iOS 10: Κενό ασφαλείας δίνει πιο εύκολη πρόσβαση στα backups του iPhone

Σύμφωνα με το Forbes, η τελευταία έκδοση του iOS της Apple φαίνεται να έχει αποδυναμώσει (μη ηθελημένα) την ασφάλεια του iPhone επιτρέποντας την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα backus του κινητού.

Η Elcomsof, μια ρωσική εταιρεία που έχει δημιουργήσει εργαλεία για να σπας την ασφάλεια των iPhones, ανακάλυψε μια ευπάθεια καθώς προσπαθούσε να αναβαθμίσει κάποιο από αυτά τα εργαλεία. Βρέθηκε ότι τα backups που αποθηκεύονται μετά το iOS 10 update χρησιμοποιούν νέο “μηχανισμό επαλήθευσης κωδικού πρόσβασης” που παραβλέπει διάφορους ελέγχους ασφαλείας.

Η επίθεση έχει στόχο τα προστατευμένα με κωδικούς backups που έχουν γίνει από το iOS 10. Αν κάποιος επιτεθεί και καταφέρει να πάρει ένα από αυτά τα backup αρχεία χωρίς τον σχετικό κωδικό ασφαλείας, η νέα επίθεση της Elcomsoft θα μπορέσει να παρακάμψει την κρυπτογράφηση περίπου 2500 φορές ταχύτερα από τον παλιό μηχανισμό που χρησιμοποιούνταν στο iOS 9 και πίσω. “Από εκεί που μπορούσε να επεξεργαστεί 2400 κωδικούς ανά δευτερόλεπτο στο iOS 9, μπορεί στο iOS 10 να επεξεργαστεί 6 εκατ. κωδικούς το δευτερόλεπτο”.

Η αδυναμία των iTunes backups φαίνεται να είναι κάτι που αφορά μόνο στους κατόχους iPhones με iOS 10. H Elcomsoft επισημαίνει ότι το να παραβιαστεί το ίδιο το iPhone ή το iCloud είναι κάτι το εξαιρετικά δύσκολο.

Σύμφωνα με τη δήλωση που έκανε στο Forbes, η Apple δηλώνει ενήμερη για το θέμα και πως εργάζεται στο να βρεθεί λύση:

“We’re aware of an issue that affects the encryption strength for backups of devices on iOS 10 when backing up to iTunes on the Mac or PC. We are addressing this issue in an upcoming security update. This does not affect iCloud backups. We recommend users ensure their Mac or PC are protected with strong passwords and can only be accessed by authorized users. Additional security is also available with FileVault whole disk encryption”.

ios 10 backup vulnerability, iOS 10: Κενό ασφαλείας δίνει πιο εύκολη πρόσβαση στα backups του iPhone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

37 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ChristosT

Στο τέλος η apple δεν θα έχει λειτουργικό αλλά μία πέτρα ασήκωτη.
Κάθε φορά που μιλάνε για κενό ασφαλείας αφαιρούνε όλο και περισσότερα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και api’s.
Στο τέλος για να βάλεις φωτογραφίες στο κινητό ή να δείς μία πληροφορία του Iphone σου θα σε αναγκάζουν να πηγαίνεις service ή να το στέλνεις σε αυτούς.
Τραγικοί όλοι τους εκεί πέρα. Έχουν πλήρη άγνοια της έννοιας λειτουργικότητας.
Άς το κλείσουν το μαγαζάκι τους να τελειώνουμε.

ChristosT

https://www.rogeriohirooka.com/2016/09/01/some-api-changes-on-ios-10/
Εδώ ένα άρθρο με τα καμώματά της. Όλα μπορώ να τα κατανοήσω…
Τα στοιχεία και οι πληροφορίες της δικής μου συσκευής π.χ τι την πείραξαν;
Έτσι θα υποστηρίξει τους devs;
Τραγική…

viel

@ ChristosT οτι να ναι… για πες μας πια api αφαιρεθηκαν?

