iOS 16.3: Όλα τα καινούργια χαρακτηριστικά

ios 16.3, iOS 16.3: Όλα τα καινούργια χαρακτηριστικά

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 16.3 και το iPadOS 16.3 σε όλους τους χρήστες μετά από αρκετές εβδομάδες δοκιμών. Αν και πρόκειται για μια πιο μικρή ενημέρωση, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες νέες λειτουργίες που αξίζει να γνωρίζετε.

Security Keys

Τα Security Keys για το Apple ID παρέχουν στους χρήστες την επιλογή να προσθέσουν ένα third-party κλειδί ασφαλείας στον λογαριασμό τους, το οποίο θα είναι απαραίτητο για έλεγχο ταυτότητας κατά τη σύνδεση σε μια νέα συσκευή ή κατά την πρόσβαση σε ένα Apple ID.

ios 16.3, iOS 16.3: Όλα τα καινούργια χαρακτηριστικά

Το Security Key έχει σχεδιαστεί για να αντικαθιστά τους κωδικούς επαλήθευσης που αποστέλλονται στις συσκευές Apple κατά τη σύνδεση σε άλλη συσκευή, η οποία είναι η τυπική μέθοδος ελέγχου ταυτότητας που χρησιμοποιεί η εταιρεία. Η Apple λέει ότι τα φυσικά κλειδιά ασφαλείας παρέχουν ισχυρή προστασία έναντι του phishing και της μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στον λογαριασμό.

Τα κλειδιά ασφαλείας μπορούν να ρυθμιστούν σε συσκευές με iOS/iPadOS 16.3 μεταβαίνοντας στο Apple ID‌ > Κλειδιά ασφαλείας και ακολουθώντας τις οδηγίες. Τα iPhone, iPad και Mac υποστηρίζουν κλειδιά ασφαλείας με πιστοποίηση FIDO, όπως το Yubikey.

Ταπετσαρία Unity

Η Apple πρόσθεσε μια νέα ταπετσαρία Unity που έχει σχεδιαστεί για να γιορτάσει τον Μήνα Μαύρης Ιστορίας, που πραγματοποιείται τον Φεβρουάριο.

Υποστήριξη Home Pod

Το iOS 16.3 και το iPadOS 16.3 προσθέτουν υποστήριξη για το HomePod δεύτερης γενιάς που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα.

Aλλαγές στο SOS έκτακτης ανάγκης

ios 16.3, iOS 16.3: Όλα τα καινούργια χαρακτηριστικά

Το SOS έκτακτης ανάγκης έχει ενημερωθεί για την αποφυγή τυχαίων κλήσεων έκτακτης ανάγκης. Οι κλήσεις μπορούν ακόμα να πραγματοποιηθούν κρατώντας πατημένο το πλευρικό κουμπί μαζί με το κουμπί αύξησης ή μείωσης της έντασης ήχου, αλλά τώρα τα κουμπιά πρέπει να απελευθερωθούν για να πραγματοποιηθεί η κλήση.

Διόρθωση στο πρόβλημα οθόνης στο iPhone 14 Pro Max

Ένα ζήτημα που θα μπορούσε να προκαλέσει την προσωρινή εμφάνιση οριζόντιων γραμμών που αναβοσβήνουν στην οθόνη του iPhone 14 Pro Max κατά την ενεργοποίηση έχει αντιμετωπιστεί και οι γραμμές δεν θα πρέπει πλέον να εμφανίζονται.

Διορθώσεις σφαλμάτων

Το iOS 16.3 και το iPadOS 16.3 αντιμετωπίζουν έναν αριθμό σφαλμάτων, συμπεριλαμβανομένων ζητημάτων με το Freeform, την οθόνη κλειδώματος και τη Siri.

  • Διορθώνει ένα πρόβλημα στο Freeform όπου ορισμένες πινελιές σχεδίασης που δημιουργήθηκαν με το Apple Pencil ή το δάχτυλό σας ενδέχεται να μην εμφανίζονται σε κοινόχρηστους πίνακες
  • Επιλύει ένα πρόβλημα όπου η ταπετσαρία μπορεί να εμφανίζεται μαύρη στην οθόνη κλειδώματος
  • Διορθώνει ένα πρόβλημα όπου το widget της αρχικής οθόνης κλειδώματος δεν εμφανίζει με ακρίβεια την κατάσταση της εφαρμογής Home
  • Αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα όπου η Siri ενδέχεται να μην ανταποκρίνεται σωστά σε αιτήματα μουσικής
  • Επιλύει ζητήματα όπου τα αιτήματα Siri στο CarPlay ενδέχεται να μην είναι σωστά κατανοητά

Διορθώσεις ευπάθειας

Οι ενημερώσεις iOS 16.3 και iPadOS 16.3 αντιμετωπίζουν μια μακρά λίστα ευπαθειών ασφαλείας με το Safari, τον καιρό, την αλληλογραφία, τον χρόνο οθόνης, τον πυρήνα και άλλα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy S23, Galaxy S23+: Η φωτογραφία στο επίκεντρο των πόστερ που διέρρευσαν

Μερικές ακόμη αφίσες των Galaxy S23 και Galaxy S23+ δημοσίευσε το WinFuture ενόψει της επίσημης παρουσίασής τους στο Samsung Unpacked της 1ης Φεβρουαρίου.

Gear Apple featured Wi-Fi

Kuo: Η ανάπτυξη του τσιπ Wi-Fi της Apple σταμάτησε «για λίγο»

Η Apple έχει σταματήσει τις εργασίες για το τσιπ Wi-Fi που αναπτύσσει, σύμφωνα με τον αξιόπιστο αναλυτή για τα θέματα του “μήλου”, Ming Chi Kuo.

Gear featured OnePlus

OnePlus Pad: Έτσι θα μοιάζει το πρώτο tablet της εταιρείας

Ο leakster OnLeaks κοινοποίησε τις εικόνες του ιδιόμορφου tablet OnePlus Pad, του οποίου η αισθητική και ο σχεδιασμός ταιριάζουν με του επερχόμενου OnePlus 11.

Smartphones Apple featured Samsung

IDC: Πρωτοφανής πτώση 18,3% στην αγορά smartphone το τελευταίο τρίμηνο του 2022

Το IDC Smartphone Tracker κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ παγκόσμιων αποστολών smartphone για το 4ο τρίμηνο του 2022, με την αγορά να συρρικνώνεται κατά 18,3% σε 300,3 εκατομμύρια αποστολές.