενεργοποιήσει το εναλλακτικό μήνυμα κειμένου στη συσκευή σας, καταφεύγει στην αποστολή του μηνύματος ως μήνυμα κειμένου, που σημαίνει ότι το συννεφάκι του μηνύματος κειμένου γίνεται πράσινο αφού κάποιος σας αποκλείσει.

Ελέγξτε την ενημέρωση κατάστασης ενός κειμένου

Μέρος αυτού που κάνει το iMessage ένα ελκυστικό πακέτο ανταλλαγής μηνυμάτων είναι η συμπερίληψη των αποδείξεων παράδοσης και ανάγνωσης. Ενώ οι αποδείξεις ανάγνωσης μπορούν να απενεργοποιηθούν στο iMessage, η εφαρμογή δείχνει πάντα πότε παραδίδονται τα μηνύματά σας, εκτός εάν έχετε αποκλειστεί από τον παραλήπτη ή το μήνυμα στάλθηκε μέσω κανονικού κειμένου. Εάν δεν βλέπετε την επιλογή Παράδοση κάτω από ένα μήνυμα που στείλατε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο παραλήπτης να σας μπλοκάρει.

Ωστόσο, προτού υποθέσετε ότι έχετε αποκλειστεί, είναι καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργή σύνδεση στο διαδίκτυο και ότι τα μηνύματά σας μεταδίδονται σε άλλους χρήστες του iMessage.

Αναζητήστε το εικονίδιο της σελήνης στο iMessage

Η λειτουργία Εστίαση και Μην ενοχλείτε στο iOS επιτρέπει στους χρήστες να απενεργοποιούν προσωρινά τις ειδοποιήσεις για όλους εκτός από τις επαφές και τις επιλεγμένες εφαρμογές. Επομένως, εάν στείλετε σε κάποιον ένα μήνυμα στο iMessage και δεν απαντήσει, μπορεί να είναι απενεργοποιημένες οι ειδοποιήσεις του.

Από το iOS 15 και μετά, όταν έχετε ενεργοποιημένη τη λειτουργία εστίασης και λαμβάνετε ένα μήνυμα, το τηλέφωνό σας ειδοποιεί αυτόματα τον αποστολέα του μηνύματος ότι έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία εστίασης και ότι δεν επιθυμείτε να ενοχληθεί. Εάν συμβαίνει αυτό, θα δείτε μια ειδοποίηση που λέει ότι ο χρήστης έχει σίγαση των ειδοποιήσεων με ένα μικρό σύμβολο φεγγαριού δίπλα στην ειδοποίηση.

Προσπαθήστε να καλέσετε τον αριθμό που στέλνετε μηνύματ

Εάν είσαστε σίγουρος ότι το μήνυμα παραδόθηκε, ελέγξατε το χρώμα της φυσαλίδας και ελέγξατε εάν υπάρχει μήνυμα σίγασης ειδοποιήσεων και εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι ότι το άτομο με το οποίο προσπαθείτε να επικοινωνήσετε σας έχει αποκλείσει, τι πρέπει να κάνετε τώρα;

Μπορείτε να δοκιμάσετε να τους τηλεφωνήσετε. Εάν ένας χρήστης σας αποκλείσει στο iMessage, δεν μπορείτε να τον καλέσετε. Εάν πραγματοποιήσετε μια κλήση σε έναν αριθμό που σας απέκλεισε, θα συναντηθείτε με ένα μόνο κουδούνισμα και στη συνέχεια με το κιβώτιο τηλεφωνητή.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.