ChristosT

@ viel άνοιξε το link που παρέθεσα.
Άν και θεωρητικός πρακτικός dev που λές οτι είσαι σε πιάνω ανενημέρωτο.
Πήγαινε στο app store και στα σχόλια ΟΛΩΝ των battery life, lirum Κλπ…και θα δείς τί έκανε η γλυκή σου apple.

ChristosT

Αχρήστευσε εφαρμογές του app store που πληρώσανε άνθρωποι για αυτόν τον λόγο.
Τα χρήματα θα τα επιστρέψει;
“Συνεπής” σε όλα…περαστικά στους devs.

petros

Πάντως απο πωλήσεις σκιζει….. https://youtu.be/mdr5UuDFd4A

Mary

ChristosT έχεις iPhone η σκοπεύεις να αγοράσεις; Από ότι βλέπω από τα σχόλια σου όχι. Όποτε γιατί μουρμούρας όλη την ώρα για ένα κινητό ή λογισμικό δεν έχεις και δεν σκοπεύεις να αποκτησεις; Έλεος πια με τα κολλήματα σας μερικοί.

James

@Mary την άποψη του λέει ο άνθρωπος και έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει, είτε έχει το προϊόν, είτε όχι. Σε λίγο θα μας ζητατε απόδειξη αγοράς iPhone για να πούμε τη γνώμη μας. Έλεος!

ChristosT

@Mary ότι είπε ο James. Άλλωστε κατάλαβα οτι οι αλήθειες δεν σας αρέσουν.
Εγώ θέλω σχόλιο του viel@ που είπε οτι λέω ότι νάναι…περιμένω…

Mary

Όταν εσκεμμένα γράφεις σε συγκεκριμένα άρθρα και κράζεις τότε δεν λες την γνώμη σου. γιατί και τις πρώτες 15 φορές που μας είπες την γνώμη σου για την apple την εμπεδώσαμε, δεν χρειαζοντουσαν οι άλλες 200 φορές με το κράξιμο σου γιατί πλέον γίνεται κουραστικό.

Mary

Και το να ψάχνεις από δω και από εκεί άρθρα που κατηγορούν το iOS Και να προσπαθείς με νύχια και με δόντια να πείσεις τους πάντες ποσό χάλια είναι το iPhone και το iOS και αυτό άποψη σου είναι; Γιατί αυτό λέγεται προσηλυτισμός…

vasilist

Εντάξει μωρέ σιγά το κενό, στο επόμενο update θα φτιαχτεί θα πρέπει κάποιος να έχει πρόσβαση στον υπολογιστή σου και να ξέρει και τι ip έχεις για να μπει κτλ κτλ.
Και πάλι δεν είναι καθαρά κενό ασφαλείας απλά μπορείς να σπάσεις πιο γρήγορα τον κωδικό από ότι κατάλαβα με Brute Force.
Τρέχα γύρευε δηλαδή.

ChristosT

@Mary κάνε μας μήνυση για τον προσηλυτισμό. Το διαβάσαμε και αυτό απο τους fans της apple…πόσο πιό χαμηλά…κουμάντο στο πληκτρολογιό σου. Όχι σε εμένα.
Πονάει η αλήθεια αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Το ξαναλέω διότι έχεις πρόβλημα εμπέδωσης. Ότι είπε ο James@.

Mary

Το θέμα δεν είναι αν εγώ είμαι φαν της Apple, αλλά είναι σίγουρο ότι εσύ είσαι της Samsung και δεν βλέπεις τίποτα άλλο εκτός απ αυτήν. Πονάει η αλήθεια αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.

