iOS 16.2: Έρχεται τον Δεκέμβριο με 8 νέα χαρακτηριστικά

ios 16.2, iOS 16.2: Έρχεται τον Δεκέμβριο με 8 νέα χαρακτηριστικά

Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το iOS 16.2 τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον αξιόπιστο αναλυτή Mark Gurman του Bloomberg. Η ενημέρωση παραμένει σε δοκιμή beta προς το παρόν, με πολλές νέες δυνατότητες και αλλαγές να έχουν ήδη αποκαλυφθεί.

8 από αυτές είναι οι παρακάτω:

Εφαρμογή Freeform

Το iOS 16.2 περιλαμβάνει τη νέα εφαρμογή ψηφιακού πίνακα της Apple Freeform στο iPhone. Η εφαρμογή παρέχει έναν καμβά στον οποίο μπορείτε να σχεδιάσετε και να εισαγάγετε σημειώσεις, πλαίσια κειμένου, σχήματα, φωτογραφίες, βίντεο, συνδέσμους, αρχεία PDF και πολλά άλλα. Είναι επίσης διαθέσιμη στο iPad και το Mac και μπορείτε να συνεργαστείτε με άλλους live μέσω FaceTime και iMessage.

Δύο νέα widgets κλειδώματος οθόνης

Υπάρχουν δύο νέα widgets κλειδώματος οθόνης για ύπνο και φαρμακευτικές αγωγές στο iOS 16.2. Με το Sleep, μπορείτε να δείτε την πιο πρόσφατη συνεδρία ύπνου και τα στάδια ύπνου, ενώ το Φάρμακα μπορεί να σας επιτρέψει να έχετε γρήγορη πρόσβαση στο πρόγραμμα φαρμάκων σας.

Νέες Επιλογές Always-On οθόνης

Ξεκινώντας με το iOS 16.2, μπορείτε να αποκρύψετε την ταπετσαρία και τις ειδοποιήσεις σε λειτουργία προβολής πάντα σε λειτουργία στο iPhone 14 Pro και το iPhone 14 Pro Max. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η οθόνη κλειδώματος να έχει μια σταθερή μαύρη, ελάχιστης φωτεινότητας στη λειτουργία πάντα ενεργή, παρόμοια με android.

Οι νέες εναλλαγές “Εμφάνιση ταπετσαρίας” και “Εμφάνιση ειδοποιήσεων” βρίσκονται στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στην περιοχή Οθόνη & Φωτεινότητα → Πάντα ενεργή οθόνη.

Live Activities: Αθλητικά αποτελέσματα μέσω της εφαρμογής Apple TV

Το iOS 16.2 προσθέτει υποστήριξη Live Activities για αθλητικά αποτελέσματα μέσω της εφαρμογής Apple TV. Η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες iPhone να βλέπουν ζωντανά αποτελέσματα αγώνων MLB, NBA και Premier League με μια ματιά στην οθόνη κλειδώματος και στο Dynamic Island στα μοντέλα iPhone 14 Pro.

Για να δοκιμάσετε τη λειτουργία με ένα iPhone στο iOS 16.2 beta, ανοίξτε την εφαρμογή TV και πατήστε το κουμπί “Ακολουθήστε” για ένα υποστηριζόμενο παιχνίδι. Η Apple λέει ότι η δυνατότητα είναι διαθέσιμη για παιχνίδια NBA και Premier League για χρήστες στις Η.Π.Α. και τον Καναδά και για παιχνίδια MLB για χρήστες στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βραζιλία, το Μεξικό, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

Live Activities: Πιο συχνές ενημερώσεις

Οι Live Activities θα ενημερώνονται πιο συχνά στο iOS 16.2 όταν είναι ενεργοποιημένη μια νέα επιλογή “Πιο συχνές ενημερώσεις”, επιτρέποντας στους χρήστες να βλέπουν πιο ενημερωμένες πληροφορίες. Η Apple, ωστόσο, προειδοποιεί ότι αυτή η ρύθμιση μπορεί να εξαντλήσει την μπαταρία του iPhone σας γρηγορότερα.

Νέα Αρχιτεκτονική Home App

Μετά την ενημέρωση στο iOS 16.2 και το άνοιγμα της εφαρμογής Home, είναι διαθέσιμη μια ενημέρωση της εφαρμογής με νέα υποκείμενη αρχιτεκτονική. Η Apple λέει ότι η νέα αρχιτεκτονική βελτιώνει την απόδοση, την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία της εφαρμογής για τον έλεγχο των έξυπνων αξεσουάρ σπιτιού.

Αναφορά ακούσιων κλήσεων έκτακτης ανάγκης SOS

Εάν ενεργοποιήσετε κατά λάθος μια κλήση έκτακτης ανάγκης SOS, το iOS 16.2 σάς επιτρέπει να αναφέρετε το περιστατικό στην Apple και να μοιράζεστε τα διαγνωστικά iPhone.

5G στην Ινδία

Το iOS 16.2 θα ενεργοποιήσει την υποστήριξη για δίκτυα 5G στην Ινδία στο iPhone 12 και νεότερα, ξεκινώντας από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Airtel και Reliance Jio.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.