ChristosT

@Mary το να επιτίθεσαι σε μέλος ενός blog χωρίς να τεκμηριώνεις την άποψή σου απλά επειδή σου θίξαμε μία εταιρεία δείχνει το επίπεδό σου και τους λόγους. Μην προσπαθείς να μας δείξεις οτι σε έπιασε η αντικειμενικότητα. Αντικειμενικός είναι αυτός που ΟΤΙ ΛΕΕΙ τι τεκμηριώνει.
Άν δεν σου αρέσει αυτό δεν αποτελεί πρόβλημά μου. Ξεκόλλα λοιπόν με την επιθετική διάθεσή σου να τελειώνουμε. Διαβάζω σε όλα τα άρθρα με πολύ προσοχή τα σχόλια όλων και τα σέβομαι. Ασχετα αν μου αρέσουν ή όχι.
Σχολιάζω μόνο επι συγκεκριμένης ένστασης και τονίζω το σημείο.
Μην δείχνεις τόσο χοντρά την ενόχλησή σου διότι στο τέλος είμαι σίγουρος οτι θα μας πείς κιόλας οτι σε παρενοχλήσα και πρώτος.
Οτι πονάει η αλήθεια το βλέπω.

ChristosT

Περιμένω σχόλιο του viel@…να μιλάμε επι συγκεκριμένων αναφορών.
Viel ότι είπα τελικά είναι ότι νάναι; Ισχύει; Ναί ή όχι;

Mary

Να δεν βλέπω πόσος αντικειμενικός είσαι, μέσα σε μερικά σχόλια είδες ότι σου επιτέθηκα, είδες το επίπεδο μου, είδες για ποιους λόγους γράφω ότι γράφω(?), είδες ότι μου έθιξες την εταιρεια(?) και κατάλαβες ότι είμαι και hardcore fan της Apple. Μιλάμε ότι να ναι… Και μετά θεωρείς τον εαυτό σου αντικειμενικό; Ή γνωριζόμαστε και από χθες και ξέρεις όλα αυτά για εμένα και δεν το έχω καταλάβει; Δεν έχω εταιρεία όπως λες αλλά για να σκέφτεσαι και να αναφέρεσαι έτσι στους άλλους φαίνεται ότι είναι μόνος τρόπος να εξηγεις κάποια πράγματα… Και μετά μιλάς για αντικειμενικότητα. Καληνύχτα, δεν ασχολούμαι άλλο ότι και να γράψεις.

Mary

Παρεπιπτόντως το να προσπαθείς να ξεκινήσεις κόντρα με τον άλλο από πάνω συνεπάγεται στην αντικειμενικότητα που σε διακατέχει ή είναι και αυτό άποψη σου;

ChristosT

@Mary ειλικρινά αρχίζω να αμφιβάλω οτι είσαι η Mary. Άν αυτός που λές είχε δικηγόρο θα πίστευα οτι είσαι εσύ ή άλλος λογαριασμός του που καλύπτει τον εαυτό του.
Μάλλον δεν θέλει να παραδεχτεί τον βιαστικό του χαρακτηρισμό. Συνεπώς οτι είπα είναι 100% αλήθεια. Για εσένα δεν το συνεχίζω διότι δεν σε αναγνωρίζω ως νομικό σύμβουλο κανενός μέχρι να μας το δηλώσει.
Ότι είπα δείχνει την 100% αντικειμενικότητά μου.
Ορίστε να με διαψέυσεις εσύ ΑΦΟΥ δεν μπορεί ο viel@.

ChristosT

Oρίστε και σχόλια χρηστών εφαρμογών του app store για να καταλάβετε την απατεωνιά της “γλυκυτάτης” κατά άλλα apple. A)[⚠️iOS 10 users: Apple restricted apps from accessing as much detailed battery info as iOS 9 allows. DON’T dock stars on this app on account of that – there’s literally nothing the developer can do about it. It still displays useful info on iOS 10, just less than it does on iOS 9.] If I had to choose between the second coming of Christ, and this app, I would choose this app!! 😂😃 It’s that good! I don’t know how he managed this but somehow it pulls hardcore data statistics from your battery internals showing the lifetime number of charge cycles for the battery, and the current capacity (vs the capacity new from the factory). I have tons of apps installed and have been low on disk space, so when my iPhone 5 kept draining throughout the day, I always assumed that was the cause, but now I see that my battery only has 38% of its original capacity😳, and obviously it needs to be replaced and I’m so excited to do so! I bought the in app purchase to remove ads… Συνέχεια »

Μπάμπης

@ChristosT. Δίαβασα το link. Και λοιπόν? Η άποψη ενός dev και τιποτα παρπάνω. Υποθέτω οι επενδυτές ανα την υφήλιο δε διάβασαν τα σχόλια σου για να ξεπουλήσουν άρον-άρον και να φύγουν απο το μαγαζί των “τραγικών” που οσονούπω θα “το κλείσουν”.
Α ρε ελληνάρες παντογνώστες…..

ΑΝΔΡΕΑΣ

@Mary Μπράβο !! You are back !!! Είχαν αρχίσει να αμφιβάλλω κάποιες στιγμές πως λύγισες και απαρνήθηκες την θεά μας. Αλλά καλά τα είπες στους haters||!! Τι σας νοιάζει τι κάνουν οι πιστοί με τα εργαλεία τους!! Για να τους τιμωρεί κάπου κάπου η apple ή να τους βασανίζει ,ε κάτι παραπάνω θα ξέρει!! Κάποιο λάθος θα έχουν κάνει!
Apple rules Haters gona hate!!

ΠάνοςΛ

Τραγικά τα σχόλια των περισσοτέρων και τελείως εκτός θέματος με την αρχική δημοσίευση. Ευελπιστώ οι mods να σβήσουν όλα τα άσχετα με το θέμα ποστς (και το δικό μου εννοείται) που είναι και προσωπικές επιθέσεις.

Λυπηρό και θλιβερό το φαινόμενο αυτό, ακούς εκεί να αρπάζεται ο καθένας βάσει της εταιρίας κινητού που έχει μόνο και μόνο φαντάζομαι για να δικαιολογήσει την επιλογή του. Εγώ που έχω και apple και samsung και lg τι να κάνω, με ποια να τα βάλω, ποια να πρωτοθάψω; Κάθε μια έχει τα υπερ και τα κατά της, το ξέρω και επιλέγω κατάλληλα ανάλογα τι κυκλοφορεί εκείνη τη στιγμή στην αγορά, τα χρήματα που διαθέτω και το προσωπικό μου γούστο/γνώση/εμπειρία.

viel

@ Christos καλησπερα, sorry αλλα δεν εχω χρονο, ναι οτι να ναι ειναι, το αν η apple κανει αλλαγες ασφαλειας στο λειτουργικο της καλα κανει, εγω εποφελουμε απο αυτο. αν καποια app χρησημοποιουσαν API που πλεον καταργηθηκαν δεν φταιει η apple! και εγω σε ενα app που γραφω τωρα εχω αλλαξει API και παω με τα νεα (με οτι κοπο αυτο εχει αυτο) επισης απο τις beta εδω και 3 μηνες ξερει ο developer τι εχει αλαξει και πως παιζει το app του στο ios 10! αν θελει ο dev στο ios 10 ας κανει τις απαραιτητες αλλαγες στο app του

ChristosT

@viel ότι νάναι…μηδέν απάντηση. Μηδέν ανάλυση. Απλά μας είπες οτι η apple έτσι γούσταρε. Σεβασμός πάνω απ’όλα στον πελάτη και στους devs.(εσύ δεν πιάνεσαι).
@Agnostos13 πρός το παρόν λέω να σταματήσετε εσείς που σκούζετε.(αναφέρομαι σε όλους απο πάνω). Χαίρομαι για τον διάλογο και τις απαντήσεις που πήρα. Δείχνουν χαρακτήρα, “αντικειμενικότητα” και προπαντός οτι δεν υπηρετείτε την apple.

viel

@ ChristosT δεν ειναι παραλογο αυτο που σου απαντησα, δλδ αν πρεπει να κλειδωσει κατι για την ασφαλεια (που εστω το καταλαβε τωρα) δεν πρεπει να το κανει? με αυτο το σκεπτικο να μην αναβαθμησει ποτε τα API της! δεν παει ετσι. εμεις σαν dev πρεπει να ειμαστε up to date σε καθε κινηση ειτε αυτη μας αρεσει ειτε οχι. αν δεν μας αρεσει ας φτιαξουμε το δικο μας OS να κανουμε οτι θελουμε. το ιδιο ισχυει για καθε δουλεια οτι σου λεει το αφεντικο σου. αν δεν σου αρεσει παραιτησε… αν δεν μου αρεσει κατι που εκανε η apple θα σταματησω να προγραμματιζω για αυτη. εμενα κανενα μου app δεν εππηρεαστηκε

ΧρηστοςGR

‘Ηθελα να ‘ξερα γιατι επιτιθεστε ο ενας στον αλλον λες και αν θα του πεις οτι η apple εκανε αυτο θα τρεξει ο αλλος να παρει το s7. Ειμαι fan της Samsung αλλα αυτο δεν σημαινει οτι βγαινω και κραζω ολες τις αλλες εταιρειες. Δεν λεω να μην πεις την γνωμη σου αυτο που λεω ειναι να σχολιαζεις ασχετα με το ποιας εταιρειας εισαι fan. Επισης μην ουτε την apple ουτε την samsung ουτε την καθε εταιρια που κανει λαθη διοτι ολλα αυτα τα προγραμματα, συσκευες κτλ. δεν τα φτιαχνετε εσεις αρα δεν ξερετε ποσο κοπο εκανε ο αλλος για να φτιαξει το προιον αυτο. Αντι να τους λετε μπραβω που εφτιαξαν αυτα τα τοσο καλα λειτουργικα συστηματα και τηλεφωνα τους κραζετε. Αν ειναι ετσι να πατε να φτιαξετε εσεις τα λειτουργικα συστηματα .

okrad

@petros δεν θελω να ασχολουμαι με κατι τετοια ζητηματα σαν και τα δικα σου αλλα εκτηθεσε φιλαρακι και ειναι ασχημο πραγμα αυτο.Στο βιντεο που ανεβασες δεν κοιταξες καν οτι ειναι διαφορετικα καταστηματα το ενα ειναι εμπορικο και το αλλο το αλλο ειναι ενα ‘ξεχασμενο’ store.Γενικα εχω πολλα πραγματα να σου πω αλλα δεν θα κατσω να το κανω.Μεινε εσυ με αντροιντ των 200 ευρω και ασε εμας τους μαμακες να πληρωνουμε.Οταν πιανετε iphone ομως αρχιζετε να μπερδευετε την γλωσσα σας και μιλατε μια γλωσσα ακαταλαβηστικη.Just get a life and think different.Α και κατι ακομα Make believe haha mizeria

Agnostos13

@ChristosT:
Κάθεσαι και κράζεις με αφορμή ένα ζήτημα vulnerability του iTunes (και όχι του iPhone) και μας λες οτί η Apple κόβει APIs την ώρα που με το iOS 10 ήρθαν ένα σωρό νέα!
Το γεγονός οτι ορισμένα APIs χρησιμοποιούνται από άτομα που προσπαθούν να εισβάλουν στο iOS και προκειμένου να καταστούν επικίνδυνα για τον ανυποψίαστο χρήστη μπλοκάρονται για να αποφευχθούν τα χειρότερα δεν σου λεει τίποτα…
Αν έχεις συνηθίσει στο coland(e)roid βεβαια και το να εχει προσβαση ο καθενας στη συσκευη σου το ονομαζεις “λειτουργικοτητα”…συγνωμη αλλα δεν εχουμε ολοι ιδια αποψη…ουτε θελουμε να μας πεισεις με το ζωρι για την δικη σου!

GS

Φαίνεται πως η Apple θέλει να ρεζιλευτεί ποιο πολύ από τη Sammy με την υπερτιμημένη συσκευή της
Εύγε Apple

james

Γρηγορα βρειτε καποιος ενα κοροϊδευτικο λογοπαιγνιο για το ios, γιατι το coland(e)roid που αναφερθηκε, μετραει για τριποντο επιχειρημα και ειμαστε με την πλατη στον τοιχο. Το χανουμε το ματσάκι μαγκες μου!

ChristosT

@viel συνεχίζεις να μην απαντάς. Οι εφαρμογές που πληρώσανε εκατομμύρια άνθρωποι για αυτές τις πληροφορίες που τώρα κόβει μέσω των api’s…είτε για λόγους ασφαλείας (που δεν παίζει, απλά μάλλον κάτι διαβάζεται οτι θα βγάλει δικό της και θέλει να μονοπωλήσει)…τα χρήματα αυτά θα τα επιστρέψει; Θα δώσει refund όπως πρέπει; ΆΝ όχι είναι για τον π….άν ναί να το σεβαστώ.
Οι εφαρμογές αυτές είχαν 7 ενδείξεις ΌΤΑΝ ΑΓΟΡΑΣΤΉΚΑΝΕ. Τώρα δείχνουν 3. Τί να την κάνω την εφαρμογή όπως έχει καταντήσει; Εσύ αυτό το λές σεβασμό προς τους devs που τους άφησε σίξυλους να ψευτοδικαιολογούνται ενώ επειδή άλλοι μιλήσανε τους βγάλανε την εφαρμογή απο το app store μέσα σε μία νύχτα το θεωρείς σωστό;
Τώρα μιλάμε ώριμα ή κοροιδεύομαστε;
@Agnostos13 μάλλον εσύ προσπαθείς να επιβάλεις ότι επιτάσει η apple (κοινώς πλάτες). Εγώ κάνω λογικές ερωτήσεις. Με αυτή την λογική της δήθεν ασφάλειας να καταργήσει και η microsoft τις ανάλογες πληροφορίες. Γιατί όχι και στο macOS.
Θεωρείς παράλογο ή δεν έχει δικαίωμα ένας χρήστης να βλέπει θερμοκρασία μπαταρίας, κύκλους φόρτισης κ.α; Να βάλει τον πωπό της απο κατω και να βρεί έναν τρόπο. Για αυτό δεν πληρώνεται τόσο αδρά; Για το ios;

ChristosT

https://www.w3dummies.com/uploads/Denniesritche.jpg
Αυτό για να μαθαίνουν οι νεότεροι. Έχει σχέση με τα λειτουργικά.
Tέλος όταν μιλάτε για ασφάλεια τι εννοείτε; Να κλειδώσουμε ΟΛΟ το λειτουργικό, να μην έχει πρόσβαση ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΗΣΤΗΣ στην συσκευή του; Αυτό το θεωρείτε λειτουργικότητα;
Ειλικρινά…μιλάτε σοβαρα; Αυτό θέλετε να πληρώνουν οι χρήστες; Ενα τούβλο; Δεν παίρνω απο τα οικοδομικά υλικά ένα που έχει 0,5 ευρώ; Έλεος…
Αυτοί κάθε μέρα σε κάθε βασική λειτουργία, σε κάθε πάτημα του κουμπιού, σε οτιδήποτε θα βλέπεις στην οθόνη του κινητού θα το θεωρούνε “κενό” ασφαλείας. Θα πρέπει να το κλειδώνουν ή να το αφαιρούνε με αυτή την λογική;
Ωραία…και το να βλέπουμε το ποστοστό μπαταρίας χρησιμοποεί api. Να το αφαιρέσουμε και αυτό.
Δεν είναι λογικό; Κάποιος hacker μπορεί να το δεί να να μην μας αφήσει να φορτίσουμε την μπαταρία. Τί θα διαβάσουμε άλλο ρε φίλε…

Agnostos13

@ChristosT:
Είσαι και μελλοντολογος; Ξερεις οτι κατι τετοιο δεν θα γινει στο μελλον ωστε να μπορουν και παλι να βλεπουν οι χρηστες πληροφοριες που χανουν τωρα; Στην περιπτωση που συνομοτικα (οπως μας περιγραφεις) εχει γινει απο την Apple για να προωθησει δικη της εφαρμογη τοτε μιλαμε για λυση μια η αλλη…καθως λογικα θα ειναι κατι native και free!
Εκτος αν η αποψη σου ειναι οτι πρεπει να αφηνει τα APIs ερμαια των hacker και μαζι τις συσκευες των χρηστων μεχρι να βρεθει καποια εναλλακτικη!

ΥΓ. Επισης υπαρχει free tool που δινει τις παραπανω πληροφοριες…γιατι καποιος να πληρωσει;

ChristosT

@Agnostos13 πηγή του Free tool.
Και όχι. Δεν είμαι μελλοντολόγος απλά έχω μάθει πλέον τις τακτικές των εταιρειών και ειδικότερα της apple.
Επί του ερωτήματος μου όμως σιγή παρότι είμαι ξεκάθαρος σε αυτά που αναφέρω. Θα αποζημιωθούνε οι χρήστες των εφαρμογών που ανέφερα;
Ναί ή όχι; Πρέπει ή όχι; Είναι φασιστική η συμπεριφορά της που ενώ δεν έδωσε λύση κόβει τους πάντες και τα πάντα;
Μην το γυρνάς γύρω γύρω. Ρωτάω κάτι απλό και ξεκάθαρο.

ΧρηστοςGR

Σχετικα με την ιδιοτικοτητα απο την στιγμη που η συσκευη σου ειναι συνδεδεμενη σε δικτυο ολα τα αρχεια ειναι ευαλωτα. Παρ’ ολα αυτα μπορει το ios να εχει πιο δυσκολη διαδικασια για να αποκτησεις προσβαση στα δεδομενα του χρηστη δεν ομως παυει να ειναι ευαλωτο. Επισης ολες οι δωρεαν εφαρμογες κρυβουν καποια παγιδα. Π.χ. μπορει να εχουν πολλες διαφημισεις , μπορει να εχουν ιους ειτε μπορει να δινουν καποια δεδομενα οπως το ποση ωρα ησουν στο κινητο σε αλλες εταιρειες. Μεχρι και η ιδια η apple και η google δινουν τετοια δεδομενα. Συμπερασματα : 1) Αν θελετε μια συσκευη με εφαρμογες αλλα με πιο ευαλωτα δεδομενα >>> Android 2) Αν θελετε μια συσκευη με μεγαλυτερη ασφαλεια, αλλα και λιγους παραπανω περιορισμους, τοτε >>> iOS Και κατι ακομα 1) Μην χρησιμοποιητε εφαρμογες που δειχνουν ποσοστο μπαταριας ή την κατασταση του επεξεργαστη (ακομη και αν ειναι της google ή apple) κτλ. διοτι πιθανοτατα περιεχουν ιους ή δινουν δεδομένα σε τριτες εταιρειες 2) Απο την στιγμη που εχετε προσβαση στο διαδικτυο χανετε την ιδιοτικοτητα σας. Αν θελετε οντως να εχετε ιδιοτικοτητα τοτε μην χρησιμοποιητε το ιντερνετ. Να θυμαστε οτι ολες τις καμερες, τα μικροφωνα και τις οθονες τις παρακολουθουνε απο την στιγμη που… Συνέχεια »

Agnostos13

@ChristosT:
Εγω θες να σου δωσω την απαντηση περι αποζημιωσης; Ο developer ειμαι;
Με μπερδεψες με τον Χιρουκα μαλλον!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.